De vrolijkste zanger

Amr Diab

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Terwijl ik mijn gedachten nog eens liet gaan over van alles wat me in mijn leven is overkomen, bewees Youtube me een mooie dienst. Ik had een oud liedje van een Griekse zangeres met een Egyptische zanger in mijn hoofd en zocht dat op.

Daarna liet ik Youtube zelf kiezen wat ‘ie me wilde laten horen en zo kwam ik uit bij een live optreden van diezelfde zanger. Amr Diab heet hij en ik denk dat hij de vrolijkste zanger van Egypte is. Misschien van het hele Middellandse Zeegebied. Hieronder laat ik je een liedje van hem horen, waarbij hij een klein jongetje bij zich heeft. Zoals je misschien weet, ben ik gek op kinderen en ook op volwassen die gek op kinderen zijn.

Ondertussen ben ik maar mooi een bloemkoolloze persoon. Ik vertelde toch kort geleden dat er een enorme etherische bloemkool op mijn rug en hoofd groeide, daar al neergeplant door iemand die erg jaloers op me was en me het liefst in 42 stukken zou zien, zoals een oud Grieks liedje zegt. En ik mag de puinzooi weer opruimen, uiteraard. Als je dan toch als helderziende p’soon door het leven moet gaan, waarom er dan niet een beetje lol om maken? De gestoorde vrouw had ín de bloemkool een heleboel giftige paddestoelen geplant en daarna ook nog een dikke venkel, die nog niet helemaal weg is. Wat een werk en allemaal voor mij!

Op zulke momenten wil je niet weten hoe blij ik ben dat ik, ondanks alles wat ik allemaal meekrijg van anderen, nog steeds gezond in mijn hoofd ben. En ik vind serieus dat de zin ik ga bloemkoolloos door het leven vanaf nu een nieuwe officiële uitdrukking mag zijn voor ik ben eigen baas in mijn leven. Verder heb ik niet veel te melden vandaag. Ik wens je een goede nacht en morgen een prachtige dag. Als je orthodox bent, een mooie Goede Vrijdag.

En dit is dan nog Amr Diab voor je. Live met een schattig jongetje en het nummer heet Ya agmal eyoun (Oh mooie ogen):

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.