Als je minister wilt worden, nu snel solliciteren

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Je kunt ook interim-minister worden. Dan kun je er gelijk voordat je eerste schandaal uitkomt, van tussen. Even solliciteren bij Buza, Den Haag. Ervaring is niet nodig. Die had je voorganger ook niet.

Okee, we zijn dus een minstervanbuitenlandsezakenloze staat sinds vanmiddag. Halbe Zijlstra, afkomstig uit de enige plek in Nederland waar hij niet kon oefenen op buitenlanders (Friesland), houdt het voor gezien. De reden is gewoon humor: in 2006 helemaal zou hij bij een ontmoeting met Vladimir Poetin zijn geweest, met nog een aantal piefen. Van één van die piefen die er wél echt waren, meende hij gehoord te hebben dat Poetin daar had verteld dat hij de Baltische staten, Wit-Rusland en Oekraïne wel even zou binnenvallen om Groot-Rusland te herstellen.

Totdat de knaap die er wél bij was geweest, namelijk ex-Shelldirecteur Jos van der Veer, zelf naar buiten kwam met zíjn versie van het verhaal. Poetin had gewoon verteld dat er vroegah Groot-Rusland is geweest. Kijk het staat in de Volkskrant. Nou ja en toen kwam dus uit dat Zijlstra helemaal nooit bij die bijeenkomst geweest was en nu is hij naar z’n moeder gestuurd.

In ieder geval hoeft Zijlstra geen honger te lijden en ook geen wachtgeld te krijgen. De Speld heeft namelijk even bemiddeld met buslijn 26 en daar mag hij zó beginnen als buschauffeur. De affaire wordt op Twitter al Zijlstragate genoemd.

 

@Sophia Vassiliou – Vassilou Empowerment

2 Comments

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: