Alles over geloofwaardig zijn deel 2

pink cloud

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dus geloofwaardigheid heeft met ontspanning te maken! Hier een roze wolk daarom

Eergisteren schreef ik deel 1 van dit onderwerp. Het is namelijk ontzéttend beschamend als je een eerlijke persoon bent, maar nooit op je woord geloofd wordt. We hebben ontdekt dat het komt, doordat er geen of in ieder geval te weinig melatonine van je pijnappelklier naar de rechterkant van je frontaalkwab gaat. Vervolgens gingen we daar wat aan doen, maar dat was niet in één keer klaar.

Het zijn altijd onaardige mensen die je niet geloven. Het lijkt wel alsof ze het voelen en dat is ook zo: je mist iets in je uitstraling namelijk. In tegenstelling tot positieve zoeken negatieve mensen altijd naar een zwak punt bij anderen, om dat te kunnen uitbuiten. Zij zitten ook áltijd in commissies die over je moeten oordelen, zijn huisarts, schoolarts, leraar en hulpverlener. Die moeten je geloven, want anders heb je geen leven. Er zitten ertussen die leedvermaak hebben, omdat ze je van liegen kunnen betichten en anderen, die wraak op je willen nemen, omdat je iets hebt wat zij niet hebben. Reden genoeg om door te gaan met fröbelen, totdat je weer vertrouwen uitstraalt!

Hoe we verdergaan … De zere plek in mijn onderrug, weet ik nu, speelt geen rol hierbij! De melatonine moet immers niet door mijn onderrug heen, maar alleen een eindje door m’n hersenen reizen. Wat daarvoor nodig is, is een beetje serotonine om de trein aan te zwengelen en ijzer om als motor te dienen voor de trein, die de melatonine vervoert. Door de strekoefeningen ging het boeltje weer een beetje lopen, maar nog niet voldoende.

sophia-relaxing
Ik relaxed 😀

De volgende stap in het helingsproces was dat ik moest ontspannen. Daar ben ik dus niet goed in, maar ik heb me kranig geweerd en ben op mijn praktijkstoel gaan zitten. Die kan achterover en dan kun je mooi een tijdje rustig en diep ademhalen. Ik voelde me net zo’n ouwe taart, maar het had effect, want er kwamen tonnen vol spanningen uit me. Dat zal beslist in de weg hebben gezeten om die melatonine de goede kant op te krijgen. Stress blokkeert immers alles.

relaxstoel
De praktijkstoel

Stress is een soort ongewilde samentrekking van je spieren, een soort spasme dat je spieren aangespannen houdt. Daarom zijn gestresste mensen altijd moe en hebben ze weinig energie: hoeveel energie denk je dat het wel kost om je spieren dag en nacht gespannen te houden? Ja, zelfs in je slaap ben je nog gespannen. Daarom voel je je ook altijd doodmoe, wanneer je iets ontspannends hebt gedaan: dan voel je hoe zwaar die spanning je eigenlijk belast. Bij mij is de stress nu weer een stuk minder en dus gaan we richting volgende stap!

Die luidt dat een heleboel van mijn zenuwen verstopt zitten. Dat komt doordat niet alleen de melatonine, maar álle voedingsstoffen op hun opslagplek zaten en bijna niet meer rondgestuurd werden. Dit is vanaf mijn geboorte zo geweest en dus moeten er een heleboel zenuwen ontstopt worden. Dat gebeurt met zwavel! Zwavel ruimt alles op wat niet hoort te bestaan. Dat is het nu aan het doen voor een periode van 52 jaar.

Terwijl er steeds meer zenuwen ontstopt raken, voel ik me doodmoe worden. Dat is de melatonine aan het werk: ik val plotseling om van de slaap en ga over een paar uurtjes wel weer verder met schrijven!

[ … ]

En dit is dus einde oefening! De melatonine loopt weer. Dat hoef ik niet in een ziekenhuis te laten bekijken, want dat is zo duidelijk voelbaar! Ik ben allang weer wakker, maar voel me nog altijd in een soort roes zitten. Het gevoel van vertrouwd worden! Uiteraard ga ik dit nu testen, want nu moet blijken dat ik inderdáád niet meer altijd zo raar aangekeken word. Ze gaan nu maar raar naar zichzelf kijken in de spiegel. Ik ben nog geneigd om een lading spiegeltjes te halen bij de Xenos en die uit te delen aan mensen die me nog één keer dom behandelen! “Heb je jezelf al gezien?”

Tijd voor muziek joh! Wat zal ik kiezen vandaag? Iets wat vertrouwen inboezemt en je tegelijkertijd ontspant en dat in een stuk muziek! Juist. Maar ik heb wat gevonden hoor: de Berberse zanger en componist Idir samen met Ierse zangeres Karen Matheson, die Idirs nummer Vava inouva voor je brengen. Als je érgens ontspannen van raakt, is het wel van Mathesons prachtige stem.

 

Tekst in Engels en Kabylisch (Berber):

Refrein: I ask you father Inouva, open the door
O daughter ghriba, shake your bracelets
I fear the monster of the forest father Inouva
O daughter ghriba, I fear him too

The old one is rolled up in his burnous (traditional trenchcoat)
in the distance, to warm himself
His son is scared to earn bread
Looking at the days to come
The granddaughter-in-law sews

I ask you …

Without stopping putting the cloth
The children around the grandmother learn the teachings from the old days
The snow pushes up against the door the stew in the large cooking pot
the elders begin dreaming of springtime the moon
and the stars being the canopy the oak tree replaces the view
the family gathers together ready to listen to the story

I ask you …


Kabylisch:

Refrein: tsxilek lliyin tabburt, a vava inouva, a vava inouva
tchcen tchcen tizzebgatin im, a yelli ghriba
uggadegh lwahch lghabaa vava inouva
uggadegh ula d’nekkini ,a yelli ghriba

amghar yetstsel degur bernus di tesga la yezzizzin
mmis yetshabbir i lqut ussan degw qerrus tezzin (bis)
tislit deffir uzzetta tessalay tijebeddin
arrach zzind i temghart as n tesgher tiqdimin

tsxilek lliyin tabburt, …

adfel yessud tibbura tuggi kecments ihlulen
tajmaat tetsargu tafsut aggur d’yitran hegben (bis)
ma d’aqegmur n tasaftı degger akkin idenyen
mmlalend akw at wexxam ıt machahuts ad sslen

tsxilek lliyin tabburt, …

 

© Vassiliou Empowerment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.