Atlantis en evacuaties naar Amerika en Afrika

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vandaag was ik weer eens in de bovenwereld en daar was een dame, die onderstaand nummer uit 1982 maar ‘seksistisch’ vond. Ik antwoordde haar verbaasd dat ik het wél leuk had gevonden. In die tijd liepen we allemaal in veel te strakke spijkerbroeken, die je alleen dicht kreeg, door op de grond te gaan liggen en héél erg hard aan de rits te trekken. Soms ging ie dan stuk en dan had je pech, maar dat hoorde allemaal bij de mode.

Ook kwam er nog weer een heel stuk los van hoe het allemaal in Atlantis reilde en zeilde. In het kort kwam het erop neer dat het eiland vlakbij de kust van Afrika lag: tussen de 250 en 500 km ongeveer en dat kun je vandaag de dag dus nog zien aan de ligging van de Canarische en Kaapverdische Eilanden. Maar ook de Maagdeneilanden en de hele ris eilanden daar vlak naast, zoals Barbados, Grenada, Martinique en Guadeloupe maakten deel uit van Atlantis. Dat wat ik hier nu meld, is ruwe kennis, zoals ik het heb gezien. Om het als helemaal dé waarheid te kunnen vertellen, moet het nagekeken worden op feiten en een beetje aangepast. Maar dit is weer een stukje verhaal uit die tijd.

Aan de kant van Zuid- en Centraal Amerika was de afstand ongeveer net zo groot. Het betekent dat er handel geweest moet zijn, want in Griekenland varen we zo’n afstand in een tijdspanne tot 12 uur ongeveer (Pireaus-Iraklio, ca 500 km). Dus met een roeiboot uit die tijd zal dat een paar dagen geweest zijn. Ergens las ik over een afstand van 850 km, waar men toen vijf dagen over deed.

De wijze Sioux indianen kwamen ooit uit Atlantis

Bij de informatie komen dan ook vragen los, zoals: waarom hadden wij niet véél eerder bonen, van die leuke lama’s of tomaten en aardappelen? Nou: wat dacht je van suiker! Ik begreep dat er een heleboel mensen van Atlantis door de eeuwen heen geëvacueerd zijn naar het vasteland, zowel in Amerika als in Afrika. De Sioux indianen zijn hier een voorbeeld van en daarom zijn zij de enigen (geloof ik) met ‘westerse’ haren en een wat lichtere kleur. Ook de Berbers in Kabylië (Algerije), de Grieken, Kelten, Chinezen en een heleboel volkeren in Afrika stammen van Atlantis af. Ze zijn vermengd met de lokale bevolking en die is daardoor wat lichter getint, omdat de mensen van Atlantis van blond tot mediterraan gekleurd waren. Ze hadden fijne trekken in het gezicht en waren rank gebouwd.

Dat legt uit waarom bijna alle mensen bij die ramp van Noach toen, waarbij Atlantis in de oceaan verdween, overleefden: er waren er niet meer zoveel en ze hadden 60 grote schepen, waarin 30.000 mensen vervoerd konden worden. Iedereen ging zo snel mogelijk naar de bergen en er werden uiteraard ook kleinere boten gebruikt. Het zou dan toch logisch zijn als die schepen op hun terugweg spullen meenamen? Niet voor Atlantis, want die hadden ongeveer dezelfde vegetatie als in Zuid-Amerika, maar om door te verkopen naar Afrika en Europa, aangezien die niet zo heel ver weg lagen. Ik weet het antwoord op deze vraag niet! Vreemd vind ik het wel, maar er is een verklaring voor, dat weet ik zeker.

Wat je nu misschien ook begrijpt, is waarom de mythologische verhalen uit de hele wereld op sommige punten overeen komen: het zijn de verhalen die de Atlantiërs meenamen uit hun vaderland en overal in hun nieuwe land vertelden. De “goden” dat zijn de engelen, die op Atlantis nog in hun lichtlichaam waren en daarom heel erg lang leefden. Het waren er maar 32 en er was één slechte tussen, 33 dus eigenlijk (Lilith).

Hier is Dr. Hook nog eventjes weer voor je uit 1982 dus. Het nummer heet Baby makes her blue jeans talk en het swingt gewoon als een trein. Ik heb onderhand wel veel seksistischer video’s gezien dan een onschuldige vrouw in een strakke spijkerbroek. Jij vast ook!

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction