Chemtrails: wat het echt zijn – bescherming

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ga ik nu weer verder met mijn onderzoekje naar wat die witte strepen in de lucht nou toch voorstellen. Wat ik na een dag overal navragen en zoeken op het internet weet, is dat het geen zware metalen zijn. Die zitten wel in de lucht en dat is zeer zeker verschrikkelijk; maar ze komen niet uit die vliegtuigen! Bovendien zou je die niet zien. Het is ook niet om de ozonlaag te beschermen, want dat doen we al op andere manieren: door de CO2-uitstoot te verminderen, door het spul met zeewater op te lossen en door geen CFK’s meer te gebruiken. En de bestaande CFK’s af te breken, natuurlijk.

Is het zout?

Ik heb gisteravond en vanochtend nog eens nagedacht over mijn voorlopige conclusie dat het misschien nog wel eens zout zou kunnen zijn. Je weet het natuurlijk nooit: zout lost immers milieuvervuiling op, samen met water, en als de mensen zoiets niet zouden geloven, wordt het niet verteld. Toch vind ik dat raar! Waarom mogen we niet weten dat er zout de lucht in wordt gesmeten? Dat is toch niet erg ofzo? Bovendien zou dan het zout toch duurder worden en het zou opvallen dat er ontzéttend veel zouttransport op de snelweg rondrijdt. Dat kan het niet zijn.

Gewoon … niks?

Dus ik had vandaag weer eventjes tijd om wat telefoontjes te doen. Eerst eens Greenpeace en die vonden mijn vraag ten eerste doodnormaal. Ten tweede waren ze stomverbaasd dat ik niet met een boos verhaal kwam dat we massaal vergiftigd worden, maar dat ik gewoon heel simpel en neutraal vroeg of zij ook een idee hadden van wat die vierkanten in de lucht nou toch zijn. Ze vertelden dat ze er onderzoek naar hebben gedaan en ook meer dan eens. Het moest op hun website staan, maar ik kon het alleen in het Engels vinden. Dat staat hier.

Ze hebben een heel aantal mogelijkheden onderzocht en een stuk beter dan ik natuurlijk. Zij weten immers veel van chemie en biologie enzo, terwijl ik daar 0 in ben en ze hebben mogelijkheden om bijvoorbeeld luchtmonsters te nemen en dat soort dingen. Ze meldden dat er in ieder geval geen ‘gifstoffen’ (wat die ook mogen wezen) werden gesproeid en zelfs dat er helemáál niets gesproeid werd. Dat hebben ze namelijk onderzocht en dat geloof ik wel. Het komt ook uit mijn onderzoekje en het is logisch. Het zijn gewoon ‘contrails’ oftewel condensstrepen. Maar daarmee weten we nog niet waarom die vliegtuigen in vierkanten vliegen!

Verder dan dat gaat de interesse van Greenpeace niet, omdat er geen gif is en dus niets voor hen om zich druk om te maken. Ze denken dat het vliegtuigen zijn, die moeten wachten om te landen op een vliegveld en daarom heen en weer vliegen. Nu heb ik zelf ook wel vaak gevlogen. Maar als mijn vliegtuig moest wachten, vloog het rondjes. Bovendien kun je díe vliegtuigen op radarwebsites zoals deze bijvoorbeeld, volgen. Ik heb desondanks vliegveld Weeze net over de grens in Duitsland bij Nijmegen, eens opgebeld. Kreeg een heel aardige mevrouw aan de lijn, die gelijk in het Nederlands begon zodra ze mijn stuntelige Duits hoorde. Ze zei dat het inderdaad geen wachtende vliegtuigen zijn en dacht dat het misschien wel ‘EWEX-vliegtuigen’ zouden zijn. Iets van Defensie, dacht ze en ik zocht het op. Wat ik vond: EWEX Engineering GmbH, een ingenieursbedrijf. Nee, dat was het dus niet.

Ik werd even gecorrigeerd door een lezer! De vliegtuigen heten AWACS en geven een hoop geluidsoverlast in delen van Limburg. Hier in de Leerwiki meer informatie over deze controlevliegtuigen.

Controle van de belastingdienst?

Volgende die aan de beurt was: de belastingdienst. Ik had de indruk dat die misschien wel van die helikoptertjes hebben, die controles uitvoeren of percelen in kaart brengen om belastingontduiking uit te roeien. Weer een heel aardige mevrouw aan de lijn, die het ging navragen en tot haar spijt terugkwam met het antwoord dat niemand er meer over wist. In ieder geval maakt de belastingdienst geen chemtrails, dus ik vond het niet zo erg. Als ze helikoptertjes hebben, zullen ze dat wellicht niet zomaar aan Miep uit Beetgumermolen vertellen en dat snap ik ook wel weer.

Volgend adres: Milieudefensie. Op mijn 16e was ik daar het jongste bestuurslid van heel Nederland toen. Dus die moest ik dit ook even vragen. De receptioniste die ik eerst aan de lijn kreeg, kende de vierkanten in de lucht wel en reageerde enthousiast op mijn vraag. Alleen wist ze geen antwoord en dus stuurde ze me door naar iemand anders. Die vertelde dat Milieudefensie daar nog nooit onderzoek naar heeft gedaan of er acties voor heeft gehouden. Jammer, maar ik heb meer noten op mijn zang.

De luchtverkeersleiding

Ik zat namelijk te peinzen over dat er toch iemand de baas moest zijn over het luchtruim. Stel, ik ben een rijke patsert en ik heb een jet gekocht. Brevetje gehaald en nu wil ik naar Rome om daar mijn middagkoffie te halen. Als ik dat wil doen, dan krijg ik geheid een botsing in de lucht, want kijk maar eens hoeveel vliegtuigen er alleen al over ons land vliegen op Flightradar24.com.

Terwijl ik die gedachte had, flitste het woord luchtverkeersleiding door mijn hoofd en ja hoor: die was er inderdaad. Ik bellen en ze vonden alweer mijn vraag niet raar. Verwezen me naar Stichting Bas, hun klachten- en informatiebureau. Daar weet men alles over wetten en regelgeving met betrekking tot luchtverkeer en ook wie er wel allemaal gebruik maken van de hemelen boven ons om daar rond te vliegen.

Ik kreeg een ontzettend aardige meneer aan de lijn en die vertelde dat hij deze vraag vaak krijgt. Ja ja, chemtrails, zo worden die witte sporen genoemd. Ik zei gauw dat ik er allang achter was dat er niets in de lucht gespoten wordt. Alleen zijn die vierkantsvliegtuigen er nog altijd wél en ik zou zo graag weten wat die daar nou doen! En ik kreeg de volgende uitleg: vliegtuigen die hoger vliegen dan 10km, maken wel gebruik van het Nederlandse luchtruim, maar komen ergens anders vandaan en gaan ook ergens anders naar toe. Bijvoorbeeld van Stockholm naar Madrid. Die hebben dan al een grote hoogte bereikt en je kunt ze volgen op die flightradarwebsites tot een hoogte van 10km.

Als een vliegtuig nou hoger vliegt dan 10km, blijven de condensstrepen ervan lang hangen. Vanaf welke hoogte dat exact gebeurt, hangt af van de luchtvochtigheid die dag. Als de lucht erg droog is, zie je de strepen sneller en daarom zijn ze niet iedere dag zichtbaar. Je ziet die vliegtuigen níet op de radarwebsite, maar je ziet wél witte strepen in de lucht. Volgende vraag: waarom toch die rasters? Vliegen ze dan heen en weer en draaien ze in de lucht? “Nee”, zei de meneer van Bas, “ze keren niet om, maar de strepen worden onzichtbaar, doordat ze even iets lager vliegen dan die 10km. Dan blijven die strepen niet hangen of zie je ze zelfs helemaal niet, ook weer afhankelijk van het weer”.

Op de website van Stichting Bas kun je alle vliegtuigen volgen die lager dan 7,5km in de lucht zijn en boven Nederland vliegen. Dat is hier. Ik denk dat je even op de link ‘vliegverkeer InZicht’ in het menu aan de bovenkant van de pagina moet klikken. Ik kan er niet direct naar toe linken. Bóven die hoogte is er een andere organisatie die de leiding heeft en dat is Eurocontrol in Maastricht. Ik vond het niet nodig om die ook nog te bellen, want het verhaal is mij in ieder geval nu wel duidelijk.

Wat ik nog wel voor je heb, is het volgende. Anders denk je dat ik mijn werk niet goed gedaan heb en dan heb je nog gelijk ook! Er blijken namelijk luchtsnelwegen te zijn. Heel logisch eigenlijk, maar ik wist daar niets van. Wat blijkt nu als je op die radarsite kijkt? Boven Friesland zijn geen luchtsnelwegen, alleen helemaal in het zuiden boven Joure ongeveer. En dus zie je hier geen strepen in de lucht! Wat je ook ziet op het kaartje van de luchtsnelwegen, is dat die wegen elkaar kruisen, net als gewone wegen. Kijk dit is het kaartje. Het is van Luchtvaartnieuws.nl, ook een organisatie die vast meer weet over de vierkante strepen in de lucht. Ook daar had ik het antwoord vast en zeker gevonden. Kijk maar eens of er vlak boven jouw woonplaats luchtsnelwegen zijn en je weet wat de witte strepen in jouw luchtruim doen!

Conclusie

Mijn onderzoek is ten einde! Ik ben verder gegaan dan het KNMI en verder dan Greenpeace. Ik krijg de prijs van het KNMI, omdat ik het antwoord gevonden heb. En ik bel ze terug om het ze te vertellen! Er is een vraag en dus is er ook een antwoord, zo redeneerde ik.

Waarom ik niet meer in complottheorieën geloof, is het volgende. Ten eerste kwam ik er al snel achter dat alle alternatieve websites elkaars artikelen zomaar overnemen. Ze onderzoeken zelf niets, maar doen wel alsof! Dat vind ik hypocriet en net zo erg als wat de reguliere media soms doen, door nieuws te verdraaien enzo. Daarnaast ontdekte ik dat je gewoon doodongelukkig wordt, als je bang bent voor de overheid en bang om vergiftigd te worden. De enige die dat ooit wilde, was die gekke president Nixon van de VS uit de jaren ’70 en die is afgezet. Ontdekte ik toen ik op onderzoek uitging. Je durft niets meer te eten, wilt geen mensen meer spreken, want die lachen je uit en geloven je niet meer, je kunt je werk niet meer doen omdat je in een andere wereld lijkt te leven én uiteindelijk maakt dit geloof je ook ziek.

Ik zelf ben hier tevreden mee. Gebruik mijn onderzoekje gerust en deel het waar je maar wilt. Maak er maar gebruik van om je eigen onderzoek ook te doen. Ik weet niet of je na een tijdje boze mensen aan de telefoon krijgt bij allerlei organisaties, maar je kunt het gewoon proberen. Ik heb nog een onderzoek van het RIVM gevonden over zware metalen in de lucht. Daar kan ik niet heen linken, want het is een pdf’je. Maar het heet ‘Emissies en verspreiding van zware metalen’ en je vindt het op de afdeling ‘bibliotheek’ op hun website. Ik wens je een fijne dag en zelfs week en ga er opgelucht van tussen!

 

©Sophia Vassiliou 2017

9 Comments

  1. Mo, ik weet niet hoe het komt! Bij mij opent de link gelijk … Anders kun je altijd gewoon naar mijn website gaan. sophiavassiliou.nl (www. hoeft niet, mag wel) en dan in met menu rechts op het bovenste artikel klikken. Of bovenaan in het menu op ‘blog’, kan ook 🙂
   liefs Sophia!!!

 1. Je hebt wederom weer veel- en degelijk werk verricht, natuurlijk onze dank hiervoor.
  Ik denk dat het voor velen een geruststelling is, al zullen er altijd mensen zijn die in complotten willen blijven geloven.

  Gr Matthijs

  1. Dank je wel Matthijs en ja, ach iedereen kan geloven wat hij of zij zelf wil! Alleen als je je gelukkig, vrolijk en blij wilt voelen, is het beter om niet te veel in complotten te geloven. En ik gun iedereen alle geluk van de wereld! Maar daar schrijf ik nog wel eens over
   Groetjes terug, Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: