Bloemen en planten in huis en tuin

Om een fijne sfeer in je huis en je tuin te krijgen, kun je heel veel met bloemen en planten doen. Er zijn er best veel die bijvoorbeeld negativiteit opnemen. Ook als je geen tuin hebt, kun je van alles op je balkon laten bloeien of zelfs bloembakken aan je ramen hangen.

Als je in je huis plekjes hebt waar het niet zo fijn voelt, kun je daar een bos verse snijbloemen neerzetten of een plant. Ik neem zelf al jaren iedere week standaard een bos bloemen mee en altijd weer zie ik dat de sfeer dan flink opknapt. Mijn intuïtie vertelt me wat ik nodig heb, maar ik heb ook heel veel verstand van welke bloemen en planten wat bewerkstelligen aan positiviteit. Ik zal er iets van delen.

Lelies en amarylissen zuigen negativiteit op. Ze zijn er vaak in de supermarkt voor niet veel geld, vooral bij Albert Heijn zie ik ze vaak staan.

Rozemarijn kun je in je tuin of op je balkon zetten. Het bloeit het hele jaar door en houdt nare mensen en nare energieën op afstand. Beter nog: rozemarijn zuivert al die troep en daardoor wordt het steeds minder. Haal je dus rozemarijn en gaat ie gelijk dood, dan weet je dat je er méér van nodig hebt. Haal gelijk een stuk of vijf tot tien planten ervan en kijk maar eens wat er dan gebeurt!

Tijm zorgt dat je geen onkruid krijgt. Ik ging in de hoeken van mijn brein zoeken naar wat tijm nou eigenlijk deed en vond dit opeens. Je kunt er zeker van zijn dat ik morgen gelijk een paar plantjes haal en ze ga uitproberen. We stikken zo ongeveer in het onkruid hier. Probeer maar!

Rozen zorgen voor zachtheid en liefde. Als je de liefde zoekt, zet dan eens twee verse rozen in een vaas naast je bed of ergens in huis waarvan je denkt: hier moet het staan. Wil je meer zachtheid en vriendelijkheid in je leven, zet dan gewoon een bos rozen neer op een plek waar je ze graag hebt staan of op een plek die koud of akelig aanvoelt.

Er zijn nog veel meer bloemen en planten met een zuiverende werking. Daarover kun je me vragen in een consult!

©Sophia Vassiliou 2017

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.