Kristallen

Met de naam kristallen worden helende stenen aangeduid. Vroeger moest je die op allerlei manieren precies zo en zo afspoelen, opladen in de volle maan en een hoop meer. Nu is het een stuk eenvoudiger.

Het begon met mijn ontdekking dat stenen die écht zijn en niet stiekem geverfd, gewoon in het zonlicht kunnen opladen. Niks de ene steen moet maanlicht hebben en de andere zonlicht, weer een andere moet in de grond of in de regen. Nee! Alleen een turkoois is gevoelig voor water en zout. Die kan heel gemakkelijk verkleuren, ja ook als hij echt is. Maar wil je iets wat nóg leuker is? Nú hoef je je kristallen helemáál niet meer op te laden. Ze afspoelen is al genoeg.

Er zijn 17 helende stenen. Ik ga ze hier niet allemaal behandelen, want dat is te veel werk en dan heb ik niets meer te vertellen ook. Ik noem wat voorbeelden, omdat je in alle boeken een verschillende zogenaamde helende werking vindt voor bijna iedere steen en ook legio’s stenen, die helemaal NIET helend zijn, maar waar wel onterecht helende eigenschappen aan toegedicht worden.

Bergkristallen geven een enorme kracht. Als je een plek in huis hebt, waar je van alles mee gedaan hebt, maar hij blijft maar rottig aanvoelen, kun je er eens een bergkristal neerleggen. Die kun je in een stenenwinkel halen, maar dan zijn ze klein en duur. Wat je ook kunt doen, is ze in een tuincentrum halen. Daar hebben ze vaak wel een aantal soorten kristallen en dan heb je een hele homp voor weinig geld. Ze zijn dan niet zo doorzichtig, maar dat maakt niet meer uit voor de werking.

Rozekwartsen brengen liefde en zuivere seksualiteit. Probeer ze maar eens uit.

Lapis lazuli

Lapis lazuli zorgt dat je niet meer onder de macht van anderen kunt komen. Dat mensen dus niet meer zo gemakkelijk macht over je kunnen uitoefenen. Dat kan magie zijn, maar ook gewoon dat iemand je te veel beheerst. Een lapis lazuli ketst die macht gewoon van je af. Die is dus voor mensen die vanaf nu proberen je te gaan overheersen.

Een Amethist geeft je onafhankelijkheid. De werking van een amethist lijkt op die van een lapis lazuli, maar is net even verschillend. Daar waar een lapis lazuli een ander die in je vaarwater komt, wegketst, jaagt een amethist mensen die al macht over je hebben, uit je buurt. Dat is dus voor macht uit het verleden.

 

©Sophia Vassiliou 2017

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.