Dit kun je doen met een ananas!

Dit kun je doen met een ananas!

Als kind was ik er al gek op: ananas! Mijn ouders hadden er wel eens blikjes van en dan wilde ik het sap opdrinken. Blij dat ik dan werd! Eén keer hadden ze een échte ananas meegenomen uit de winkel. Ze hadden bij kennissen informatie ingewonnen over hoe je zo’n ding kandidaat maakt, want toen had je nog geen internet en dat stond ook niet in de encyclopedie of het woordenboek. Geen Youtubefilmpjes en zelfs geen elpee of cassette waar het op stond. Mijn vader stond een hele tijd met een broodmes te zweten. Hij kreeg het voor elkaar, maar we hadden pech: het was een wrang exemplaar. Dat werden dus weer blikjes vanaf toen.

Gelukkig ben ik er inmiddels achter dat het voor de voedingswaarde van die ananas niet zo héél veel uitmaakt of je een echte neemt of één uit blik. De laatste is immers óók gewoon een ananas en niet een chemisch nagemaakte ofzo. Hij zit alleen in een blik, dat is alles. Tegenwoordig heb je van die handige Harry’s die verse ananassen verkopen, de ze zelf al gesneden hebben. Groot respect heb ik ervoor, want ja, ik heb het óók wel uitgeprobeerd, echt. Een soepzooitje werd het, want ik ben bang voor van die enorm scherpe messen en met een broodmes krijg je zo’n ding niet maar zo even in stukken.

Een ananas zit vol met positiviteit: een lading vitamines, mineralen en andere stoffen en stofjes maakt er deel van uit. De grootste vracht die erin zit, bestaat uit antioxidanten, kalium en zwavel. Die twee behandelen je voorhoofdsholte. Als je daar last van hebt, zoals voorhoofdsholteontsteking, hoofdpijnen, chronische verkoudheid of migraine, kun je eens een ananaskuurtje uitproberen. Je klachten worden namelijk veroorzaakt, doordat er in je voorhoofdsholte een natriumstapeling zit: dus je natrium loopt niet gezellig je hele lichaam door om overal werk te verrichten, maar blijft in je voorhoofd zitten. Waarom is dat zo? Omdat je stress hebt! Het kalium uit de ananas, tezamen met de zwavel en de antioxidanten houden je natriumgehalte op peil, door het teveel uit je voorhoofd te absorberen en de rest je hele lichaam weer door te sturen. Dan weten je hersenen ook gelijk dat het niet de bedoeling is dat ze iedere keer weer stresshormonen aanmaken, zie je wel.

Je kunt ook te weinig natrium in je voorhoofdsholte hebben. Dan raak je depressief of heb je het er moeilijk mee om emoties te verwerken: spanningen dus, maar ook boosheid, ergernis, verdriet, onzekerheid of indrukken van buitenaf. Als het heel erg is, word je er psychisch labiel van en dat is jammer! Je natrium is dan eigenlijk niet te weinig, maar het moet heel hard werken om al je emoties verwerkt te krijgen, waardoor je een tekort oploopt. Als je een ananaskuurtje doet, kan het zijn dat je je weer stabieler voelt. Het zorgt er namelijk voor dat je natrium op peil komt en ook blijft.

Wat je hierbij niet moet vergeten, is dat helende kruiden en voeding alleen een duwtje vooruit kunnen geven. De diepste oorzaak van je teveel of tekort aan natrium is dat je te veel stress hebt. Je zult dus moeten teruggaan naar het moment waarop dat zo gekomen is en dat genezen. Daarna helpt de ananas om je natriumgehalte op het juiste niveau te krijgen en te behouden. Ook kan de ananas je helpen om in te zien dat de oorzaak van je klachten inderdaad met natrium te maken heeft, zodat je er wat aan kunt doen. Als je je verleden op een snelle en efficiënte manier verwerkt wilt hebben, ben je bij mij aan het goede adres. Met mijn supersnelle verwerkingsvermogen heb ik de scherpe kantjes ervan zo voor je verwerkt, zodat je herinneringen geen pijn of verdriet meer opleveren en je natrium weer op peil raakt. Geen oeverloos gepraat, geen trucs en geen eindeloze behandelingen. Praten mag natuurlijk wel, maar niet iedereen kan dat en ik verwerk het ook voor je als je er níet over kunt praten.

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.