De oorzaak van jouw obesitas

De oorzaak van jouw obesitas

Af en toe post ik updates over mijn strijd om een gezond gewicht. Het is iets wat niet alleen bij mij, maar bij héél veel mensen, vooral vrouwen, een gigantisch probleem is, dat maar niet opgelost wil worden. Door de jaren heen heb ik vele malen héél serieus en hard geprobeerd om op gewicht te komen. Tot mijn eerste zwangerschap lukte me dat redelijk, maar met heel veel moeite. Toen ging het om een kilo of vijf aan winterkilootjes ieder jaar. Maar daarna ging er geen gram meer af. Hoe kan het zó moeilijk zijn om gewicht kwijt te raken? Eet je dan toch zó verkeerd? Of zijn er misschien wel héél andere oorzaken waar je rekening mee mag houden? Hier antwoorden.

 

Liefde en gevoelswarmte om af te vallen!

Wat opviel bij iedere gelukte poging om gewicht kwijt te raken, was dat voeding maar een héél kleine rol daarbij speelde. Het waren veel eerder factoren zoals een bevrijdende echtscheiding, een paar aardige mensen om me heen of een nieuwe relatie. Hetzelfde zag ik bij heel veel mensen gebeuren. Alleen kwamen we allemaal steevast weer aan, zodra er weer problemen kwamen: relatie liep toch fout, baanverlies en geldzorgen … noem maar op! Ik ging opzoeken wat mogelijke oorzaken van overgewicht zijn en ging ze allemaal af om ze te genezen. In dit artikel staan ze allemaal op een rijtje. Bij mij komen al mijn kwalen uiteindelijk door een babytrauma, waardoor mijn rug schade opliep op twee plekken en de dopamine niet meer goed door mijn lijf liep. Daardoor verliep de communicatie tussen mijn hersenen en de rest van mij niet goed en werd ik steeds zieker en dikker. Het kostte me alleen wel mijn hele leven om zekerheid te krijgen over dat dat trauma echt plaatsgevonden heeft. Het stond immers niet in mijn adoptiepapieren, want zo’n schandaal houdt zo’n ziekenhuis natuurlijk geheim! Ik moest erachter komen door regressie en pas toen ik het een paar maanden terug echt helemaal herbeleefde, durfde ik erop te vertrouwen dat het echt gebeurd was en ging ik het verwerken. Met mijn helende gave was dát een eitje.

 

Bekende oorzaken: chroom en schildklier

Okee, mijn vreetbuien waren op een dag over, want die komen door een chroomgebrek. Dan krijg je allerlei tekorten aan voedingsstoffen, want chroom speelt samen met ijzer een rol bij het vervoer van voedingsstoffen door je bloed heen. Ik heb de kans gekregen om er iemand van te genezen en die viel inderdaad tussen de 35 en 40 kilo af, toen we haar chroomhuishouding hadden hersteld. Ze had er diabetes door gekregen en werd door haar arts ook daarvan genezen verklaard. Ze had een maagverkleining laten doen en normaliter krijgen mensen daarna wéér overgewicht, maar zij bleef slank door mijn ingrijpen. Veel fruit eten en vruchtensap drinken helpt alvast een beetje. Kun je daar niet tegen, dan kamillethee.

Toen volgde mijn schildklier, die te snel werkte. Daarmee val je normaliter af, maar de factoren die me dik maakten, waren sterker. De schildklier hield alleen tegen dat ik geen 300 kilo werd en ontplofte ofzo. Ik had hem graag nog even zo willen houden, totdat ik álle oorzaken had gehad en eindelijk weer mens mocht worden, maar helaas werkte het niet zo: de schildklier moest gerepareerd worden, want anders kon ik niet verder. Nou, joepie: gelijk kwam er nóg even bijna 10 kilo bij en als je dacht dat die er weer afgingen? Nope! Ondertussen vulde ik mijn progesteron weer aan, want ook dááraan had ik een tekort, dat te maken had met mijn zwangerschappen. Wéér geen gewicht eraf. Onbegrijpelijk dat de medische wetenschap zulke dingen maar niet kan vinden en mensen afscheept met beledigende onzin à la ieder pondje gaat door het mondje en meer van zulke denigrerende en onbewezen flutkolder. Als je érgens niet van afvalt, is het wel daarvan!

 

Vocht vasthouden: je lymfestelsel!

Toen kwam de allerdiepste oorzaak naar boven van overgewicht in mijn geval én in het algemeen: een teveel aan natrium in je lymfestelsel! Nou, dát vond de internist onzin zeg, maar ondertussen zeggen deze mensen dus wel dat je geen zout mag, omdat je dan vocht vasthoudt. Hetzelfde als ik zeg, maar dan minder wetenschappelijk en minder duidelijk! Bovendien moet je juist wél zout hebben als je vocht vasthoudt, alleen moet dat zeezout zijn of himalayazout. Is te koop bij de reformwinkel van het merk Atlantis voor iets meer dan een euro per kilo, dus duur hoeft het niet te zijn! Het is nog biologisch ook, wat dat ook moge betekenen voor zeezout.

Maar afvallen ho maar. Ik moest weer gaan zoeken. De meeste anderen zouden allang afgevallen zijn, als je zoveel oorzaken bij langs gaat van hun overgewicht, maar bij mij bleek het dieper te liggen. Ik genas nog een paar ziektes die ik hier niet allemaal zal noemen. Anders wordt het een ondoordringbaar bos van ziektes en toestanden. Overgewicht kan aan van alles liggen, lees maar eens verder.

 

Jawel: toch een tumor

Ik vond het! Maar leuk is echt anders: al heel lang zag ik een tumor in mijn buik zitten. Kon hem niet precies lokaliseren, maar nu kon ik zien dat hij in een lymfevat zat, in de buurt van mijn maag. Meermalen heb ik mijn huisartsen gevraagd om het uit te zoeken in het ziekenhuis, maar toen ik het woord ‘tumor’ noemde, sprongen ze gelijk gillend op! Help, kanker! Ik was te ziek om aan te dringen en liet het maar zitten: ik doe het wel weer zelf. Ik heb het er heel moeilijk mee gehad om te durven accepteren dat het echt een tumor is en dat ik er géén officiële diagnose van zal krijgen. Maar zolang ik daarmee in mijn maag bleef zitten en bang bleef om wéér gezeur over me heen te krijgen met roddels dat ik een gevaarlijke charlatan zou zijn, die zichzelf allemaal ziektes toebedeelt, die ze in haar fantasie geneest, was er geen beweging in de tumor te krijgen. En nu is hij alweer een paar dagen weg en de achtergrond van de tumor ook (de fout in het DNA enzovoort).

 

Wat een positieve omgeving voor je doet!

Maar er is nóg iets: als je een deuk in je zelfvertrouwen hebt, krijg je negatieve mensen achter je aan. Mensen die zich aan je vastklampen, omdat zij energie krijgen van jouw pijn, verdriet en bovenal je gebrek aan zelfvertrouwen. Zij floreren daarop en nemen feitelijk jouw plek in, waar ze nu weer af moeten. Ze zitten energetisch bij je en moeten daar weg. Je moet ze echt letterlijk zien en bij de lurven pakken, zodat ze echt weg zijn. Laten dat er bij mij nou echt ontzettend veel zijn en laten ze ook vreselijk vastzitten allemaal … Pas als die allemaal uit mijn systeem weg zijn – uit mijn leven zijn ze allang verwijderd – dán gaat de tumor slinken en verdwijnen en gaat het overgewicht er eindelijk af. Tenzij er nog meer oorzaken zijn, maar dat kan ik me haast niet voorstellen. We moeten er nu toch wel zijn …

 

Conclusie

Zo zie je dat in mijn geval iets heel anders zorgde voor overgewicht dan de dingen die we kennen. Te veel eten, verkeerd eten, te weinig bewegen, vreetbuien, hormonen … Ik heb mijn hele leven altijd gezond gegeten en ben een echt fruitmonster! Lopen en fietsen deed ik zolang ik het kon en sporten ook. Daarom kan ik je zeggen dat ook bij jou de oorzaak of oorzaken voor overgewicht wel heel iets anders kunnen zijn dan de geëikte dingen. Dan begrijp je ook dat de geëikte oplossingen jou niet doen afvallen en dat we verder moeten zoeken naar wat jou specifiek dik maakt. En belangrijker nog: naar wat jou weer dún maakt!

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Volgend berichtLees meer artikelen

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.