Als je doorzet, genees je zelfs van hardnekkige klachten
Deze uitermate krachtige dames zijn de Karyatiden!

Als je doorzet, genees je zelfs van hardnekkige klachten

Beloofd had ik om een gil te geven zodra ik gewicht verloor. En ik hou me aan mijn beloftes, dus hier ben ik. Gillend en wel, want het gewicht gaat eraf hoor. Als je maar doorzet en iedere keer weer blijft volhouden dat jíj de baas over je leven bent en dus ook over je gewicht en verder niemand. Het kan heel erg lastig zijn, maar gelukkig zijn er geen mensen bij wie het zó ingewikkeld en langdurig is als bij mij. Toch ben zelfs ik steeds meer de baas over mijn leven en moet zelfs mijn lijf eraan geloven. En dat terwijl ik er al bijna aan was gewend dat ik dik en wel in mijn graf zou liggen.

vuilniszakken
Geen lichaam maar een vuilniszak!

Want dat is geen lichaam, dat waar ik in zit! Dat is gewoon een ouwe vuilniszak, die aan alle kanten uitpuilt en vol met scherpe messen zit, die me de hele dag door snijden. Geen spier te bekennen ook hè, in mijn hele lichaam niet. Onmogelijk om die te kweken, terwijl anderen daar alleen maar een beetje voor hoeven te sporten. Nog een reden te meer om niet te kunnen geloven dat vrouwen zichzelf zoiets echt uit vrije wil zouden aandoen en dat is dan ook niet het geval. Zo’n zak om zich heen, bedoel ik, die hartstikke onterecht sluier genoemd wordt. Ik vertelde al dat het allemaal pure dwang is van schijterige vaders en doorgedraaide echtgenoten en ik herhaal het hier nog weer eventjes, want het is gewoon te schaamtevol om dit nog te accepteren als samenleving.

 

Pure kracht!

Nu ik toch op dreef ben: er is nog weer een vrouw voorgedragen voor een hippe internationale functie. Dat is de Bulgaarse Kristalina Georgieva, die waarschijnlijk directeur van het IMF wordt, het Internationale Monetaire Fonds. Ik vind haar voornaam zo mooi, Kristalina en het lijkt een serieuze, maar ook eindelijk eens een gevoelige vrouw. Ze heeft onder andere bij de Wereldbank en de VN gewerkt en heeft daar geprobeerd de arme landen omhoog te helpen met geldinjecties, maar vooral ook slimme plannen. Je weet het natuurlijk nooit en hoe je ook met mensenkennis wel wat aan iemands foto kunt aflezen, je weet niet wat iemand verder nog in zich heeft wat je niet ziet en ook niet leest in de artikelen, die over haar geschreven zijn. Maar ik heb hoop dat deze mevrouw het misschien wel voor elkaar gaat boksen om die arme landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, maar ook in Oost-Europa weer de goeie kant op te krijgen.

gaypride-amsterdam
De Amsterdamse Canal Parade

Vandaag over krachtige mensen, die ons tot voorbeeld kunnen strekken. Als je goed naar hen kijkt en let op hoe zij leven, dan vind je je eigen kracht ook terug! Verder had je vanmiddag nog de Amsterdamse Canal Parade, die vroeger Gay Pride heette en waar ik in mijn Amsterdamse tijd altijd wel even naar ging kijken. Hartstikke extravagant allemaal, maar wel een knotsfeest! Dat mag je aan anders-seksuelen overlaten of mag ik dat niet meer zeggen tegenwoordig? Veel mensen waren er boos om en ik heb begrepen dat de rest van het feest een week duurde. Ik snap wel dat je dan baalt als je in Amsterdam woont, maar die botenparade is toch wel erg bijzonder. Dat is een heel krachtig iets, zo’n feest! Ook daarvan kun je je eigen innerlijke leeuw weer voor een heel stuk terugkrijgen, als je een voorbeeld neemt aan die mensen.

 

En als je nou gewoon niet afvalt?

En dan even terug naar mezelf, want ik heb óók enorme kracht, al zeg ik het zelf. Zólang volhouden dat je potvoldikkeblomme recht hebt op een mooi slank lichaam en iedere keer weer het lid op de neus krijgen, is echt geen feest. Iedereen bij wie de kilo’s eraan vastgeplamuurd zitten, weet dit. Zelfs de tranen die je huilt, schelen je nog niet eens een paar gram aan gewicht en je kunt jezelf uithongeren tot en met, maar nee, nee, niks, niks, niks! Zelf kwam ik bovendien nog aan ook.

Maar wat heb ik nou gedaan dat ik toch afviel? Nou, ten eerste eens alle oorzaken voor overgewicht op een rij zetten. Dat heb ik in een eerder artikel al gedaan, namelijk hier. Daar kwam later nog de ontdekking bij dat je óók dik kunt worden als je vitamine B12 te hoog staat, dus hoger dan ongeveer 275 pmol/l. Dat was mooi van twee kanten, want al die mensen die jarenlang laaiend kwaad op me werden, omdat ik zei dat hun B12 te hóóg stond en niet te laag en die me kwamen aanvallen met hun stekeligheden, zullen echt wel gemerkt hebben dat hun gewicht er niet lager op is geworden met al die pillen en injecties met deze vreemde vitamine. Nu kunnen ze niet meer volhouden dat ik een ongediplomeerde charlatan ben, want ik ben al onderweg om te laten zien dat ik gelijk heb en dáár kan leuk niemand tegenop. Kracht, zie je nu wat dat doet?

Dus hoe staat de zaak er nu voor? Wel, er is alweer anderhalve kilo van me afgetaaid – met de staart tussen de benen rende ‘ie weg! – en inmiddels weeg ik ‘slechts’ 88,4 kilo. Dat is nog steeds belachelijk veel voor mijn lengte, maar het leuke is dat ik van 1m57 naar 1m60 ben gegroeid en dat op mijn ouwe dag. Zoiets kan dus ook gewoon, anders zou het mij immers niet overkomen en dat betekent dat ik weer een kilo of 3 minder hoef af te vallen om superslank te worden, zoals het hoort. Het mes snijdt van twee kanten. In totaal is er met een heleboel gedoe 3 kilo van me afgeperst, vanaf dat ik begin vorige maand in het ziekenhuis lag en eindelijk lief behandeld en verzorgd werd tot vandaag. En ik hoef ‘nog maar’ zo’n 33 kilo af te vallen in plaats van 38, dus dat scheelt ook weer. Zo komt Splinter door de winter, zei mijn vader altijd.

 

De toverformule

Nu wil je natuurlijk de toverformule weten en bevries je weer, als ik zeg dat nummer 1, helemaal moedig en alleen op de eerste plaats, het geestentrekken is. Tja, het is nu eenmaal zo! Je denkt toch niet echt dat ik het een sport vind om de halve dag in trance te moeten zitten om die vlegels op te sporen en eruit te dwingen? Bij mezelf nog wel, wat 1000 keer moeilijker is dan bij een ander! Bovendien loop ik het risico uitgelachen te worden, als ik het hierover heb en je weet dat ik daar een enorm afgrijzen van heb. Het feit dat ik het nog steeds zeg, betekent dus dat het waar is. Plus nog erger: die jongens krijg je er zelf niet uit, want die verstoppen zich en je kunt niet van tevoren weten wie je allemaal te grazen hebben gehad. Ik heb bij doodgewone mensen beroemde acteurs, voetballers en zangers gevonden, om maar even een voorbeeld te noemen! Die hadden dan per ongeluk een beetje te veel wilskracht gebruikt om een hoge noot te halen, beter te scoren of een moeilijke rol te spelen en dan vind je ze overal en ergens terug. Als je niet zo helderziend bent als ik en die types er ook nog eens op zicht kunt uithalen én als je ze niet hun macht kunt afpakken door exact de juiste woorden tegen ze te zeggen of als je bang bent om er met een bijl op los te hakken indien nodig, dan gaat dat je nooit lukken. Als ik mensen zelf hun gang laat gaan, worden ze woedend op die krengen en dan krijgen ze ze juist niet weg. Dan gaan die geesten hen op hun eigen fouten zitten wijzen of een trauma oprakelen; ja het zijn viezeriken, ik zeg het je! Daar moet je professioneel mee weten om te gaan.

water-glas
Van water kun je dik worden!

Mééstal is het zo dat er beweging komt in je klachten – in dit geval overgewicht, maar het kan van alles zijn – zodra de laatste persoon die je genezing in de weg stond, uit je weg is. Als het slechteriken zijn, hebben die gasten nog wel eens allerlei bouwwerken en toestanden achtergelaten binnenin je, maar de laatste tijd is dat steeds minder vaak het geval (wedden dat we er nu weer een paar krijgen, alleen maar omdat ik dit gezegd heb?). Gaan we dus naar het volgende criterium: je moet je natriumhuishouding op orde hebben om op dieet te kunnen! Heel vervelend, maar je hebt onder andere water met citroen nodig om af te vallen. Water bevat veel natrium en als je daarvan te veel opneemt, word je eerder nog dikker dan dat je afvalt. Van water ja! Is dat geen grap? Een boer met kiespijn hè?

 

Kennis van diëten

Je vitamine B12 neemt niet af als je natrium niet onder controle is en ook niet als je nog verdere tekorten of overschotten hebt. Bloed laten prikken is geen overbodige luxe en kost geloof ik een tientje ongeveer. Je kunt niet alles in je bloed zien, omdat tekorten of overschotten vaak plaatselijk zijn, maar je hebt wel een beter idee van hoe het ervoor staat met je voedingsstoffen dan als je géén bloed laat prikken. Vraag ook even de uitslag mee van je dokter dan, zodat je later niet vergeten bent waar je nog maar aan moest werken.

Hoewel het strikt genomen geen overgewicht veroorzaakt, toch nog even dit over vet verliezen. Slank word je daar niet van, maar als je cholesterol hoog staat of je last van tromboses of zelfs tia’s hebt, is het toch wel verstandig om iets aan vet kwijt te raken. Dat doe je door dagelijks minstens één kop groene thee, liefst met citroen en/of limoen, te drinken. Nadat je eerst mij de geesten uit je hebt laten verwijderen, uiteraard, want anders zal het hoogstwaarschijnlijk niet helpen. Of komt het vet later terug ofzo en altijd erger dan eerder. Officieel mag ik geen praktijk meer hebben, maar ik mag wel bijverdienen naast mijn bijstandsuitkering. Je kunt de betaling gewoon overmaken op mijn rekening en ik geef het netjes op. Tenslotte is míjn uitkering een lening omdat ik een eigen huis heb en die wil ik niet te hoog laten oplopen.

Het kan zijn dat je lichaam net zo koppig is als dat van mij en maar heel weinig gewicht wil loslaten. Of zelfs helemaal niets. Dan moet je lang volhouden en jezelf iedere dag ook echt weer in de spiegel vertellen wie er de baas is en dat je het niet pikt om gesaboteerd te worden in je macht. Een aantal mensen heeft behoorlijk wat gewicht verloren met mijn hulp en is weer prachtig superslank. Er zijn er ook die aangekomen zijn, omdat ze ondergewicht hadden en nu niet meer. Bij niemand zit het gewicht zó vastgepleisterd als bij mij en ik ken precies om die reden alle uitgangen uit zowel overgewicht alsook ondergewicht. Dus ook die uitgang die jíj nodig hebt!

beer-kamchatka
Deze bruine beer uit Kamchatka in Noordoost-Siberië heeft middellange darmen, met als een mens

Wat nog leuker is, is dat ik je niet zomaar zonder enig onderzoek op allerlei belachelijke diëten zet. Degenen die dat wél doen, zijn nu juist voedingsconsulenten en diëtisten met een diploma! Brood bijvoorbeeld absorbeert vocht uit je darmen en als je me niet gelooft, leg dan maar eens een plak brood in een schaaltje met water en kijk hoe het er weer uitkomt? Ja, helemaal nat toch? Overgewicht bestáát uit vocht en als je dus stopt met brood eten, kom je eerder aan dan dat je afvalt. Zelf kwam ik ook aan toen ik zoveel last van mijn darmen had, dat ik geen brood meer kon verdragen en alleen maar met moeite een paar koekjes naar binnen gewurgd kreeg. Ik weet dus wel beter dan onzinnige theorieën dat je zou aankomen van brood en meer zulke kolder aan te hangen. Sowieso hang ik geen theorieën aan die ik niet eerst zelf heb uitgetest.

Ik ga je niet op broodloze diëten zetten en gebruik ook geen superfood en rare smoothies. Van mij mag je smoothies maken zoveel je wilt, zolang er maar geen freakige ingrediënten in gaan, zoals tarwegras, hennepzaad, kurkuma, kokosolie of Keltisch zeezout. Als je jezelf wilt tegenwerken, moet je niet bij mij komen om van je klachten af te geraken! Van mij krijg je doodnormale adviezen en ik zal je nooit aanraden veganistisch te worden. Vegetarisch mag van mij, maar dan moeten we eerst uitzoeken of je geen ijzertekort oploopt en dat dien je te blijven checken. Flexitarisch is dan beter: dan eet je af en toe vlees. Dat ben ik zelf ook en ik ben daar heel blij mee. Een mens heeft tenslotte middellange darmen en dat betekent dat we alleseters zijn: zowel groente, fruit en granen als vlees en vis. Net als beren!

 

 

© Sophia Vassiliou

 

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: