De pot met goud onder de regenboog

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

In mijn leven gaat alles zo snel dat ik iets wat ik een uur geleden heb vernomen, alweer bijna vergeten ben, zo oud als het inmiddels is. Vanochtend kwam ik erachter dat die rare meid die 35 jaar geleden zo verbeten was om mijn man af te pakken, dermate sneu is, dat ze me nu nóg steeds kapot wil hebben. Verder heb ik alweer een hele dag achter de rug met een heleboel belevenissen. Léuke deze keer.

Ik blijf me wel afvragen hoe je leven is, als je zo in elkaar zit. Als je aan een heel lief iemand denkt die je ooit gekend hebt, omdat je die op LinkedIn tegenkomt, dan ziet dat die het goed maakt en het vervolgens in je botte harses haalt om die persoons leven helemaal af te breken. Ze heeft gewoon nóg vijf voodoorituelen op me losgelaten, zo kreeg ik vandaag te zien. Gewoon in haar dagelijkse leven, terwijl ze moeder is van drie kinderen, een partner heeft, een baan en familie. Zo’n moeite, allemaal voor mij! Best chic eigenlijk, wees nou eerlijk.

arakas
Arakás: Griekse doperwten extradik met artisjokken à la Polita (recept uit Constantinopel)

Wat vind je eraan om zo in het leven te staan? Hoe zijn je ándere gedachten dan? Logisch dat ze geen vrienden heeft. Ik was haar allang vergeten, toen ze ‘m gesmeerd was met mijn man. Ik heb mijn as opgepakt en ben er nog een keer opnieuw uit herboren. Leuk om een feniks te zijn.

appel
Sneeuwwitje-appel

Zoals vandaag. Ik ben voor de verandering eens naar Sneek toegegaan, omdat dat zo’n leuk plaatsje scheen te zijn. Dat bleek te kloppen en de mensen waren er ook aardig. Allemaal overdekte steegjes met leuke winkeltjes en ergens een buitenlandse toko, waar ik wat sentiment heb opgehaald. Dingetjes die we in Griekenland ook kennen, zoals van die dikke doperwten (zie boven), platte broden en rode Sneeuwwitje-appeltjes.

Ik heb de artisjokken uiteraard weer verpest. Die moet je voor 99% opensnijden en weggooien. Dan blijft er een ministukje over dat je kunt eten. Ze hebben me vandaag een waardevolle les geleerd: ik kan niet álles zelf. 😀

boerenbontservies
Boerenbont

Ze hadden ook een winkel met Boerenbontserviezen. Wij hebben daar wat bekers van en die heb ik aangevuld, aangezien ze bij ons meestal al vrij snel in véle stukjes op de grond kletteren. De meisjes in het winkeltje vonden het inpakken van de bekertjes geweldig en deden er zo lang mogelijk over. Als je last van stress hebt, is Friesland echt dé plek om tot rust te komen, met al die mensen die alle tijd voor je hebben. Zolang het maar zakelijk is, zijn ze onvoorstelbaar vriendelijk en hartelijk.

fitness step
hiphopdinges

Daarna ben ik langs Leeuwarden gegaan. Regelrecht op het winkelplein afgereden, waar ik af en toe heen ga en de sportschool daar binnengelopen. Het is een goeie, want ze zitten op de tweede verdieping en om er te komen, kun je kiezen tussen een roltrap en een gewone trap. Het sporten begint al voordat je aangekomen bent, dus daar heb ik me ingeschreven. Ik ga beginnen met zo’n hiphop. Zo’n machine waarbij je met je armen iets anders doet dan met je benen. Volgens mij heten die dingen in het echt ‘step’ ofzo. Ze zijn zooooo cool!

Het overgewicht gaat er nu af, heb ik mezelf beloofd en ik ga weer mens worden. Een beetje leven. Het exemplaar van die madammenmeteenbontjas dat me helderziend heeft zitten maken, is bezig opgeruimd te worden. Wat daar nog allemaal achter, onder en boven zit, wil ik heel even niet weten. Heel even genieten van één dagje rust, mijn pot met goud onder de regenboog. Heb maar een goede nachtrust en morgen een geweldige dag!

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction