Dit werkt tegen alle griep, ook het Coronavirus

Dit werkt tegen alle griep, ook het Coronavirus

Ik heb uitgevogeld wat er nog meer helpt tegen het Coronavirus behalve het algemene recept van kamillethee en sinaasappelsap. Omdat het nogal een lang stuk wordt, heb ik dat even in een nieuw stuk geschreven en dat vind je hier. Maar: dit wat hier staat, helpt beslist ook een handje. Als je meer keuze hebt, genees je sneller! Je hebt er allicht wat van in huis.

In Italië en Griekenland waren een paar mensen ziek van het Coronavirus en daar werd onmiddellijk hard ingegrepen. In Spanje ook, las ik. Niet leuk als je ermee te maken hebt, maar wel doeltreffend en eerlijk naar mijn mening. In Nederland is het wat moeilijker, omdat jullie een driftig reizend volkje zijn, dat overal op den planeet rondhobbelt. Het is bovendien erg moeilijk vast te stellen of iemand die een beetje hoest en niest, déze griep heeft of iets anders. Gevolg: inmiddels zijn er behoorlijk wat besmette mensen met de Coronagriep in het hele land ongeveer en ligt het land plat. En dat terwijl die reislust van de Nederlanders juist ook z’n leuke kanten kent. Daarom heb ik een superrecept voor je tegen griep in het algemeen, dat ook bij dit virus in ieder geval wat kracht zal geven.

In het Engels heb ik al een keer een artikel over griep geschreven. Dat vind je hier. Nu nog in het Nederlands en dit recept is goed voor je hele leven! Het recept tegen alle griepen op de wereld dat ik je nu ga geven, helpt echt een stuk. Je wordt er krachtig van en je immuunsysteem ook. Eerst een rijtje van dingen die handig zijn om te doen als je griep hebt, voelt aankomen of net doorgemaakt hebt:

  1. Rust nemen! Zoveel als je kunt. Ben je druk met kleine kinderen en een werkende echtgenoot, dan is dat lastig, maar je kunt wel ‘s avonds vroeg naar bed en ‘s middags op de bank zitten met een paar dekens over je heen.
  2. Sinaasappelsap drinken! Liefst versgeperst of anders uit zo’n fles vers sap uit de winkel. Daar zit de meeste kracht in. Als dat je niet lukt, is gewoon sinaasappelsap uit een pak ook stukken beter dan géén sinaasappelsap. Zeker twee flinke glazen per dag als je griep hebt, aan het krijgen bent of net gehad hebt.
  3. Kamillethee drinken, liefst met een beetje citroensap en honing! Kamille is één van de krachtigste kruiden die er op de wereld zijn en wat het echt helemaal doet, dat is je lichaam de kennis bezorgen van wat het moet doen om te genezen van ziekte. Citroensap zit vol met vitamine C, de vitamine die je heel hard nodig hebt om snel te genezen en honing is gewoon één bom kracht en ook ontsmetting voor je lijf. Ik geef je hieronder even het recept, zodat je het heel makkelijk kunt maken.
  4. Goed uitzieken! Niet gelijk weer naar kantoor gaan, zodra je koorts onder de 38° is. Als je goed uitziekt, word je niet snel nogmaals ziek namelijk. Doe je dat niet, dan zit je binnen de kortste keren wéér thuis met koorts. Niet leuk voor je baas, je klanten of je kinders, maar ook niet voor jezelf!
  5. Omdat het Coronavirus zo op je longen werkt, helpt munt of pepermunt ook. Niet de snoepjes, maar thee ervan. Hieronder het recept. Neem er maar een kop of glas per dag van om gezond te blijven of te worden.

 

Hier even het recept voor de kamillethee. Ik weet dat iedereen tegenwoordig zákjes thee neemt, maar als je thee medicinaal wilt gebruiken, is losse thee veel beter. Ja, vervelend, want nu moet je hélemaal naar de reformwinkel of naar een buitenlandse toko waar ze meestal ook wel losse kamillethee hebben. Je kunt het ook online bestellen trouwens. Zo maak je de thee: je kookt water in een pannetje en als het kookt, gooi je er flink wat kamillethee in. Ongeveer de inhoud van twee zakjes voor één flinke kop. Dat laat je 2 à 3 minuten doorkoken en dan zeef je de thee, terwijl je ‘m in een kop of glas giet. Een halve mok – zo’n 125 ml – is genoeg. Anders zit je de hele dag op het toilet en dan kom je ook weer niet aan uitzieken toe. Dan pers je een beetje sap uit een citroen in het kopje en een flinke schep honing. Twee zulke kopjes per dag zijn wat je nodig hebt en één als je nog niet ziek bent of net ziek bent geweest.

Muntthee maak je net zo eigenlijk. Ook als het even kan met verse munt, die je tegenwoordig overal wel kunt kopen. Je hebt er ook plantjes van en die zijn spotgoedkoop. Je kunt er eventueel losse groene thee door doen; dan heb je Marokkaanse thee. Héél bijzonder lekker, maar er moet wel veel suiker in. Dat vinden je tanden misschien weer wat minder. Je kunt ook munt door gewone thee doen.

Dát is helende thee! Vervolgens pak je al je dekens, slaapzakken en dekbedden uit de kast, doe je ze over je heen en zweet je uit. Wanneer je voeten warm zijn, is de koorts bezig uit je lichaam te gaan en ben je aan de beterende hand. Dan is het tijd om je bed te luchten en te verschonen. Echt even flink het raam open in je slaapkamer of daar waar je ziek hebt gelegen en zodra het je lukt ook even onder de douche. Wel je haren goed drogen, anders zit je zo wéér ziek te wezen. O ja: er wordt gezegd dat kippesoep ook kracht geeft als je ziek bent. Dat is niet zo! Je hebt vitamine C nodig en ijzer. Dat zit in citrusvruchten en je lichaam moet weten hoe het moet genezen, wat het leert van de kamillethee. De koorts moet ook ontsmet worden, het werk van de honing. Toch is soep gewoon lekker warm als je ziek bent, dus ik raad het je beslist niet af! Het geeft je alleen geen kracht, of niet veel in elk geval. Wat je nodig hebt, is bovenstaand recept en veel rust. Beterschap!

 

 

© Natassa Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.