Als schaapjes zachtjes achter elkaar

Hulk says no

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Uit de film Ragnarok: de Hulk die “no!” zegt

Allemaal achter elkaar aan de cannabis. Allemaal aan de kurkuma en de aloë vera. Geen enkel positief resultaat, maar wel blijven juichen dat het zulk fantastisch spul is. Waarom? Omdat iedereen het roept en je er niet bij hoort, als je niet meeroept. Daarom. Schapen zijn lieve dieren, maar intelligent zijn ze niet.

Hier even voor het geval jij het ook hebt uitgeprobeerd en er wel of niet iets van merkte. Positief of negatief, want het kan allebei. De medische wereld weet nog zó weinig eigenlijk! Laatst las ik een website over MS en tot mijn verbazing stond daar dat er géén duidelijke diagnose voor die ziekte is. Nou, ík heb welgeteld één MRI-scan gehad en toen de dokter daar niet gelijk iets op zag, stuurde hij me onmiddellijk weg. De man was niet op de hoogte en ik had wel degelijk MS. Ik kan met mijn helderziendheid extra dingen zien, die de wetenschap niet ziet en niet weet. Maar daar gaat het vandaag niet over.

Ik hoor hier van alle kanten dat die wietolie (cannabisolie, THC-olie, CBD-olie) resultaat 0,0 geeft. Er zitten twee stoffen in (THC en CBD) en meer niet. Dat kan dus nooit een genezende plant zijn. THC staat voor tetrahydrocannabinol, een niet zo ongevaarlijk stofje in de marihuanaplant. Het stofje maakt je geestelijke gezondheid stuk, om het maar kort te zeggen. En je geheugen ook. Bovendien heeft het een verslavende werking.

Het tweede stofje is CBD, oftewel cannabidiol. Dat staat bekend als een ‘goede’ stof, die die geestelijke aftakeling moet verminderen. Dat doet het ook wel, maar niet in voldoende mate volgens bijvoorbeeld dit onderzoek hier. Ik noem er zo maar even één die ik vind. In letterlijk álle onderzoeken die ik over cannabis vind, staat te lezen dat er niet voldoende onderzoek is gedaan om zeker te zijn dat er geen of weinig schadelijke effecten zijn. En die zijn er dus wél en behoorlijk ook. Om die te verminderen, voegen ze een heleboel extra CBD toe, maar dat helpt slechts ten dele.

Nu kurkuma. Daarin zit zelfs maar één stofje, namelijk curcumine. Hier heb je een onderzoek, waaruit blijkt dat curcumine ten eerste niet goed opgenomen wordt door de lever en darmen. Dat is het stofje dat de gelige kleur veroorzaakt en dat een magische helende werking zou hebben. Wel, het maakt een metabolisme door in de lever en darmen, oftewel het spulletje komt er anders uit dan dat het erin gaat, zeg maar. Dus op de plek waar iemand kanker heeft, komt maar heel weinig curcumine terecht. Plus als je er te veel van neemt, kun je allerlei klachten krijgen in je cellen. Niet te vergeten: je plast het niet uit, dus waar blijft al dat spul dan? Dát weten de artsen niet.


Vervolgens werd er een soort olie van gebrouwen, die in het Engels turmeric oleoresin heet. Die werd getest op ratten en veroorzaakte daar allerlei zweren en ontstekingen in een heleboel organen. Ik zei toch dat het agressief spul is? Niemand die míj gelooft … Bij muizen die een ijzerarm dieet kregen, veroorzaakte kurkuma / curcumine een ernstige bloedarmoede. Als je dus vegetariër bent, is kurkuma zéker niet veilig. Ik zeg toch dat kurkuma je ijzer ondermijnt. Hier heb je het! Ook in dit artikel kun je lezen dat het spul maar bij heel weinig mensen werkt. Ik hoop dat de link werkt, want het is een pdf-bestand.

Aloë vera is ook niet zo ongevaarlijk als wel wordt gezegd. Kijk hier maar. Gewoon even een voorbeeldje van een paar mensen die hun huid enorm voelden branden na gebruik van aloë vera (met vitamine E, maar dat is altijd zo). Er kregen ook mensen hepatitis van, lees ik hier. Lekker spulletje, nietwaar?

Wat ik met deze verhalen wil zeggen, is dat je niet als een schaap mee zou moeten lopen met anderen. In hoeverre wil je eigenlijk bij mensen horen, die jou niet meer motten, zodra je het even niet met ze eens bent? Bovendien: als jij aloë vera gebruikt en het doet gewoon geen ene donder, dan mag je dat zeggen. Gebruik je wietolie en krijg je daar allemaal klachten van, dan mag je dat óók zeggen. Of kurkuma. Beter zelfs, want deze drie planten zijn géén medicijn en ze maken je nog zieker ook.

Als de (farmaceutische) industrie of de wetenschap geld ruikt, wordt iedereen die het niet met ze eens is, de mond gesnoerd. Dat is altijd zo geweest en dat is nu ook zo. Iedereen die z’n gezonde verstand gebruikt en ziet dat iets gewoon niet waar is, zou zich niet aan de kant moeten laten duwen en gewoon de waarheid zeggen: ík had niks aan die troep! Wat kan het schelen dat er mensen zijn, die niet goed opletten of die maar wat roepen? De hardste schreeuwers zijn trouwens mensen die het zelf níet gebruiken.

Vandaag had ik er nog één op Facebook. Ze schold me uit voor een charlatan, die mensen laat geloven in positieve energie en die mensen vet laat betalen voor nepbehandelingen. Ze kende me niet eens, dus heb ik haar even uit de droom geholpen. Maar dat is wat ik bedoel: gebruik nou eens gewoon die grijze massa van je om na te denken! Zoek dingen op en doe dat liefst in het Engels. Ik weet wel dat je dat niet leuk vindt en die mening deel ik met je. Maar als je echt iets wilt weten, is Engels informatiever. Lang niet alles wordt vertaald in het Nederlands en alle wetenschappelijke onderzoeken worden in het Engels geschreven. Tot in China toe! En als je er een paar gelezen hebt, begrijp je het steeds sneller.

Je IQ is niet iets wat stilstaat. Als je je brein werk geeft, groeit het en word je slimmer. Dat kan met sudoku’s of met doorlopers, met het lezen van een krant of nog liever een intelligent literatuur- of informatief boek. Of door gewoon te mijmeren over van alles om uit te vissen hoe jij denkt dat dingen in elkaar zitten. Los anders eens een moord op. Detectives zijn altijd bijzonder bijdehand. Problemen oplossen is de kern van intelligentie! Ik kende een Vietnamees meisje dat naast Vietnamees en Engels Chinees kon lezen, Japans en Koreaans. Allemaal met een ander schrift en een verschillende taalfamilie! En weet je wat haar hobby was? Wiskundige problemen oplossen in het Japans!! Daar had ze hele boekjes van. 😀

Dat is niet alleen intelligent, maar ook origineel. Ze deed iets wat uit haarzelf kwam, niet iets wat anderen haar min of meer oplegden of van haar verwachtten. Als je uit de middelmaat stapt, boeit het je niets meer wat anderen doen. Ze nemen maar lekker hun dagelijkse dosis gif, als ze dan zo per se willen geloven dat ze dan genezen van kanker en van weet ik wat allemaal. Je doet er toch niets tegen, want ze luisteren niet naar een eenling die waarschuwt. Als ik kanker had, deed ik chemotherapie en gebruikte ik daarnaast mijn olie en heel veel fruit. Vooral veel sinaasappels en mandarijnen. Het Moermandieet van vroeger was zo slecht nog niet, maar je moet er wel zeker van zijn dat je tumor echt doodgaat. Chemo is daarvoor wel de duidelijkste manier. De rest zorgt dat je niet wéér kanker ontwikkelt.

Als je nadenkt, vind je altijd compromissen. Je gelooft dan niet zo gauw in extreme dingen en dan word je overal veel meer geaccepteerd. Zo heb je meer rust en ook betere oplossingen voor alles wat je wilt veranderen in je leven. Dat is hoe ik het zie. Die cannabisolie is over 10 jaar allang vergeten. Dan heeft iedereen wel door dat ie niet werkt. Waarschijnlijk doordat jij een van de eersten was, die durfden zeggen dat het bij hen niet werkte.

sophia dijkhuis, gouden era, sophia vassiliou, vassilou, vasilou, healing

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube   –   Facebook

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.