Coronavirussen, exosomen en hoe je jezelf krachtig maakt tegen covid-19

Coronavirussen, exosomen en hoe je jezelf krachtig maakt tegen covid-19

Toevoeging 4 augustus: ik kreeg een video toegestuurd in een reactie, waarin óók voor Jip en Janneke (moi!) duidelijk wordt uitgelegd hoe exosomen én virussen werken. Je vindt het onderaan dit stuk in de bovenste reactie. Dat is beter dan mijn mijn uitleg! Het recept dat ik hieronder geef, is wél heel goed om te gebruiken.

Laatst vond ik een vreemd berichtje over ‘exosomes’ of exosomen (nog steeds vreemd) op Twitter. Deelde het op mijn tijdlijn met de vraag of iemand een idee had waar dit over ging. Het was dramatisch allemaal, want er werd gezegd dat een virus geen virus is, maar een exosoom dus en dat het daarom heel anders behandeld moet worden. Dat er allemaal microbiologen vermoord waren, omdat ze dit ontdekt hadden enzovoort. Niemand reageerde op mijn vraag, dus ik dacht: ik kán zelf ook eens gaan zoeken natuurlijk. ‘Exosome’ ingetypt bij Google en voilà … Niks engs an, geen vermoorde wetenschappers, maar een theorie uit 2003 die mij in ieder geval antwoorden gaf op hoe dat lastige coronavirus werkt. Het is in ieder geval een slim dingetje en er zit zelfs RNA in. Genetisch materiaal, verstand zou je bijna willen zeggen.

Nu ga ik een poging doen om in Jip- en Janneketaal te vertellen wat ik allemaal heb zitten lezen over wat een exosoom is, wat het doet en waarom het belangrijk is om te weten hoe dat coronavirus, dat dus mogelijk coronaexosoom zou moeten heten, werkt. Anders blijft het ding maar in je rondhangen namelijk en word je zelf steeds ziek, maar geef je het ook steeds maar weer door aan anderen. Als je jezelf versterkt, ben je er minder of hopelijk zelfs níet meer vatbaar voor en dat is echt de enige oplossing om van dit gespuis af te komen. Ik hou niet zo van chemische oplossingen tegen ziektes, omdat die altijd bijwerkingen hebben, waardoor er weer een nieuwe keten van ziektes binnenin je losbreekt en omdat ze bovendien altijd maar eventjes werken. Als je de natuur als geneesmiddel gebruikt, genees je wél met de tijd. Even vast een voorproefje: één van de oplossingen voor het coronavirus is zetmeel uit mais. Nou, de griep komt uit Azië! Ze zullen echt wel griepvirussen gehad hebben in de Amerika’s (waar de mais vandaan komt), maar omdat ze zoveel mais aten, werden ze er niet ziek van. Er zijn heel veel zulke voorbeelden, dit is er gewoon één. Dus werkt voeding tegen ziektes? Op zekere hoogte wel.

 

Is een virus een exosoom?

Het coronavirus als mogelijk exosoom! Ik vond dus deze website hier, met een filmpje waar ik redelijk wat van snapte, erop. Daarop spraken een paar wetenschappers van verschillende takken van sport, die uitlegden wat een exosoom doet en in ieder geval hoe het coronavirus werkt. Ik weet nog steeds niet of covid-19 nou een exosoom is of niet, maar dat weten zij ook niet. Maar dit weet men wel. Dit virus duikt je longen in en dus binnenin je luchtwegen. Om daarin te kunnen, moet het je celwand door zien te komen, de Mexicaanse muur van iedere cel. Daar had ik nog niet over nagedacht, want in het begin werkte het gewoon om alles aan elkaar vast te eten en drinken waar melkzuur in zat. Maar zo’n virus muteert de hele tijd en nu werkt die truc niet meer. Tijd om toch eens te kijken naar wat de virologie ontdekt heeft over hoe het allemaal wél werkt. Wel, toen ik hoorde dat zo’n virus je cellen binnendringt, dacht ik: eitje! Gewoon een flinke kuur met grapefuitsap nemen. Daar worden je celwanden weer stevig van, zodat ze geen virussen en andere troep meer doorlaten. Klaar.

Zo simpel is het echter niet, want er zijn al virusdeeltjes je longen binnengedrongen. En die doen iets wat eigenlijk gewoon heel grappig en heel slim is. Als je er niet zo ziek van werd, zou het fascinerend zijn: zo’n ding gaat dus tegen de wand van je celkern zitten en gebruikt dan je plasma om te communiceren met andere cellen, die niet eens geïnfecteerd zijn met het virus. Ongelofelijk en je kunt het zien op dat filmpje hierboven. Die andere cellen gaan dan eigenlijk nadoen wat er binnen de wél geïnfecteerde cel gebeurt en zo worden die ook ziek. De werking is wel wat zwakker dan als er een Echt Virus in zit, maar toch: dit is waarom een coronavirus zo blijft plakken. Hij maakt vanuit de ene cel allemaal andere cellen ook ziek! Daar moeten we nodig eens wat aan doen, niet?

Wat er gebeurt in een geïnfecteerde cel, dat is dat het RNA – een bergje eiwitten dat je DNA op allerlei manieren regelt, codeert en tot expressie brengt – in dat virus je eigen RNA afbreekt. Dan moet het wel ook nog je celkern in zien te komen, maar dat lukt hem af en toe! Je DNA dat bestaat uit je genetische eigenschappen. Een virus zorgt dus dat je DNA op een andere manier gaat werken dan het normaliter deed. Ik laat het de Wikipedia uitleggen, voordat ik dingen verkeerd of te enthousiast vertel. Als je het allemaal precies wilt weten, raad ik je aan om dat filmpje hierboven te bekijken, de Wiki en deze site hier die in héél moeilijk Engels uitlegt wanneer een virus een exosoom is. Misschien weet je zelf nog meer informatie te vinden.

 

Versterking om minder vatbaar te zijn voor allerlei griepsoorten

Ik weet inmiddels genoeg om te weten wat je kunt doen om in ieder geval een stuk beter bestand te zijn tegen dit vervelende virus of misschien exosoom. Het is immers een kwestie van je celwanden versterken, de afbraak van je RNA stoppen en zorgen dat die dingen niet meer kunnen communiceren binnenin je. Iets om het virus te doden wat niet ook jouzelf een flinke klap geeft, is er niet meer sinds melkzuur niet meer krachtig genoeg is. Zoals ik net al zei, is grapefruit hét middel om je celwanden te verstevigen. Dat is het muurtje om iedere cel heen, dat het einde ervan markeert en de cel ook beschermt tegen indringers. Maar net als de dijken in Zeeland moeten je celwanden ook af en toe verstevigd worden. Dat doe je door iedere dag minstens één glas grapefruitsap te drinken. Grapefruit eten kan uiteraard ook, maar in een glas sap zitten meerdere grapefruits, waardoor je er meer van binnenkrijgt. Dan heb je meer germanium met salvestrol, waardoor je celwanden sterker worden. Ik doe dit soort dingen altijd in kuurtjes: twee glazen sap per dag net zolang totdat je verschil merkt en dan pauze. Als je niet zo snel verschil merkt, doe je het twee weken en dan een week niet. Als het niet helpt, heb je of geen last van poreuze celwanden of zit er nog iets anders in de weg. Wat dat is, kan ik zo niet zeggen: kan van alles zijn. Maar grapefruit is normaal gezond fruit waar je verder geen last van krijgt en het zal je zeker niet schaden. Je kunt het ook gewoon in je eetpatroon opnemen, door er na je kuur een paar keer per week iets van te eten of drinken.

verveine
Verveine, verbena of ijzerhard om thee van te trekken.

Het vandalisme in je RNA kun je ook bestrijden. Zink, vitamine D en borium met tocoferol (vitamine E) zijn je wapens ervoor en die zitten allemaal mooi bij elkaar in een roos. Dat betekent dus rozenbottelsiroop drinken, maar bedenk je wel dat er in zo’n fles Roosvicee niet zo heel veel rozenbottels zitten. Kijk maar eens op de fles! Wat er wél in zit, is véél suiker. Je kunt het prima gebruiken, maar het is niet voldoende. Verder heb je nog de goddelijke rozenbotteljam en als je naar een buitenlandse winkel gaat, verkopen ze daar iets wat mijns inziens nóg goddelijker is: rozenblaadjesjam! Ik heb er ook siroop van gezien, maar daar zat vooral veel suiker in en ik vroeg me af of er überhaupt wel rozenblaadjes in zaten. Je kunt ook bij zo’n buitenlandse winkel, een reformwinkel of anders in een webwinkel een zakje rozenblaadjes of rozenknopjes zelfs bestellen. Die gooi je dan bij je thee in. Even je thee in een pannetje maken en de rozenblaadjes of -knopjes 2 minuten laten koken. Dan geneest het beter. En rozenbottelthee, dat heb ik ook wel eens ergens gezien. Rozenwater, daar kun je ook weer thee van koken of misschien heb je er nog andere ideeën mee. Er is nog iets wat hetzelfde werk doet en wat eenvoudiger in gebruik is: verveine of ijzerhard. En Griekse bergthee ook, als je dat kunt krijgen. In een pannetje koken, eventueel wat rietsuiker of honing erbij en opdrinken.

En dan het belgedrag van die virussen binnenin je cellen. Hun mobiel afpakken is wat moeilijk met miljoenen van die kleine dingetjes, dus dat moet je indirect doen. Met mais! Popcorn, maisbrood, polenta, maiskoekjes, gewoon mais zo eten (een kolf 5 minuten koken, zout erop en eten) en alles wat je verder nog kunt doen met mais. Het verhaal dat je er dik van zou worden, is een fabel en gluten zitten er ook niet in. Wel zetmeel, maar dat zit ook in aardappelen en die eet je toch ook? Van maizena word je dik, want dat is alleen het zetmeel uit de mais. Tegen virussen heb je echter zetmeel met calcium nodig en dat zit alleen in mais zelf, niet in maizena. Je kunt ook bougatsa maken, het ontbijt van de Griekse goden. Van mais kun je ook een kuur maken door er gedurende een dag of 10-14 een heleboel van te nemen, maar je kunt mais daarna ook in je dagelijkse dieet opnemen.

Verder is kamillethee hét middel tegen griep. Met een beetje uitgeperst citroensap erin en een schepje honing. Als je daar een paar keer per week een kop van neemt, krijg je niet zo gauw griep en ben je er ook weer snel van genezen. Daarnaast vers sinaasappelsap en dat kun je bijvoorbeeld combineren met citroen, sinaasappelsap en doe er eventueel ook mandarijn en limoen door. Het is allemaal geneeskrachtig spul en heel lekker bovendien. Geen reden om het niet te doen eigenlijk.

 

 

©  Natassa Vassiliou

 

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Matti

    Hoi Natassa, ik ontving deze week deze link, met een heldere uitleg, nl ondertiteling.

    Groetjes,
    Matti

    1. Dank je wel Matti, ik ga kijken! Er is zo’n enorme ruzie over dat vervelende virus en zo wereldwijd, dat het haast niet kan dat er of zaken geheim gehouden worden of niet kloppen.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.