De powerrrr van gember

De powerrrr van gember

Gember ís een helende wortel, maar wat doet ‘ie nou toch eigenlijk? Dat is heel lang de grote vraag geweest. Mensen gebruiken hem om te ontgiften, maar daar is gember niet voor, dat wist ik al heel lang. Ontgiften doe je met tomaten en dat werkt zeer effectief. Juist het feit dat zoveel mensen geen tomaten kunnen verdragen, bewijst de genezende kracht ervan. Je moet het dan heel langzaam leren eten, zodat het je kan ontgiften. En korianderkuurtjes doen, zodat je niet meer allergisch bent.

Er zijn mensen die gember gewoon voor van alles gebruiken. Tja, dat kun je doen: het is een gezond ding, dus je kunt altijd geluk hebben dat je je iets beter voelt door gember te gebruiken bij welke klacht ook. Maar zelf hou ik van resultaten! Ik heb als taaltrainer mensen altijd voor een doel opgeleid en nu als genezer help ik mensen richting genezing van hun klachten en ziektes. Als je zo in het leven staat, moet je weten wát ieder kruid exact doet en óf het wel geneest.

Dus ik bleef de gember in de gaten houden en af en toe weer eens uitproberen. De laatste keer dat ik dat deed, had ik een fles gembersiroop gekocht. Die was zó ontzettend krachtig, dat ik echt zeker wist: ja, gember is een helende plant, maar wat doet hij nou? Ontsmetten, dacht ik eerst. En ja, dat klopt wel. Er zit een hoop jodium in, dus hij wil wel eens iets ontsmetten. Maar dat is niet de kern en die moeten we toch hebben.

Ik ging de gember scannen en onderzoeken en opeens wist ik het: hij geneest je huid! Maar waarom ontsmet hij dan ook?, was gelijk mijn wedervraag. Nou, omdat huidklachten (bijna) altijd van binnenuit komen! Doordat je iets aan een orgaan hebt en meestal is dat iets wat met je spijsvertering te maken heeft. Je lever, je maag-darmkanaal of je slokdarm. Ziekte van Crohn, collitis ulcerosa of prikkelbare darmsyndroom. Dat orgaan moet ontsmet worden en dat is wat gember doet. Daarvan wordt je huid beter.

Bedenk alleen één ding: een plant (kruid, bloem, boom, groente, vrucht) kan nooit een ziekte helemaal genezen. Een helende plant kan je een duwtje vooruit geven in je genezingsproces of hij kan laten zien waar je naar moet kijken om te genezen. Maar het genezen zelf komt áltijd door trauma’s en shocks te verwerken en zelfvertrouwen terug te winnen.

Nog één: ook als je huidklachten hebt, kan het zijn dat je toch een ander kruid nodig hebt om te genezen. Ik heb zoveel meegemaakt op dit vlak! Je moet datgene nemen wat je op dít moment een stap verder helpt. Misschien heb je wel eerst kracht nodig of moet je maag-darmkanaal eerst geleegd worden met een druiven-en-koffiekuurtje, voordat je dat kunt ontsmetten met behulp van gember. En wellicht zitten er trauma’s in de weg, waardoor je spijsvertering blijft haperen.

Maar hier is een idee voor een gemberkuur: neem er iedere dag bijvoorbeeld een kop thee van en die mag je dan héél sterk maken. Zo sterk dat je er een schijfje citroen bij moet doen om je mond niet te branden. Dus water koken en dan een stuk gemberwortel een paar minuten erin mee laten koken en dan opdrinken. Of doe het door je smoothie, door je eten of doe er nog iets anders leuks mee. Er is ook gemberolie. Dat kun je op je huid smeren. Als je dat doet totdat je ergens vooruitgang merkt, kun je even een paar dagen stoppen en dan nog een kuurtje doen. Werkt het niet meer, dan heeft de gember gedaan wat hij kon.

 

 

© Natassa Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.