Zo zet je je genezing kracht bij

Jaren geleden was het nodig om allerlei spirituele dingen te doen om een klein beetje verlichting van klachten te vinden. Wat die klachten ook waren: lichamelijk of geestelijk. Dat komt doordat de etherische of astrale wereld toen nog hudjemudje vol zat met negativiteit. Die moest je een beetje aan de kant duwen om ruimte te maken voor jezelf.

Inmiddels hebben we zeker 95% van al die storende troep weggehaald en opgeruimd. Straling en radioactief afval bijvoorbeeld waren zo gevaarlijk, omdat ze zowel aards (apparaten) als etherisch van aard waren. Die hele bovenwereld zat er ook vol mee. Dat is nu al heel lang niet meer zo en daarom kun je nu rustig met je mobiel naast je bed slapen. Je kunt weer met een gerust hart zeezout gebruiken, want daar zitten geen sporen van radioactiviteit meer in zoals eerder het geval was. Dat wist je niet he? Nee, want dat werd niet verteld en ook de meer spiritueel ingestelde mensen wisten dat niet. Maar het was wel zo en nu is het gevaar geweken.

Nu werken spirituele oefeningen niet meer zo erg om te genezen, om tot rust te komen en waar dan ook voor. Kristallen zijn nog wel helend, maar je hebt ze niet meer echt nodig. Opladen hoef je ze ook niet meer, probeer het maar eens uit. Alleen af en toe afspoelen onder koud of zelfs warm water en als ze veel ‘troep’ bevatten (dat is vuiligheid uit de lucht), dan kun je ze zelfs in water met zout zetten om ze weer schoon te krijgen. Pas wel op met gekleurde stenen. Die kunnen eventueel verkleuren door zout.

Wat wél werkt, dat zijn gewoon aardse dingen. Om tot rust te komen naar fijne muziek luisteren, een eindje wandelen of wat meer slapen bijvoorbeeld. Bloemen in huis en in de tuin zetten in mooie kleuren. Vooral lelies en amarylissen zuigen ontzettend goed luchtvervuiling op.

Als je succes wilt op je werk, ervoor werken en als je plan te ambitieus is, taken delegeren of ervan afzien. Een niet te hoge baan ambiëren, zodat je geen burn-out oploopt. Dat is wat werkt!

In je relatie eerlijk en oprecht zijn. Niet net doen alsof je lief bent, als je harder bent. Laat zien wie je bent en schaam je niet! Je mag moe zijn, je mag ziek zijn, je mag je taken te zwaar vinden. Dat mag allemaal, maar kom uit voor wie je bent. Dat geeft ontzettend veel rust. Hou niet te vast aan je partner. Relaties kunnen uitgaan, daar doe je niets tegen! De ander heeft net zo goed als jij het recht om er een punt achter te zetten en op een andere manier dan met jou verder te gaan. Ja, dat is heel pijnlijk, dat weet ik maar al te goed. Maar het is niet anders!

Een kaarsje branden werkt ook niet meer zo goed als eerder. Als iemand een lange reis moet maken, wens diegene dan een voorspoedige reis toe. Het kaarsje van vroeger zorgde dat het onheil dat in de lucht hing, even aan de kant ging voor jou of jouw geliefden. Dat hoeft nu niet meer, omdat er niet meer zoveel onheil is. Het is even wennen, dat weet ik!

Praten is nu ook belangrijk. Niet tot vervelens toe, maar dingen uitspreken en elkaar moed inspreken en dat soort dingen. Gezond eten en drinken, dat ook. Geen fruit en groente door elkaar, geen superfoods, niet al te veel junkfood en vooral normaal eten. Geen 2 glazen rode wijn per dag, want alcohol is hartstikke ongezond. Af en toe een glaasje en ja, voor mijn part twee, maar niet iedere dag!

Goed luisteren naar je lichaam ook. Als je moe bent, rust nemen. Als je ziek bent, goed uitzieken, zodat je niet zo snel weer ziek wordt en niet te veel hooi op je vork nemen in het algemeen. Je hoeft geen perfect opgevoede kinderen te hebben, een hoge baan, de tuin volmaakt in bloei en je huis helemaal proper! Vraag niet zoveel van jezelf dat je het niet aankunt, want dat is geen leven. Blijf bij jezelf. Dan heb je meer plezier en ben je jezelf.

Zet die alarmtoestanden op je telefoon af. Ik heb alle geluiden uit, weet je dat? Alleen de telefoon uiteraard, want het ís immers uiteindelijk een telefoon 🙂 . Ik kijk een paar keer per dag op Whatsapp, op Facebook en op mijn website. Iemand die me NU wil spreken, kan me gewoon bellen. Of komen. Dat geeft een rust! Je hoeft niet aan iedere impuls in je leven te beantwoorden. Laat de impulsen maar lekker komen en ratelen: jij bent bezig met iets anders en wanneer je tijd hebt, dan kijk je wel.

Wat deze nieuwe manier van leven betreft kun je veel leren van de noordelingen. Ik moest in het begin erg om ze lachen, want ze zijn hier allemaal heel aardig in winkels enzo. Je moet echt ontzettend lang wachten op je beurt, maar dán wordt er ook echt de tijd voor je genomen. Ze helpen je echt overal mee en worden nooit boos of ongeduldig. En de hele rest van de wereld mag gewoon even wachten, want ze zijn nu met jóú bezig.

Vroeger heette dat Zen, geloof ik, en daarna ‘in het nu leven’. Maar dat was iets wat nogal geforceerd aanvoelde, terwijl het eigenlijk gewoon heel simpel is. Je hebt één lichaam, kunt één ding tegelijk doen en dus is er niet echt een andere optie dan dat je je gewonnen geeft en met het leven meegaat. Niet dat jij het leven zo vreselijk gaat manipuleren dat het met jou meegaat, want je hebt gezien dat dat niet werkt! Iedereen ging dat namelijk doen en toen wérd het me toch een puinhoop! Iedereen over mekaar heen, boos, gestresst, teleurgesteld, uitgeput en burnt-out. Ja, niet handig dus. Beter gewoon accepteren dat het leven zo is als het is en lekker erin meegaan.

Eerst de ene glijbaan en dan de andere. Glijbanen zijn trouwens ook een geweldige therapie. Lekker gewichtloos weer even kind zijn en joelend over dat ding naar beneje kukelen! Vroeger, toen er nog geen machines waren, maakten mensen allerlei apparaten en spullen met de hand. Dat was een soort van meditatie, want ze werkten met liefde in hun hart aan iets moois of goeds voor iemand anders. Nu hebben we wél machines en apparaten. Gebruik die in je voordeel, maar laat je er niet door leven.

Gamen is prima af en toe, maar zet de wekker na een tijdje. Zorg dat die ver weg staat en gi-gan-tisch irritant en loeihard tekeer gaat. Ga naar zedge.net voor de vreselijkste beltonen! Moet je kijken hoe verslaafd je dan nog bent. Dat komt doordat je zo hyperfocust bij dat gamen. Alles moet snel als de gesmeerde bliksem en je ziet niet goed genoeg om gauw te kunnen reageren. Dus ga je hyperfocussen en dan is het heel moeilijk om weer uit die concentratie te komen. Gebruik daarom technologie voor technologie en zet die gruwelijke alarmtoon voordat je je Playstation aanraakt. Dat soort dingen helpt momenteel! Hier even een voorbeeld, waarmee je in een mum van tijd van je verslaving af bent.

Ik heb er nog één: je huis, tuin en balkon opruimen! Luchten ook en dat moet iedere dag hoor! Zuivere zuurstof is het allerbelangrijkste in het leven. Vroeger moest je je spullen allemaal op bepaalde windrichtingen of anderszins plekken neerzetten om nog een beetje frisse lucht te krijgen. Nu, na al dat opruimen in die astrale vuilnisbelt, is dat niet meer nodig, maar luchten is echt een must! En opruimen ook. Het gezellig maken in je huissie, of het nou klein of groot is, modern of oud, mooi of lelijk. Van ieder flatje is iets te maken! Als je geen geld voor verf hebt, neem dan de goedkoopste witte verf en een tubetje rood, blauw en / of geel erbij. Dan kun je zelf mengen en is het niet duur. Schoonmaken, vooral stof afnemen, moet ook af en toe. Jaaah, ik weet dat je er een hekel aan hebt. Ik ken er hier nog één maar je weet hoe opgelucht je je na afloop voelt, dus even doorzetten, okee?

Ik hoop dat ik je een idee heb kunnen geven van hoe je dingen kunt aanpakken. Zelf moet ik het ook leren, dus ik snap dat je er even aan moet wennen dat dat spirituele gedoe niet meer zo goed werkt. Dat werkte op die astrale wereld namelijk en die is nagenoeg verdwenen. Je hóéft er niet meer op te werken, dat is hoe het zit.

 

©Sophia Vassiliou 2016 – 2017

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.