Verkoudheid bij dieren

Net als wij kunnen dieren ook verkouden worden. Voor een hond is het – voorzover ik weet – niet gevaarlijk, maar voor katten kan het niesziekte of kattenziekte zijn en daar kunnen ze aan overlijden.

Ik heb een paar jaar geleden eens een poging gedaan om een tinctuurtje te maken voor onze katten. Nou, dat werkte perfect! Ik schrok er gewoon van hoe geweldig het werkte. Anderen gebruikten het ook voor hun eigen honden of katten en meldden me dat het bij hen ook heel goed werkte.

Okee, ik heb dus een tinctuur voor verkouden dieren. Het is een versterkertje, dat misschien bij nog wel andere ziektes ook werkt – ik ben geen dierenarts en heb het nog niet meegemaakt. Wel moet ik zeggen dat als je een verkouden dier hebt, waar verkoudheid gevaarlijk voor is, je het beste ook even de dierenarts kunt bezoeken. Mijn verstand van dieren beperkt zich tot onze katten en landschildpad en verder hoor ik hier en daar wel van alles.

Deze tinctuur kun je als volgt gebruiken: je doet een pipetje vol in het drinkbakje van je dier. Deze dosering gebruik ik voor onze katten. Als ze echt flink ziek zijn, zoals toen onze poes een aanrijding had gehad en maar niet wilde opknappen na een kaakoperatie, doe ik tot twee pipetjes vol in het drinkbakje. Voor een hond 2-3 pipetjes en voor een kleiner dier 1/2 tot 1 pipetje.

Alle helende kruiden en metalen zitten in deze tinctuur. Dat zijn er 78 in totaal, dus het is echt een elixer. Het enige is dat ik het niet kan sturen. Dat is gewoon te veel werk en ontzettend tijdrovend. Je kunt het altijd hier komen halen, dat weer wel!

 

©Sophia Vassiliou 2017

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.