De kracht van lavendel

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De allerbeste plant

Lavendel!

Ik wou … dat er een plant was, die hielp om mijn leven weer terug te krijgen!

Je gebed is verhoord: die plant bestaat! Je kunt hem overal neerzetten waar je maar wilt en dan brengt hij de waarheid naar boven: wie de foute personen in je leven zijn, waar je ziektes of gezondheidsklachten vandaan komen, hoe het komt dat je je baan kwijtraakte of je relatie of wat dan ook. Dan kun je alles wat niet bij je hoort, wegdonderen en verdergaan met leven.

Die plant, dat is lavendel. Hij zit bommetje vol met molybdeen, dat mineraal waar ik het wel vaker over heb: het maakt je bewust van je situatie en alles en iedereen om je heen. Ik zie bij onszelf en bij iedereen die met lavendel werkt, dat de knopen in hun leven naar boven komen om losgehaald te worden. Bij ons in de tuin staat hij ook en de plek waar ik er een stuk of drie heb gepoot, is nu helemaal schoon. Van daaruit kan ik de rest ook uitgraven en ermee afrekenen.

amethist

Lavendel heeft nóg een helende kracht: z’n kleur! Het is ongeveer dezelfde kleur als dat steentje, de amethist. Indigo ofwel blauwpaars. Het is de kleur van zelfstandigheid, van onafhankelijkheid. Van op je eigen benen staan; jij op jouw plek, ik op de mijne. En met die kleur kun je werken! Zelfs blauwpaars papier heeft die helende werking: echt alles wat die kleur heeft.

Dit is dus een sok he!

Als je geen geld hebt voor edelstenen, neem je gewoon iets anders wat je in die kleur hebt. Voor mijn part een paarse sok! Dat leg je neer op een plek, waarvan je denkt: gatsie wat voelt het hier naar. Oefen je rechter hersenhelft maar, want ook díe kan lamgelegd zijn. Dan krijg je geen seintjes meer. Ik weet er alles van, want bij mij heeft hij nooit iets gedaan. Iedereen voelde en wist altijd van alles, maar ik niet. En nu heb ik het terug. Door bij mezelf en bij anderen mijn healings te geven en door te werken met helende planten, kruiden, voeding, edelstenen, metalen en kleuren. Door de werking van binnenuit te snappen.

Wat doe je nou als die plant onmiddellijk doodgaat?

Te zwaar dus

Dat gebeurt best vaak, moet ik toegeven! Ten eerste dien je het kaartje dat bij de plant in zit, even te lezen: daar staat op dat hij veel zonlicht nodig heeft. Hij mot dus in de zon. Verder kan hij doodgaan, omdat hij héél erg veel werk te doen heeft. Een plant zuigt immers negatieve troep op! Als jouw leven behoorlijk in de soep gedraaid is, heb je wel een paar flinke lavendelplanten nodig om daar weer uit te komen. Ik heb er zelf wel een stuk of 10 nodig gehad om een béétje verandering te bewerkstelligen. En een heleboel planten, stenen, natuurlijke voorwerpen en nog veel meer daarbij. Het is net als dat je van een ezel verlangt, dat hij een pak van 100 kilo draagt én jou daar nog bij. Dat is gewoon te veel!

Je ervaart het anders …

Nog even dit voor als je denkt dat lavendel of die indigo kleur iets anders doen dan wat ik vertel: de BASIS van wat lavendel doet, is je de weg uit de problemen wijzen. De BASIS van wat indigo doet, is alles wat en iedereen die niet bij je hoort, van je afhelpen. Als jij iets anders meent te ervaren met lavendel of met indigo, dan dien je terug te gaan naar de basis. Je weet dat onze wereld zó in elkaar gedraaid is, dat je vanzelf alles gelooft wat niet waar is. Als je niet zou nadenken, zou je altijd alles verkeerd geloven! Als je iets ziet wat wél waar is, geloof je dat eerst niet. Ik weet zeker dat je dit wel herkent. Daarom heb je je nuchtere verstand nodig om uit te rekenen wat waar is.

Kennis van helende stoffen is wiskunde en dat kun je echt niet alleen maar op intuïtie doen. Die vertelt je wel een beetje wat je nodig hebt en dat is prima. Maar alléén als je zelf ook nadenkt, kun je echt genezen. Als je beredeneert wat de basis van je probleem is, weet je wat je moet doen om het op te lossen. Net als ik kun je dat leren! Ik kon het vroeger ook niet, maar als ik nu een plant zie, weet ik gelijk of die helend is en zo ja: wat hij dan wel doet. En ik weet nog veel meer. Dat is omdat ik mijn twee hersenhelften zélf laat uitzoeken hoe ze werken.

Ik bemoei me er niet mee: boeiuh!

Ze zijn zo geprogrammeerd dat je rechter hersenhelft altijd denkt gelijk te hebben en z’n bevindingen weigert te delen met de linkerkant, die alles checkt op waarheidsgehalte. Dat mag je voorzichtig aan toch gaan doen, dat checken. Met de tijd leer je dat wel.

Hier is nog een vrolijk muziekje voor op de zomerse avonden. Stromae met zijn nummer Formidable in de zomerse Belgische regen:

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.