Man knapt op na oplossen familiekwestie

Leider ist der Eintrag nur auf Niederländisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

 

Een paar jaar terug kwam er een jongeman bij me, die nogal in de lappenmand zat. Hij had zijn school niet afgemaakt en zat al jaren aan de wiet thuis te gamen. Hij wilde dolgraag verder met zijn leven, maar wat hij ook probeerde: het lukte niet.

Hij vertelde het een en ander over zichzelf. Er bleek nogal wat onenigheid in zijn familie te zijn. We keken ernaar, ik deed een paar keer een energetische opruimbeurt, waarin ik een paar negatieve mensen uit zijn invloedssfeer verwijderde en … opeens stond hij op! Hij maakte zijn opleiding af, stopte met gamen en kreeg een goede baan. Hij trouwde en stichtte een gezin, allemaal binnen een paar jaar nadat we de familiekwestie opgelost hadden.

Zo gemakkelijk kun je soms grote problemen oplossen: gewoon door naar de kern te gaan. Die kan ik zien omdat het mijn gave is om dat te doen en omdat ik weet hoe het moet. Als je niet het héle probleem bij z’n nekvel pakt en eruit smijt, kom je niet echt verder met je leven!