Recipe for pumpkin soup

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

pompoensoep
pompoensoep

Pompoensoep uit grootmoeders tijd is wellicht anders dan die van tegenwoordig! Ik weet niet hoe jij hem maakt, maar ik maakte deze soep tot en met kortgeleden altijd met tomaten(saus) en iets andere groentes erin. Heel eerlijk vind ik het hierna volgende recept zó goed, dat ik hem een hele tijd zo blijf maken als mijn oma vroeger deed!

Ingrediënten voor 4 personen:
een kleine pompoen
een flinke ui
een paar teentjes knoflook naar smaak
twee à drie wortels of een winterpeen
ongeveer 2 aardappels (naar smaak)
zout naar smaak
zwarte en witte peper, paprikapoeder, komijn, gedroogde koriander en selderij
olijfolie en/of zonnebloemolie
een groot pakje crème fraiche

Bereiding:
Snij eerst alle groenten grof. Doe de olie in een soeppan, laat die even opwarmen en doe dan alle groenten tegelijkertijd erin. Als je het lekker vindt, kun je de ui en knoflook even eerst glazig laten worden. Laat de groenten eventjes bakken en voeg dan water toe, zodat alles net onder water staat. Voeg de kruiden toe en laat het geheel rond de 20 minuten koken.

Als alles zacht is, haal je een paar scheppen kookvocht uit de pan en doe je die in een bakje. Daaraan voeg je de crème fraiche toe en je roert het geheel totdat het een glad papje wordt. Vervolgens giet je dit in de soep. Tenslotte pureer je de soep met de staafmixer (of op een andere manier) en dien je de soep op.

Eet smakelijk!