Blijf niet met je zorgen zitten!

wiel-tedruk

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Wat ik de laatste jaren steeds meer zie gebeuren, is dat mensen hun problemen, probleempjes en zorgen niet oplossen. Ze blijven ermee zitten. Ze malen erover, praten erover in cirkeltjes en verder doen ze niets.

De artikelen die al jaren razend populair zijn, zijn wat ik zaagstukken noem: zeuren, zagen en zeiken over je problemen, maar die vooral niet uit de weg ruimen. Als iemand een artikel schrijft over oh hoe erg het wel niet is dat je hooggevoelig bent, leest ie-der-een het. Overal wordt het gedeeld en iedereen vindt het helemaal het einde. Op een dag komt het mij ter ore en zeg ik: “Hoe is het mógelijk dat iedereen dít zo’n goed stuk vindt? Het is één zaagstuk vol zelfmedelijden en gezever. Geen actie, oplossingen of niks!”.

Het is ook opvallend hoe mijn video over de oorzaak van ziektes en klachten veel vaker is bekeken dan de video die erná kwam en die oplossingen bood. Mensen willen wel weten hoe hun probleem in elkaar steekt, waarbij ze vooral letterlijk álles geloven wat niet waar is, maar oplossen ho maar. Het is iets wat ik niet begrijp! Nu ik de weg weet, smijt ik probleem na probleem mijn leven uit. Bij mij zit de basis van hoe de zaken überhaupt zo erg in het slop hebben kunnen raken en dus heb ik veel meer tegenwerking bij het opruimen ervan dan wie ook. Toch ben ik niet aan de kant te krijgen en ga ik stug door met iedereen die en alles wat me in de weg staat, wegduwen. Ja en het gaat vooruit!

Natuurlijk: toen ik mijn zoon kwijtraakte afgelopen december, was dat een gigantische shock. Vooral omdat ik nooit had verwacht dat ik dát nog moest meemaken en dat mijn zoon het moest meemaken – erger nog. Toen sliep ik wéér maanden niet, kreeg ik wéér overal pijn, jeuk en ongemak, zag ik niks ongeacht wat voor lenzen ik droeg, ging mijn maag weer dwarsliggen en nog veel meer. Máár ik liet me niet aan de kant vegen en begon gewoon opnieuw. En weet je wat ik voor resultaten had?

  • Ik kreeg mijn ogen weer onder controle en heb nu nog ‘maar’ -6,5. Een half jaar geleden nog -8 en -8,5! Plus ik zie weer stabiel
  • Ik dacht diep na over waarom ik toch hele nachten last had van maagzuur en dat ‘s ochtends opeens over was, waarop ik toch nog in slaap viel. Altijd rond zonsopgang. Wat was het euvel nu? Wel, ‘s nachts werkt je spijsvertering niet. ‘s Ochtends begint het boeltje weer en is je eten in een paar minuten tijd verteerd. Dan slaap je in. Mijn conclusie: na een uur of 5 in de middag niet meer veel eten
  • Mijn huid hing opeens zo slap als een vaatdoek na die rechtszaak. Ik ging eraan werken met speciale crèmes, door nog meer meeliftende types uit me weg te smijten en door te bekijken welke shocks hiervoor oorzaak waren. Na een tijdje zat mijn huid een heel stuk strakker en ook strakker dan vóór de rechtszaak. Nu de puisten, wratten en toestanden nog eruit, maar dat komt ook wel
  • Ook had ik enorme pijn aan een paar kiezen, vlak na die beruchte rechtszaak. Het leek wel of mijn hele gebit los in mijn kaak zat, zo raar voelde alles in mijn mond aan. Wéér ging ik types er uitgooien, een andere tandpasta proberen en ja hoor: na een paar weken was de pijn over
  • Verder ben ik naar de huisartsenpost gegaan met een paar klachten, toen ik geen steun van mijn huisarts kreeg. Ik werd er heel vriendelijk en warm ontvangen, hoewel ik het helemaal fout had gedaan allemaal. Had moeten bellen en mocht eigenlijk niet komen met niet-urgente klachten. Maar mijn huisarts steunt me nu wél, dus toch winst. Ik moet nu foto’s laten maken om uit te vissen waarom ik nog steeds niet goed kan lopen en zoveel pijn heb overal. Ik heb dus weer perspectief om verder te komen
  • En één die ik bijna nog vergat: mijn huisarts herinnerde me eraan dat je ook gewicht kunt vasthouden door stress. Logisch met mijn leven … Ik had er in de hele kermis nog niet aan gedacht en ben er gelijk mee aan de slag gegaan om ook díe oorzaak om geen gewicht te kunnen verliezen, uit de weg te ruimen

Als ik niet weet waar ik moet kijken, helpt helderziendheid niet. Om te kunnen genezen, moeten artsen en ik samenwerken! Ik heb een diagnose nodig die in ieder geval een beetje klopt. Anders kan ik heel moeilijk de oorzaken vinden van wat er aan de hand is. Als ik weet waar ik moet beginnen, lukt het me prima. Dus met andere woorden: de diagnose van een arts kan heel kloppend zijn, maar als er daar bovenop iets anders zit – nou van die meelifters enzo, bijvoorbeeld -, helpt geen enkele therapie: die types staan je genezing in de weg, zie je wel. Er zijn er niet meer veel van, maar ze zijn nog niet allemaal op.

En er is nóg iets wat nodig is om te kunnen genezen: ik weet wel dat je denkt dat jij het beter weet dan ik. ‘Sophia is geen arts’, denk je – wellicht onbewust – en die weet het niet beter. Nou … ja, ik weet het wél beter, want juist doordat ik zo goed kan dóórdenken, vind ik altijd de diepste oorzaken van je zorgen en problemen. Of die nou lichamelijk zijn of geestelijk, dat maakt niet uit. Zodra de diepste wortel zichtbaar is voor mij, kunnen we eraan werken. En juist omdat ik taalkundige ben, ben ik hiertoe in staat en een arts of andere behandelaar niet. Anders liepen er toch héél erg veel genezen mensen rond? Die zie je nu níet, wees maar eerlijk!

Dus: als je van je zorgen, je pijn, je gebonk in je hoofd, je ziektes, klachten en stoornissen af wilt, kom maar hier. Omdat ik naast groot denker medium en paragnost ben, kan het zijn dat ik je ook telefonisch (wel met een paar foto’s) of via videochat (Skype, Facebook messenger, Whatsapp) kan helpen. Blijf er niet mee rondlopen; dat is jammer van je tijd! Je leven is snel om hoor!

Zonde als je straks op je sterfbed ligt en alleen maar kunt terugkijken op een ledig leven, waarin je alle kansen altijd maar weer liet varen. Wat heb je dan een spijt! Het is ook geen goed voorbeeld voor je kinderen om zo inactief te zijn. En verder moet je het maar zelf weten. Ik genees en de paar mensen die nog bij me komen ook. En jij niet.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.