Babyzitten en een ei erbij

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Misschien herinner je je de Disneyfilm Lion King nog wel. Daarin had je de jonge leeuwenprinses Kiara, die allemaal avonturen beleefde met haar oppassers (met prachtig Vlaams accent in de Nederlandse versie) Timon het stokstaartje en Pumbaa het wrattenzwijn.

Op een dag renden ze weer eens achter Kiara aan, die ‘m gesmeerd was en Timon mopperde tegen Pumba dat ze alweer moesten babysitten. Onmiddellijk neemt Pumbaa een aanloop en springt hij bovenop Kiara. Timon roept helemaal theatraal uit: “Niet babyZITTEN, Pumbaa!!!”. Daar wou ik het vandaag even met je over hebben, over babyZITTEN. Hier is ie nog even in het Engels, waar de grap een stuk minder leuk is, maar toch:

Let me define babysitting!!

Timon die zich voorstelt hoe hij dit aan Kiara’s vader Simba zal vertellen: “Simba, awel het goede nieuws is dat we je dochter gevonden hebben. Het sléchte nieuws is dat er een wrattenzwijn bovenop haar is gaan zitten”

Vandaag wil ik het ‘graag’ hebben over mensen, die met hun dikke derrière bovenop een ander zitten. Ik zie deze types echt letterlijk bovenop een ander zitten. Of anders wel IN ze, vlak onder hun huid, in hun organen of in hun hersenen achter een joystickstuur. Het woordje ‘graag’ in de zin hierboven duidt evenwel niet aan dat dit een favoriet onderwerp van me is! Nee, ik praat liever over iets leuks, maar dit moet nu eenmaal ook. En dus probeer ik er maar wat humor doorheen te kneden, zodat het nog enigszins te verteren valt.

Mensen die misbruik van je maken of als een blok aan je been hangen (dat is meestal hetzelfde), zitten óók energetisch bij je. In je, op je, tussen je, aan je vastgeplamuurd … Jawel. Ik vond ooit eens een kerel met een meterslange ladder, die als een glazenwasser mijn ogen stond uit te wassen. Dat was een vent die blijkbaar had gepoogd mij uit te leggen wat hij eigenlijk met me uitvrat (want dat weet dit soort mensen heel goed). Ik snapte dat uiteraard niet. Toen had hij ‘gewenst’ dat hij me de ogen wel eens zou uitwassen, zodat ik het zou zien en zag ik die vent energetisch op een ladder met mijn ogen aan de gang! Zó gek is het en dat is echt waar.

Zo helderziend als ik ben dat ik dit tuig bij de kladden kan grijpen, inclusief hun ladders en ander gereedschap, is verder gelukkig niemand. Maar heel veel mensen hebben wel eens een beeld gehad van iemand die aan ze hing te hangen. In hun droom of zomaar opeens tijdens het afwassen of wat ook. Als ze dan bij mij komen met de vraag of dat écht waar is (ja, lieve mensen: ik ben niet de enige die dit niet kan volgen!), ga ik kijken en dan zie ik het ook. Maar dan het hele plaatje en vaak weet ik ook wel wat het voorstelt.

Ondanks de pijn heb je dan toch even lol dat mensen zó kinderachtig kunnen zijn. Zo inhalig, vrekkig, jaloers, bozig, chagrijnig, gestresst en gemeen ook. Om een kleinigheidje! Jij bent vandaag vrolijk of hebt een leuke rode tas en dat is genoeg om je kapot te vloeken. Ze wensen je ziektes toe, die je met een beetje ‘geluk’ ook echt krijgt en zo zit je vol met vlektyfus, puisten en pokken, bulten, zwammen, tropenkoorts en strontogen. Wat het ook allemaal moge wezen en oh grappig: in de Wikipedia is een levensechte pagina vól met scheldwoorden met een ziekte erin. Dan kun je ondanks alle verdriet die deze mensen je doen, toch éven lachen. “Krijg koperen hartkleppen, dan kun je je leven lang de tering poetsen” …

Ik heb inmiddels eindelijk geen negatieve mensen meer om me heen staan en ik ben nog bezig uit te vissen hoe dat voelt. Opgelucht in ieder geval, want ik hoef niet meer steeds bang te zijn dat iemand me weer gaat zitten dwarsbomen in mijn leven. Dat iemand mijn artikelen de hele tijd op volkomen verkeerde plekken deelt, waardoor ik een slechte naam krijg in plaats van een bloeiende praktijk, zoals ik verdien. De laatste persoon die zo ontzettend aan, in, onder en boven me hing, is eindelijk voor 90% uit me (dat takelen duurt altijd een paar dagen).

Een ei hoort erbij
“Ain ai hoort dabai”, Najib Amhali uit ‘Chinezen’

Terwijl hij er uitgetakeld wordt door de man die bij me hoort en die hier bij mij had moeten zijn, maar die in de bovenwereld zit te wachten totdat hij eindelijk terug kan naar de rest van zijn leven, laat ik allemaal glazen uit mijn handen vallen en gebeuren er allemaal van die kleine ongelukjes. Een ei hoort erbij. Ik sluit Najib even voor je bij. Hij is té leuk om te missen:

Omdat je deze mensen misschien wel duizenden jaren met je mee hebt moeten tillen en dit de eerste én enige keer is dat ze eruit kunnen, is dit het moment waarop je wél kunt genezen van allerlei ziektes. Deze randdebielen schoven namelijk ook hun eigen ziektes en andere sores uit hun leven op anderen af en waren al met al giftiger dan een koningscobra.

Dat gif kan nu uit je verwijderd worden. Ik ben daar al jaren mee bezig, maar een half miljard mensen (en nog veel meer mensen die op een andere manier óók uiterst vervelend waren) die dit 25.000 jaar lang op dagelijkse basis gedaan hebben, zijn er niet zomaar uit. Ik zal dus toch nog wel even met de helderziende bril naar je moeten kijken en een paar typetjes uit je moeten wegplukken, voordat je weg naar echte genezing openstaat. Deze mensen stonden die in de weg, begrijp je wel? Als je iedere dag leeggetrokken wordt, helpt geen enkele pil, operatie, gesprek, massage of healing! Daar is geen kluit tegen gewassen en dus heb ik daar wat op gevonden. Kom gerust om er ook baat bij te hebben.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

8 Comments

 1. Sophia, meid ik lach me een ongeluk om jouw vergelijkingen! Babyzitten! Het is precies wat die mensen doen, dat wel. Ben terug uit Londen en spreek waarachtig iets minder slecht Engels. Theo heeft het prima naar zijn zin daar en die komt terug wanneer hij weer fulltime kan werken. Dat zei hij tenminste. Hij heeft nu al een paar vrienden gemaakt.
  Ik heb je ‘zootje’ zoals jij dat noemt, gedeeld op mijn facebook en ik hoop dat dat je verder helpt om door de zoekmachines heen te komen. Ik ga verder koffers uitpakken
  Lieve groetjes, Cath

  1. Ha Cath, jee ik word verwend vandaag! Niet alleen leuke berichtjes, maar jullie delen mijn ‘zootje’ook, ja zo zeg ik dat soms, klopt! Wat goed dat je het zo leuk gehad hebt in Londen en dat je Engels beter is! Nog een paar keer en je spreekt het vloeiend. En fijn voor Theo dat hij daar al zo thuis is! Hij vertelde het me zelf ook al aan de telefoon laatst. Ik ben zo blij voor jullie! Koffersuitpakze 😉

 2. Hoi Sophia, ik had beloofd je te steunen op Facebook en om je blogartikelen te delen. Dan kom je hoger in de zoekmachine toch he? Ik begrijp niet veel van facebook, maar ik heb wel honderden uitnodigingen gekregen via anderen die ik ken. Wel een gezellig boeltje daar! Allemaal mensen die iedere dag een paar foto’s van zichzelf posten, grandioos gewoon. Ik heb al een paar artikelen van je gedeeld en ben heel nieuwsgierig of dit werkt!
  Wat je in dit artikel schrijft, ken ik uit Marokko. Ik heb daar bijna niet gewoond, maar bij ons doen heel veel mensen aan magie. We weten dat mensen heel erg aan je kunnen klitten en niemand krijgt ze los, ook magiërs en mediums niet. Jij vertelde dat dat komt doordat ze niet helderziend zijn zoals jij. Dat is heel erg, dat niemand die mensen van je af kan halen en dat alleen jij dat kunt! Ik heb gezien dat het waar is, maar dat is voor iedereen erg. Sterkte ermee en ik kom nog voor meer behandelingen!
  Groetjes, Aicha

  1. Ha Aicha, hé gezellig allemaal reacties! Welkom hier op mijn blog. Maarten ook trouwens! Eh ja ik heb een paar keer van die SEO-onderzoekjes gedaan en daar blijkt dan uit dat ik niet hoog in Google uitkom, omdat niemand mijn artikelen deelt. Geweldig dat je dat voor me wilt doen!!! Echt fantastisch! Ik zal binnenkort nog eens zo’n testje doen en kijken of het helpt!!
   Haha op Facebook zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Ik kreeg ook allemaal uitnodigingen, toen ik een keer een Marokkaans klinkende naam uitprobeerde 😀 . Ja jullie weten daar wat magie is. Ik heb verhalen gehoord, zo erge horror met voodoo brrr … En ja: alleen ik kan dit, maar gelukkig zitten al die jojo’s wel aan mekaar vast. Dus ik kan ze zo eigenlijk per onderwerp van wat ze misdaan hebben, er uittrekken. En dat gaat dan voor de hele wereld tegelijkertijd.
   Groetjes terug! Sophia

   1. Oh Aicha! Ik heb weer even zo’n online tesje gedaan en verrek: ik kreeg niet op mijn donder dat niemand mijn artikelen deelt. Dat was eerdere keren wel zo! Dus jaaaaah heel heel ontzettend vreselijk en erg bedankt dat je me zo helpt! Wow

 3. Hi Sophia, ik heb je nieuwe stuk gelezen en er hartelijk om gelachen! Jij weet van de ergste horror nog een grap te maken. In je behandeling aan mij heb ik gezien hoe waar het is wat je zegt. Hoe die lieden zich toch zo aan je vastknopen, ik begrijp er niets van en jij ook niet, begreep ik. Ik hoop dat je bij het einde bent en snel weer kunt leven net als wij allemaal!
  Warme groet, Maarten

  1. Ha Maarten, wat leuk dat je hier reageert! Ja o die kleeftypes pfff … ik hoop dat ze zich op een dag OPknopen! 😀 Nee ik snap er niets van. Wat moet je daar nou aan snappen dan?? Het is blijkbaar een feit en daar mogen we het mee doen! En gelukkig kan ik ze er wel weer uitpeuteren
   Warmte groet terug en succes met alles! Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: