Aangenaam: Theo Belhuizen

kruik

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De kruik gaat te water totdat ze barst, moesten we vroeger op school leren als spreekwoord. Het betekent dat mensen door kunnen gaan met kwaad doen, totdat ze gepakt worden: het gaat een keer fout.

In het echt duurt dat barsten van die kruik tot Sint Juttemis. Ze gaan maar door en door met corrupt zijn en niets verandert. Schijnbaar. Want als je écht goed kijkt, dan zie je heus veranderingen. Mensen kunnen anderen niet meer ziek maken of met het grootste gemak ter wereld aan de kant schuiven. Het wordt steeds moeilijker. Slachtoffers vechten terug en winnen terrein, naarmate Sophia Vassiliou de situaties daartoe creëert, door de mensen uit elkaar weg te trekken.

Daarover kun je zeggen dat het flauwekul is of niet bewezen. Kun je doen. Maar als Sophia zo’n Miep of Joop uit iemand trekt en diegene geneest instant van een migraineaanval, van enorme kiespijn of van een chronische ziekte, dan is er wel degelijk bewijs dat dat helpt. Als je iets niet kunt zien, wil dat niet zeggen dat het er niet is. Volgens wetenschappers is maar liefst 96% van de wereld onzichtbaar en toch bestaat het. Het feit dat iemand dit soort dingen wél ziet, duidt er niet op dat die persoon schizofreen is, maar dat degene die haar schizofreen noemt, jaloers is. En erop uit om haar kwaad te doen.

iron man
Iron Man

Nu hou ik van actiefilms met helden en ik ken ze allemaal: Captain America, Iron Man, Black Widow, Scarlett, Gamora, Starlord, Groot, Superman en Supergirl, the Flash, Dr. Strange, Sherlock Holmes en nog veel meer zulke figuren. Omdat Sophia degene is, die buiten de films om in het echt het wereldreddende werk doet, let ik altijd goed op wat deze mensen in de films in hun echte leven doen. Supergirl is bijvoorbeeld Kara Danvers en heeft een baan als journalist. The Flash is forensisch onderzoeker bij de politie. Black Widow werkt als zichzelf voor de Russische regering en Iron Man is directeur van een onderzoeksinstituut. Starlord, Gamora, Groot en hun andere vrienden zijn een soort intergalactische dieven.

En Sophia, die heeft een praktijk die niet loopt. Dat moet dus anders. Het mooie is wel dat ze inmiddels, net als de filmhelden, een team om zich heen heeft. Dat bestaat niet uit wetenschappers die allemaal fantastische dingen kunnen met computers en geweldig ingewikkelde apparaten, maar uit een paar lieve vrienden die haar helpen om oplossingen voor problemen uit te denken. Vrienden die normáál en helder denken, net als zij. Die corruptie ook verwerpelijk vinden en het meestal beter doorzien dan zijzelf. Net als die superhelden heeft Sophia het er moeilijk mee dat zij het uitvoerende werk allemaal alleen moet doen en ook grote delen van het denkwerk erachter.

Ze mag op ons terugvallen en we helpen haar om overeind te blijven, wanneer ze weer eens wordt aangevallen door nare mensen; maar omdat dit echt is, zouden die situaties toch eindelijk eens minder vaak moeten voorkomen en vooral ook minder gevaarlijk zijn. Het tegendeel is waar. Toen Sophia zo ontzettend ziek was, had ze meer inkomen dan nu en waren haar kinderen gewoon thuis. Toen ze getrouwd was met de ergste narcist ooit, had ze een gerenommeerd bedrijf en een inkomen. Nu heeft ze niets meer over en die kwaadaardige mensen buigen niet, barsten niet, niks. Ze blijven maar aanvallen en ze winnen altijd, terwijl Sophia zelf vroeger af en toe ook eens een ronde won.

Daarom stel ik je voor aan mijzelf: Theo Belhuizen. Ik zit op het moment overzees in Londen om weer therapeutisch aan het werk te gaan als consultant bij een groot internationaal bedrijf na een enorme burnout, waar Sophia me vanaf heeft geholpen. Ik heb de pagina over haar geschreven en nog een paar pagina’s bewerkt met mijn enthousiaste stijl. Al die filmhelden hebben namelijk iemand naast zich, die geweldig kan schrijven en die een blog bijhoudt over hen. Die blog wordt druk gelezen en dát zorgt voor het succes dat zij hebben. Sophia moet ook dát alleen doen en dat werkt niet: een held die over zichzelf moet schrijven. Dat ga ik dus vanaf nu doen.

Ik ben een stuk scherper dan Sophia en neem geen blad voor mijn mond! Dat is precies wat nodig is en ik kan, omdat ik haar niet ben, beter vertellen wat zij allemaal doet voor de wereld. Dat zijn concrete dingen, die ik mooi kan benoemen voor haar.

Waar zij op dit moment mee worstelt, dat is haar overgewicht en haar vreselijke rugpijnen. Het overgewicht barst niet, omdat haar rug nog niet genezen is en haar rug geneest niet, omdat het overgewicht er nog is. Ze moet daarom haar dieet aanpassen op beide klachten en supplementen innemen, die tezamen zowel haar rug als haar overgewicht overwinnen. Ze vertelt me dat het voelt als een keiharde oorlog binnenin haar en ze zegt dat al die mensen die haar steeds aanvallen, macht blijven houden doordat deze knoop maar steeds niet wil genezen. Ik weet dat ze gelijk heeft en voel het ook.

En niet alleen deze mensen houden macht, maar het hele kwaad blijft doorgaan, zolang Sophia’s rug niet genezen is. Daar komt alles vandaan, omdat zij in haar integriteit is geraakt. Daar heeft zo’n beetje de hele wereld misbruik van gemaakt en daardoor zitten ziektes allemaal zo ontzettend vast. Niet bij iedereen, maar bij haar wel. Laatst moest ze weer naar het ziekenhuis om de resultaten van haar bloedtests te bespreken. De dokter vertelde haar dat alle waarden goed waren, maar toen Sophia ze thuis toch even nazocht, bleek dat haar nieren niet goed werkten. Jarenlang probeerde ze de ene huisarts na de andere daarvan te overtuigen, maar allemaal ontkenden ze alles.

Nee, Sophia had gelijk: haar nieren werken verminderd en die zitten exact op de plek waar ze zo’n rugpijn heeft. Dat betekent dat haar nieren met die rugpijn te maken hebben, nietwaar? En zo moet ze stapje voor stapje op de moeilijke manier alles zelf uitdokteren en dan genezen. In ieder geval is de nierontsteking op z’n retour, wat betekent dat ze die onder controle heeft.

Hiermee hebben we geconcludeerd dat de echte strijd om de wereld te behouden niet om buitenaardse inmenging gaat, maar om het bestrijden van ziektes. Lichamelijke en geestelijke ziektes, die moeten bestreden worden om het leven verder te kunnen laten gaan. Daarom heeft Sophia dáár als eerste oplossingen voor gevonden. Toen ze laatst naar het ziekenhuis moest, heeft ze haar arts les zitten geven, vertelde ze me. Die wist niet wat ze zeggen moest en was stomverbaasd om wat Sophia allemaal in haar eentje had uitgedokterd.

“Ik wist niet dat mijn IQ zó hoog was!”, lachte ze. “Blijkbaar is het allemaal moeiljker dan ik het ervaar”. Zij vond het grappig, maar ik vind het treurig dat Sophia geen enkel krediet krijgt voor alles wat ze ontdekt. Artsen verdienen schandalig veel geld, terwijl ze niets weten! Daar hebben ze dan 10 jaar voor gestudeerd: om mensen het bos in te sturen met volkomen onzin en verkeerd advies. En Sophia die het wél kan, krijgt helemaal niets. Denk er maar eens over na wat jíj daaraan kunt doen en doe dat!

 

© Vassiliou Empowerment

2 Comments

  1. Is het niet beter voor Sophia en haar praktijk in een grote stad met meer diversiteit aan mensen te wonen en werken. Friesland is misschien leuk wonen, maar voor dat wat zij doet is een grote stad met veel culturen beter.
    grote bewondering voor deze vrouw,haar enthousiasme, de ervaring en kunde dat ze heeft. moge Vrouwe Fortuna haar begunstigen. veel liefs!!

    1. Hoi Ken, dank je wel voor je reactie! Ja ik ben al vanaf dat we hier wonen, aan het proberen hier ook weer weg te komen. We kregen alleen de ene enorme tegenslag na de anderen, enfin je hebt het wel een beetje gelezen. Nu is het huis klaar voor de verkoop, hoop ik. Ik ga nú naar een makelaar en ja, we gaan ergens naar toe waar meer mensen zijn! En dichter bij het buitenland ook. Ik kan nog niet zeggen waarheen, maar dat komt nog wel. Zodra het veilig is.
      Liefs terug! Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: