[:nl]Corona-ergernis![:]

[:nl]Corona-ergernis![:]

[:nl]Voor mij is het normaal dat ik thuiszit, maar zoveel mensen zitten voor het eerst in jáááren thuis met man of vrouw en kinders en al. Twee honden, vijf katten, een hamster, een rivierkreeft, drie balende kinderen en hun ouders allemaal in een voor zulke gelegenheden als de coronacrisis veel te krap huis. Niet alleen dat, maar je mag eigenlijk niet naar buiten en de kinderen moeten ook nog zien dat ze huiswerk maken. Daar heb je als ouder uiteraard bemoeienis mee en als kind probeer je een positieve invloed te hebben op het humeur van pa en ma. Het meel was in maar liefst twee supermarkten tot op de bodem toe uitverkocht deze dagen, dus ik heb zo’n vermoeden dat héél veel grote en kleine mensen aan het bakken van cakes, koekjes en pannekoeken zijn geslagen. Leuke hobby en ik wens iedereen veel creativiteit en lekkere cakes toe. Pas je wel een béétje op je lijn? Zelf deed ik dat bakken altijd al graag, maar nu moet het met speltmeel en zelfrijzend bakmeel – en lange tanden.

Zo’n reis richting winkel is deze dagen gewoon een avontuur. Bij de groenteman mochten slechts twee klanten tegelijkertijd naar binnen en ondanks dat ik hen lang niet gezien had, kon ik dus bijna geen praatje maken met de eigenaren. Mensen stonden allemaal straalchagrijnig buiten te wachten totdat ze erin mochten, maar je kon ook niet zien wat er te koop was, omdat alles ver weg stond en je erom moest vragen. Goede voorzorg natuurlijk, maar niet handig voor de kippigen onder ons. En bóós dat iedereen was in Wageningen! Werkelijk waar, nog één week thuiszitten en ze slaan elkaar de koppen in, echt. Deel dus asjeblieft mijn verhalen overal waar je kunt, want ze zijn hárd nodig! Zelfs mijn grappen konden ze niet opvrolijken; de situatie is zeer ernstig! Als het in zo’n klein plaatsje als Wageningen al zó treurig met de mensen gesteld is, wat voor pesthumeur heeft iedereen in de Randstad dan wel niet? Jawel! Mensen hebben afleiding nodig en dat is logisch.

100-succesMaar ik heb nóg wat, want om vanuit Leeuwarden in Wageningen te geraken, moet je dus tweeëneenhalf uur lang 100 rijden op de snelweg. Daarbij moet je dan uit alle macht pogen niet in slaap te vallen, wat nog niet de eenvoudigste taak is. Een potje tandenstokers naast je is echt een must (om je oogleden vast te pinnen). De mevrouw die vorige week op Twitter meldde dat 100 km/u de ideale snelheid is om onderweg te twitteren, heeft gewoon gelijk. De vrienden van me die het le-vens-ge-vaar-lijk vonden, omdat je ongemerkt in slaap valt bij het sukkeldrafje, ook. Iemand die opmerkte dat hij nu héél gezellig potjes schaak met zijn zoon in de auto deed, had tevens het hele gelijk aan zijn kant. Ik had na 360 kilometer geen liter minder benzine verbruikt, dus de smoes dat je auto minder zou zuipen, is hoogstwaarschijnlijk ook afkomstig uit iemands duim.

Verder vernam ik dat vermiste huisdieren opeens weer thuiskwamen, dat in België twee katten de coronagriep hebben en dat buitenechtelijke relaties geen stand meer houden, nu iedereen thuis moet zitten. Ik denk dat heel veel huwelijken gered worden door de thuiszitcrisis en andere juist exploderen. Hoop dat de eerste de overhand hebben; dat de mensen elkaar weer leuk en interessant gaan vinden, nu ze met elkaar opgescheept zitten en van alles samen doen. Dat gun ik iedereen graag. Er is ook veel leed met familieleden en vrienden die ernstig ziek geworden zijn van het virus en in het ziekenhuis of zelfs op de intensive care liggen. Je zult wel weer denken dat ik geen arts ben en dus mijn mond moet houden, maar ik heb gezien dat melkzuur het coronavirus doodt. Toen ik zelf ziek werd vorige week en een dag van alles at waar veel melkzuur in zat, was ik de volgende ochtend niet meer ziek. En dat terwijl ik het al hevig aan mijn longen heb, iets wat lang voor de uitbraak van dit virus is begonnen. Het is dus zeker niet onmogelijk dat het inderdaad werkt en hier heb ik er een artikel over, mocht het je interesseren. Roche schijnt ook een of ander middel te hebben tegen de griep, maar dat is er ten eerste nog niet en ten tweede genéést het niet echt. Dat doet het melkzuur wel.

Verder heeft Turkije eindelijk bakzeil gehaald en een aantal duizenden immigranten bij de grens met Griekenland weggehaald. De situatie was ook onhoudbaar, dus dat was wel het minste dat Erdogan kon doen. Hij is gewoon uit op oorlog met Griekenland en het is duidelijk geworden dat niemand daarvoor te porren is. Goed nieuws voor de wereld! Mijn zoon vertelde me dat er gemeten is dat de lucht schoner geworden zou zijn door de coronamaatregelen. Het lijkt me sterk zo snel al, maar het was aanmerkelijk minder druk op de weg. Dus wie weet mogen straks meer mensen – die daar zelf voor kiezen – vanuit huis blijven werken. Dat lijkt me wel iets positiefs. Zzp-ers kunnen een tegemoetkoming krijgen van de gemeente als ze inkomsten derven door de crisis en zo is er ook wel weer goed nieuws.

Om de moed erin te houden, heb ik vandaag even muziek voor je! The Gipsy Kings met Ishtar Alabina brengen live Ya Habibi Yalla voor je. Zoals ik al een keer schreef, is buikdansen bijzonder goed voor je spijsvertering en bovendien geweldig om te doen. O ik zie dat het artikel verdwenen is – hiermee dan maar! Veel plezier, hou de moed erin en tot het volgende verhaal maar weer. Delen hè, mijn verhalen! En liken. Op mijn prachtige verhaal ‘Reis naar de maan’ kreeg ik slechts drie likes, dus deel III komt vandaag voor straf niet uit. Eerst wil ik waardering voordat het verdergaat!

 

 

 

 

© Sophia Vassiliou

 [:]

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.