Echt geluk en echte gezondheid

Hobbiton Inn Australia

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zoveel mensen hebben de laatste decennia laten zien hoe je NIET geneest en hoe je NIET gelukkig wordt. Louise Hay met haar affirmaties liet zien hoe je anderen kunt laten denken dat het je goed gaat. Achter de schermen ging het echter eerder slechter met je dan beter. Deepak Chopra liet zien hoe je bakken met geld kon verdienen zonder er iets wezenlijks voor te doen.

Rylke Hamer liet zien hoe je een kankergezwel óók weg krijgt, maar niet zo dat het niet later teruggroeit. Byron Katie liet zien hoe je je relatie heel goed stuk kunt krijgen. Eckhart Tolle liet zien hoe je in een gevoelssfeer kunt komen, waar je je even lekker voelt, maar vanwaaruit je niet kunt leven. Thich Nath Han liet zien dat zelfs een monnik dat niet kan. Oprah Winfrey liet zien hoe je door een hoop poeha over jezelf te vertellen, héél beroemd, populair en stinkend rijk kunt worden. Maar gelukkig is ze niet, want ze blijft altijd maar dik en haar hart is nooit gevuld met bescheidenheid en tevredenheid.

Dalai Lama liet je zien hoe hij écht rustig is. Vol van zelfvertrouwen, van binnen kalm en niet in het een of andere “nu”. Bescheiden en grappig op hetzelfde moment. Hij liet zien hoe hij enorm bij de pinken is, alles en iedereen door heeft en hij probeerde je dat te leren. Maar hij wist niet dat jij, als je dat niet uit jezelf kunt, van alles in je leven mist. Dat je dat eerst moet aanvullen, voordat je zo kunt worden als hij.

Ik probeerde je dat te leren, maar de weg was lang. Je wilde kunnen wat ik kan, maar ook daarvoor moet je eerst de weg die ik aangeef, volgen. Dat ‘van alles en nog wat wat je mist’, dat zijn voedingsstoffen. Hoe het komt dat je die mist, is een lang verhaal en daar wil ik liever niet meer op ingaan. Het heeft me geen geluk gebracht om te proberen het toch te vertellen en ik vertel dus alleen dat je ze mist en hoe ik je kan helpen om ze weer aan te vullen. Dat is de basis van ieder probleem, iedere blokkade, iedere ziekte, klacht of stoornis en van iedere tegenslag.

Hoe vaak vertelde ik niet dat mensen elkaar in de weg staan? Dat kunnen ze nu niet meer doen, maar ze zijn nog lang niet allemaal aan de kant. Iemand wilde zélf een baan en ging anderen in de weg staan. Een ander moest d’r kleren en d’r huis altijd schoon hebben en stond anderen daarbij in de weg. Nog weer één moest en zou meer geld dan de buren en een verdere moest z’n gehakt altijd rul hebben, de hond goed opgevoed, geen onkruid in de tuin en een bak van een auto, die toch zuinig rijdt. Een vent die bleef, makkelijke kinderen, een carrière, maar wel véél dure vakanties, mooie voeten en wat al dies meer zij.

Gelukkig werd niemand van dat gekonkel, maar loslaten ho maar. Ook niet toen je er ziek van werd en nog meer tegenslagen kreeg dan vóórdat je begon met het in de weg staan. Iedereen had een enorme muur om zichzelf heen gebouwd. Daarom heb ik mezelf 9 jaar lang in de bovenwereld moeten ophouden om de mensen zelf dan maar los te weken. Dat kon gewoon niet meer op een normale manier. Het was de grootste opoffering mogelijk, maar anders was het leven opgehouden.

Iedereen werd daar wél gelukkiger van, maar waardering kreeg ik nagenoeg niet. Geloof ook niet. Iedereen die nog wat kruit over had, schoot z’n geweer leeg op mij, omdat ik dingen wist en kon bewerkstelligen die zij blijkbaar niet konden. Zelfvertrouwen, een hart vol liefde en toewijding, de wil om alles te weten te komen … Maar ik ging onverstoorbaar door en de bodem van de hel kan mij niet meer vasthouden.

Vele malen heb ik verteld dat de basis van het terughalen van je leven een dieet is. Het lijkt simpel, maar naast dingen die je wél moet eten en drinken, zijn er andere die je dient te vermijden. En in het algemeen moet je voeding ondersteunend zijn, want anders werkt het maar heel langzaam. Verder heb je gewoon een beetje mij nodig. Mijn aanwezigheid is op zich al helend en dat heb je nodig om weer te helen. Ik heb alle stormen niet alleen doorstaan, maar ook weten te gebruiken om uit te vissen hoe het hele leven in elkaar steekt. Niet alleen wat er buiten de aarde allemaal nog te beleven valt, maar vooral ook wat de factoren zijn, die gelukkigmakend zijn.

Uiteindelijk is dat toch wat je wilt? Altijd gelukkig zijn? Ik ben altijd gelukkig, van binnenuit. Wat er ook gebeurt, ik blijf wie ik ben. In negatieve zin, dat heb je al gezien. Toen het nodig was dat ik mijn reputatie op het spel zette door een heel uniek medium te worden, heb ik daartoe niet geaarzeld. Maar als ik nu opeens koningin zou worden, zou ik ook gewoon mezelf blijven. Daarin ben ik verreweg niet de enige, maar ik ben wel de enige die dat iedereen kan leren. Iedereen die gelukkig, gezond en succesvol wil zijn en iedereen die vooral in balans met zichzelf wil zijn en zelfvertrouwen wil hebben, komt langs mij.

Ik heb nog een nummer van Shakira voor je, dat hierbij past, geloof ik. Antologia heet het. Ik ben beslist geen fan van haar, maar dit klinkt prima. Waar ik respect voor heb, is dat ze is gaan zingen om haar familie in leven te houden en dat ze, nu ze succesvol is, haar land Colombia verder helpt:

 

sophia dijkhuis, gouden era, sophia vassiliou, vassilou, vasilou, healing

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube   –   Facebook

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.