De Spaanse griep en gemuteerde virussen

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ja, het wordt feest vandaag: wéér zo’n zwaar onderwerp om door te snijden! Maar we kunnen langzaamaan het bolwerk van gezondheidszorg, jeugdzorg en onderwijs gaan verlichten met een beetje waarheid en capabele mensen. Stap 1 daartoe is dat we het verhaal van de Spaanse griep gaan opduiken en van daaruit eens gaan kijken naar de vraag hoe dat nou zit met al die griepvirussen, die overal de ronde doen en waar nogal veel aan verdiend wordt, door ertegen te laten vaccineren.

De waarheid over gezondheidszorg, jeugdzorg en onderwijs

Deze jongen weet zo te zien wel van toeten én blazen …

Je weet denk ik wel dat de hele gezondheidszorg, inclusief de geestelijke gezondheidszorg en alles wat onder jeugdzorg en onderwijs valt, nog behoorlijk machtig is. Dat gaat nu veranderen! Onzuivere en incapabele mensen krioelen daar puur voor hun ego, terwijl ze van toeten noch blazen weten. En toch in de fanfare he! Die moeten er nodig uit. We kunnen dus nu eindelijk aan de gang met allemaal verborgen waarheden aangaande alles wat met gezondheid en kinderen te maken heeft.

Wat me opviel, is dat de mensen die in complotten denken, meestal positieve mensen zijn, die kritisch nadenken en de onzuiverheid van onze overheden goed opmerken. Ze proberen de waarheid te ontdekken, maar dat is onmogelijk, want alles zit op slot. Achter het originele Niburu zat een heel aardige man die echt de waarheid wilde weten, achter een aantal alternatieve radioprogramma’s eveneens en David Icke is een waarheidszoeker. Wanttoknow hoort ook bij die groep.

In deze contreien hadden zich een heleboel negatieve mensen genesteld, maar die hebben zich door de afgelopen jaren heen afgesplitst. Die zitten nu apart in kluppies. De echte mensen zijn overgebleven en dat zijn logisch denkende, normale en gewoon gezonde, kritische burgers.

En kijk nu eens naar de kant van de overheid: oud-minister Edith Schippers, de Kwakzalverij, de directeuren van al die Jeugdzorginstanties, van GGZ en allerlei medische genootschappen en clubjes: allemaal van die types, zoals Youp van ‘t Hek zou zeggen! En wat vind je van het onderwijs van vandaag de dag? Dikke bagger toch? Weg ermee! We halen de bezem erdoor. Hieronder vind je geweldig vrolijke muziek voor tijdens het vegen.

De Spaanse griep en muterende virussen

Vanochtend had ik gelijk al een geweldige discussie met een vriend over de Spaanse griep. Het was een ‘designed virus’, zei hij. Nou, dat was 100 jaar geleden, die ziekte. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stierven er tientallen miljoenen mensen aan. Hoe konden ze toen al een virus in de war gooien? Ze konden het nog nauwelijks zien met die ouderwetse microscopen. Ik mag gaan zoeken naar de waarheid over dit verhaal.

Van die vriend kreeg ik een boel informatie op verschillende websites en ja: het verhaal geeft beslist te denken. Zoveel mensen dood en op zo’n rare manier ook … Kijk, vroeger had je de pest. Dat was gruwelijk, maar die verspreidde zich door een gebrek aan hygiëne. Tijdens oorlogen schoten soldaten bijvoorbeeld dode lichamen van door de pest gevelde mensen een belegerde stad in of stopten ze die in de bron, waar hun drinkwater vandaan kwam. Hup, hele stad dood! Vreselijk wreed, maar wel uitlegbaar.

Nu de Spaanse griep, waar miljoenen mensen aan doodgingen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hier staat een verhaal over deze ziekte. Ik vertel het kort: er was een eerste griepgolf in de lente van 1918, waarschijnlijk veroorzaakt door Amerikaanse soldaten, die het virus bij zich droegen. De meeste mensen overleefden deze griepgolf door hygiënemaatregelen. In de zomer van hetzelfde jaar brak er een tweede griepgolf uit en toen vielen er wereldwijd tientallen miljoenen doden. In november 1918 brak er een derde golf uit, doordat de oorlog afgelopen was en mensen wereldwijd naar huis gingen. Iedereen stak elkaar weer aan, maar toch vielen er toen veel en veel minder doden: mensen waren immuun geworden voor alle varianten van griep, die toen bekend waren.

Het feit dat iedere griepgolf anders was, wijst op mutatie van het griepvirus. Verandering binnenin het virus kort gezegd. In de wetenschap wordt gezegd dat een virus kan muteren, omdat het een overlevingsdrang heeft. Als mensen er immuun voor worden, gaat het veranderen. Dat is logisch, maar daar is wel wat voor nodig. Toen ik op verscheidene websites las dat het overgaan naar een andere persoon voldoende is om te muteren, gingen al mijn alarmbellen rinkelen: dat vereist onderzoek, met andere woorden. Ik denk dat er meer voor nodig is. Een virus moet uit zijn normale omgeving komen om te kunnen muteren, dat in ieder geval. Heeft iemand dan zo’n virus gevonden, naar een laboratorium gebracht om het te onderzoeken en is daar die mutatie gebeurd?

Kijk eens hoe snel het antwoord gevonden is: op de website van Stanford University vind ik zo een paar antwoorden op mijn vragen. Nee, waar ik ook zoek: er wordt nergens verhaald dat er in díe tijd een soortement van klinisch onderzoek gedaan is naar het griepvirus. Ze kenden toen wel bacteriën, maar nog geen virussen: die konden ze niet goed genoeg zien om te onderzoeken. Even geschiedenis: duizenden jaren geleden brouwden mensen al bier en bakten ze brood met gist, een eencellig organisme, zonder te weten hoe ze dat deden. Antonie Van Leeuwenhoek zag in de 17e eeuw ‘kleine diertgens’ in zijn microscoop, Louis de Pasteur verbreedde de kennis over micro-organismen in de 19e eeuw en de Amsterdamse microbioloog Martinus Beijerink ontdekte in 1898 dat er nog kleinere dingetjes waren dan bacteriën en dat waren dus de virussen.

Maar op deze website van Stanford staat het verhaal van de griepgolven in de Verenigde Staten beschreven en dáár kwam het Spaanse griepvirus ook vandaan. Als je het stuk leest, zie je dat men door de drukte tijdens de oorlog in Amerika vergeten was voorzorgsmaatregelen te nemen tegen de jaarlijkse griepepidemie. Dáárdoor werden ontzettend veel soldaten ziek en stierven er meer dan normaal. De griepgolf werd nauwelijks opgemerkt en dit was in de winter van 1918 (januari-februari).

Toen er later nóg een paar griepgolven kwamen, waaraan opvallend veel mensen stierven, werden de mensen wakker. In 1917 raakten de Amerikanen betrokken bij de Eerste Wereldoorlog en vanaf toen reisden er soldaten naar Europa om tegen Duitsland te vechten. Overal waren stromen mensen, er was internationale handel en langs ál die wegen raakten mensen wereldwijd besmet met het griepvirus, dat zoveel mensen doodde. In India overleden ontzettend veel mensen en in Europa ook, vele malen meer dan in de VS. Het wordt niet uitgelicht in welk artikel ook, maar als je goed leest, merk je dat op. En dan kun je gaan bekijken of het virus dus gemuteerd kan zijn op het moment dat het buiten Amerika kwam. Volgens de wetenschap kan dat en als ik helderziend kijk, lijkt het eveneens te kloppen. Het is nog niet op die precieze manier onderzocht, maar gezien de feiten mogen we dit aannemen. Daarom was de omvang van de griep in het ene land ook groter dan in het andere: het muteerde daar net even anders. Als iemand zich geroepen voelt om dit te onderzoeken, zou dat geweldig zijn.

Is de Spaanse griep door vaccinaties gemuteerd en verspreid?

Nu wordt er gezegd dat de Spaanse griep door vaccinaties is verspreid en gemuteerd tot zoiets vreselijks als het is geworden. Om uit te zoeken of dat zou kunnen kloppen, moet ik eerst weten wanneer er voor het eerst gevaccineerd werd op de wereld. Dat vind ik hier: conclusie is dat er tijdens WOI níet gevaccineerd is tegen de griep, want daar hadden ze nog geen vaccins tegen. Dat kwam pas in 1993. Dat verhaal kan niet kloppen!

Dan is er nog de vraag of dit griepvirus ‘ontworpen’ is. Dus of er opzet in het spel was om … de wereldbevolking te decimeren, om … vet te verdienen aan vaccinaties of andere medische handelingen of nog andere redenen. Wat ik daarover denk, dat is het volgende: er is een duidelijke oorzaak aan te wijzen voor de uitbraak van het griepvirus in Kansas begin 1918: de autoriteiten waren vergeten om maatregelen te treffen tegen de jaarlijkse griepuitbraak en daardoor gebeurden er rampen. Het griepvirus is dus niet ontworpen, dat is duidelijk.

Conclusie

Okee, geen ontworpen virus dus door een of andere op geld beluste of anderszins wrede gemenerik. Geen mutaties door vaccins, want die waren er toen nog niet. ‘Gewoon’ stomheid en laksheid van de overheid tijdens een wereldoorlog nota bene. Ook behoorlijk dom: dat mag ik wel zeggen, denk ik … Maar het is echt heel gemakkelijk om het ware verhaal over de Spaanse griep te achterhalen. Ik heb iets van 9 websites bezocht en goed geluisterd naar het verhaal van die vriend van me, die heel veel weet. En het is er gewoon!

Waarom konden onze overheden of universiteiten, de pers of wie dan ook, ons 100 jaar lang dan niet gewoon vertéllen hoe het zat met deze griep? De mensen willen het weten en dat is logisch. Een paar jaar geleden is er toch wel een wetenschapper geweest, die een lijk uit 1918 heeft onderzocht en het virus van toen opnieuw tot leven heeft gebracht. Zéér riskant! In 2009 brak toch opeens wéér een griep uit, die genetisch gezien bijna identiek was aan de Spaanse griep (de Mexicaanse of varkensgriep). En toen werd de waarheid over de herkomst van die griep en ook over wat je kon doen om ‘m te ontwijken dan wel te genezen, verhuld door die Ab Osterhaus, weet je nog? Het gezicht van de griep van het RIVM, niet zo’n zuivere organisatie, dat weet iedereen ook wel.

Er waren al die tijd redenen zat om aan te nemen dat er iets aan de gang was, wat niet zuiver was. En dan al dat geld dat gemoeid was met het maken en verkopen van miljoenen vaccins tegen de Mexicaanse griep, terwijl die allemaal weggegooid werden, omdat niemand zich liet inenten? Het verhaal van de Spaanse griep is duidelijk. Sindsdien gaan er overal soortgelijke virussen rond en in 2009 was er gewoon een foute zakenman ergens, die een idee had om zijn zakken te vullen met geld uit vaccins. Die wilde niet dat mensen de waarheid over die hele griephistorie wisten en legde er zo’n wollen mantel van ‘liefde’ overheen. De overheid van geen enkel land gaf z’n mensen behoorlijke informatie over wat er gaande was: namelijk niets, gewoon de jaarlijkse griepronde. Het enige verschil was dat er nú mensen waren, die daar dikke winst in zagen …

Overheid van alle landen: doe je werk en informeer de mensen! Paniek is nergens voor nodig, argwaan of wantrouwen is iets waar niemand baat bij heeft en de waarheid komt toch wel boven water. Doe geen domme dingen meer, wees eerlijk over je fouten: maak ze goed!

Positieve mensen, dus mensen met een positieve houding in het leven, verzinnen altijd allerlei leuke dingen. Kijk hier maar. Dit is in Kaliningrad. Dat is een prachtige stad die tussen Polen en Litouwen in ligt, maar toch in Rusland. Beter om je dáármee bezig te houden dan met mensen ziek maken of veel te veel verdienen aan zieke mensen:

 

©Sophia Vassiliou

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn  –  Pinterest  –  Instagram

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

3 Comments

  1. O ja: ik heb de gouden sterren weggehaald! Er was een club mensen, die honderden keren op de Homepagina van mijn website hebben gedrukt, net zolang totdat hij honderden keren 1 ster aangaf, oftewel ontzettend slecht.

    Heel erg niet-Kalinka, zal ik maar zeggen, nietwaar? Er bleek een échte Facebooklikeknop te zijn en als je dit leuk vindt, kun je daar ook op klikken!

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

%d bloggers like this: