Bill Gates: vermindering populatie door vaccinatie?

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nog een verhaal dat de ronde doet en dat ik eens nader ga bekijken vandaag: Bill Gates, oprichter van Microsoft en multimiljardair, wil de wereldbevolking verminderen door arme mensen te vaccineren. Het lijkt mij een vruchteloos plan, want op die manier moeten mensen lijden en slinkt de wereldbevolking erg langzaam. Maar misschien denk ik het verkeerd; dat kan zomaar.

Het verhaal dat Bill Gates en zijn vrouw Melinda de wereldbevolking zouden willen verminderen door kinderen in arme landen te laten vaccineren, komt voort uit filmpjes zoals dit hier:

De man zegt van alles en daar tussendoor hoor je hem zeggen: “… and reduces population growth ...”. Nu is mijn Engels niet zo héél erg goed, maar volgens mij betekent dat in het Nederlands het volgende: en het vermindert de bevolkingsgroei. Maar de mensen die dit soort video’s delen, veranderen dat in: het vermindert de bevolking. Maar dat zégt Bill Gates dus niet! Wat hij wél zegt, is dat hij wil dat vrouwen bekrachtigd worden en dat mensen gezond zijn. En dát zorgt volgens hem voor een verlaging van de wereldbevolking. Niet mensen verzwakken met die priksels! Ik ben nog niet klaar hoor.

Nu ga ik even naar iets heel anders. Iets wat ík zorgelijk vind, omdat ik hier ook over nadenk, net als jij waarschijnlijk. Hier op zijn website vraagt Gates om donaties om een bepaald bedrag te bereiken om de vaccins te betalen. Hij doneert zelf een bedrag, maar de rest moet gegeven worden door den gullen gevert.

Nog iets. Wij denken dat Gates’ vermogen toeneemt. Ik ging dus even op zoek naar gegevens over hoeveel de man bezit en stond verbaasd! In het jaar 2000 kelderde zijn vermogen namelijk van rond de 90 miljard naar ongeveer 60 miljard dollar. Kijk maar hier. In 2006 was zijn vermogen rond de 50 miljard dollar. En dit jaar 86 miljard.

Dan nog iets. Mark Zuckerberg, mede-oprichter en CEO van Facebook, heeft ook een stichting opgericht in 2015. Hij wil 99% van zijn geld weggeven aan goede doelen, zegt hij en heeft daarvoor een bedrijf opgericht. Een Limited Liability Company (LLC) is dat en geen stichting zoals die van Gates en zijn vrouw. Met Zuckerbergs bedrijf mag hij ook eventueel winst maken. Trouwens met een stichting mag dat ook onder bepaalde voorwaarden en je ziet dat Gates’ vermogen flink schommelt. Dat betekent dat hij inderdaad winst maakt bij tijden. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat Zuckerberg eerlijker is, want hij mag winst maken en is daar open over. Toch is het doel van Gates niet om zijn vermogen nog meer te spekken. Anders had hij wel een LLC opgericht.

Even terug naar de bevolking. De groei daarvan ís ook wel zorgwekkend, dat zul je met me eens zijn! Hoewel de groei sinds een paar jaar wel is verminderd, is het moeilijk te zeggen hoeveel mensen er eigenlijk zijn. Hier heb je een zogenaamde world-o-meter: een teller in real time. We zouden nu al 7,5 miljard mensen op aarde hebben. Puur mijn gevoel zegt dat de bevolking afneemt en niet toeneemt. Dat landen hun administratie niet op orde hebben. Onmogelijk het te checken, want de cijfers zeggen allemaal dat de wereldbevolking blijft groeien. Toch krijgen veel mensen geen of minder kinderen dan vroeger en is er in veel dichtbevolkte landen niet veel werkeloosheid sinds een paar jaar. Maar nogmaals: het is puur mijn intuïtie. De groei van de bevolking neemt overigens wel af en dat is al sinds 1970 het geval, meldde de NRC al in 2014.

De Gates doen dit vaccinatieprogramma al meer dan 10 jaar. Niet alleen in Afrika, maar ook in allerlei Aziatische landen. De wereldbevolking is sindsdien niet meer geslonken dan daarvoor. Die is zelfs helemáál niet geslonken. De groei is alleen minder groot geworden en dat is al tientallen jaren zo. Dus als zij die vaccinaties betalen met het doel om de wereldpopulatie te halveren, dan zijn ze op z’n zachtst gezegd niet echt effectief. En Bill Gates is een héél erg effectieve man. Kijk maar eens naar zijn bedrijf Microsoft. Daarmee is hij miljardair geworden en hij heeft op niet echt heel sympathieke manieren gezorgd dat Windows hét operatiesysteem is geworden op de hele wereld. Dat riekt niet naar iemand die daarna opeens gaat lopen fröbelen met kinderprikjes om de mensen autistisch en dood te krijgen.

Als je hem zo op zo’n video ziet praten, dan lijkt het ook niet iemand die macht wil hebben. Daarvoor is hij veel te eenvoudig en op het slordige af gekleed. Ik denk eerder dat hij aardig en goed gevonden wil worden. En dat hij of in sprookjes over vaccinaties gelooft of dat het hem anders geen hond kan schelen of dat wat hij doet, écht goed is of niet: als de mensen het maar dénken. Als je het mij vraagt, teert die man gewoon op de bewondering van het publiek. En die krijgt hij meer dan zat, dat weet je ook.

Nog even over de vaccinaties zelf: in de laatste 100 jaar hebben we heel veel aan hygiëne gedaan in de westerse wereld. Daardoor zijn een heleboel ziektes van vroeger uitgebannen, waaronder ook kinderziektes. Vaccineren is niet echt meer nodig, voor zover ik het kan bezien. Er gaan de meest belachelijke broodje Aapverhalen over wat er in die vaccins zit, zoals apenhersenen enzo. De farmaceutische industrie mag best eens wat informatiever worden met vertellen wat er nou wél in zit en wat ieder ingrediënt doet. Daar zitten ze gewoon hartstikke fout, want mensen willen dat terecht weten en gaan bij gebrek aan informatie zelf zoeken.

Ze vinden dan iets en gaan erover fantaseren. Heel logisch. Ze gaan elkaar ook waarschuwen, want ze zijn bezorgd over de wereld. Heel mooi! Maar dan heb je die andere miljardair, die George Soros, die het leuk vindt om verwarring te zaaien en die de complotverhalen voorziet van vette subsidies. Chaos compleet. Ik denk zelf dat de samenstelling van vaccins beter kan en ook dat het vaccineren zelf veel minder kan. Dat restje kwik kan er bijvoorbeeld best eens uit. Arts ben ik niet, apotheker ook niet, maar ik heb wel verstand meegekregen en dat zet ik aan het werk. Dit zijn mijn conclusies over Bill Gates en over vaccinaties in het algemeen. Ik wens je een schitterende dag!

 

©Sophia Vassiliou

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn  –  Pinterest  –  Instagram

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction