Zelf kiezen wat je wilt lezen, doen, bekijken …

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nu ging ik dit artikel schrijven en vol goede moed op mijn lekkereplekkie buiten op het terras zitten en wat denk je? De eerste keuze doet zich al voor: wil ik met mijn snufferd in de zon zitten (en niks zien) of ga ik toch anders zitten en dan in de schaduw – wat ik eigenlijk niet wil? Voorlopig kies ik even voor de zon. Dus als je een heleboel typsmurfen ziet in dit artikel, weet je nu hoe dat komt!

ich heute

Even fotootje erbij, genomen door de webcam van deze laptop, die of helemaal blauw fotografeert, of helemaal geel of helemaal rood. En verder hartstikke vage foto’s. Als ik het goed gezien heb, dan ben ik vandaag een rood smurfje op de foto. Schrik niet als ik er heel slecht lijk uit te zien: dat komt door de foto! Geef de laptop maar de schuld. Het is daarnaast wel degelijk een feit dat ik niet kan fotograferen, maar als ik in de spiegel kijk, zie ik er juist hartstikke goed uit. Hoe dan ook: hier ben ik effetjes.

Dan kun je zien dat ik echt, helemaal echt in die ontspannen toestand zit, die we soms wel ‘het nu’ noemen of ‘verlicht zijn’. Helemaal zit ik er nog niet in, want er zitten nog allerlei types bovenop me te zitten. Ik kan dus niet helemaal in mezelf zinken, want daar zit allerlei volk tussen. De hele dag ben ik bezig die er weer af te zwiepen. Weg: zélf leven!! Niet op mij zitten, want voor de honderdvierendertigduizendeneenhalfste keer: ik ben dus geen stoel. En nee: ook geen bank nee. Klopt, goed gezien, dame daarboven. Iemand vroeg of ik ook echt geen bank was en daar gaf ik antwoord op: NEJ!!!

Je hebt het al gezien: het gaat vandaag over keuzes en wel vrije keuzes. Als je al die spirituele artikelen en boeken leest, dan wordt je aangepraat dat je altijd een vrije keuze hebt in het leven. Daar durf ik toch wel even een reuzedik vraagteken bij te zetten, want juist al die spirituele mensen waren uitermáááte bedreven in het gebruiken van allerlei onzuivere manieren om mensen naar zich toe te trekken. ‘The Secret’ noemden ze dat, ‘intenties zetten’, ‘aan hekserij doen’, wítte magie (ammehoela) en noem er nog maar zo een paar op. IK vertel iets, dus dan heb IK er recht op dat de mensen het lezen! Zo redeneren die types en dan dwingen ze eigenlijk iedereen om hun bagger te lezen EN te geloven ook nog. Het gaat ver, mensen!!

Eenieder die dat deed óf die iemand had die het vóór hem of haar deed, had succes. Eenieder die zuiver bleef, niet. Nu moet ik wel zeggen dat alle mensen die wél zuiver zijn en die succes hebben, altijd door iemand anders ‘erdoor zijn gelaten’. Dat hebben zij helemaal niet door en dat is natuurlijk nooit verwijtbaar. Maar wáár is het wel en daarom is het vanaf vandaag zo, dat niemand meer op die onzuivere troep kan rekenen. Die mensen deden namelijk ook dingen met je hersenen en wel met je bewustzijn, waardoor je hen ging geloven. Ik weet niet wat jíj daarvan vindt, maar ík vind dat niet kunnen! Okee, jij schrijft iets, je zegt iets of je kent een trukie. Leuk voor je. Maar dan hoef ík dat nog niet allemaal in me pens te krijgen!

Sophia drukt zich weer zéér genuanceerd uit.

Plechtige aankondiging

Tatataaaa!!!

Lieve burgers en andere medemensen! Vanaf vandaag hoef je niets meer te geloven wat je niet zelf wílt geloven. Nee, ook niet wat ík zeg. Je wordt niet meer onbewust naar allerlei websites, kranten, boeken, artikelen, winkels, kleding en andere spullen, huizen, bijeenkomsten enzovoort enzovoort getrokken, omdat daar iemand is, die eist dat jij die aandacht geeft. Je kunt nu eindelijk eens lekker zélf bepalen wat je wilt lezen, beluisteren, doen en bekijken.

Je bent nu zélfs vrij om míjn artikelen te lezen, om je door mij te laten coachen, begeleiden, healen of adviseren. Je wás al ‘vrij’ (je werd tegengehouden) om dat niet te doen en nu ben je vrij om zelf te kiezen of ik deel mag uitmaken van je leven. Zeer vereerd als ik dat mag en zo niet: ik hoop dat je dat vindt wat je zoekt.

Enfin.

Jij bent vrij, maar ik dus ook! Ik heb het grootste deel van mezelf eindelijk terug en ik kan dus mijn eigen plek innemen in ‘t leven. Nu wil het euvel dat ik dat niet gewend ben en dus totáál geen idee heb van waar ik zou willen staan. O ja: met de man die bij me hoort en mijn jongens ver weg bij een prachtig blauw meer, met luchtbedden en een glas vruchtensap. Maar zover zijn we nog niet en dus ben ik nu in zoverre vrij dat ik kan kiezen of ik toch de muziek weer in wil, toch schrijfster wil blijven en dat boek eens afmaken (drie zijn het er zelfs), of ik toch een webwinkel wil, weer lesgeven net als vroeger, healings blijven geven, coachen en adviseren of … misschien wel iets wat nog héél anders is dan dat. Conferencière bijvoorbeeld, bloemist en verder gaat mijn fantasie even niet.

Al een paar keer heb ik aangekondigd dat ik iets zou gaan doen. Ik ging me er vol op richten en besloot toen nèh! Dat wil ik helemaal niet. Ik blijf een taak voor de mensheid houden en die moet ook nog in mijn nieuwe levensplek geperst worden. Helemáál vrij is mijn keuze dus beslist niet. Maar het is niet slecht om enige vrijheid te hebben in het bepalen van je koers. Ik hoop dat het voor jou ook zo voelt!

Mocht je het wat vinden om te lezen: ik heb hier op deze blog een heleboel dingen onderzocht op mijn manier. Chemtrails, gezonde voeding, genezende kruiden, wat superfood met je doet, wat positieve kruiden voor je kunnen betekenen, wie Poetin volgens mij is en zo nog een paar dingen meer. Tot nu toe heb je hoogstwaarschijnlijk alleen één kant van de zaak gelezen of juist twee zeer tegengestelde kanten. Ik heb een poging gedaan om uit te vissen wat de objectieve waarheid is over al die onderwerpen. Die is er natuurlijk ook, want óf chemtrails zijn er óf ze zijn er niet. Wat zijn dan die strepen? Iets anders waar we ons druk over mogen maken. Bevobbeld. Je kunt hiernaast rechts in het menu op een maand klikken en dan zie je alles wat ik toen geschreven heb. Wellicht vind je het leuk om dat eens te lezen.

Het is maar een idee, want jij zult misschien ook even met je ziel onder je arm rondlopen met het idee van: okeeeeej, wat zal ik nu eens gaan doen met mijn leven? Nu alles wat ik zelf had vastgeplamuurd of wat anderen voor me hadden bepaald, los is en ik een andere richting zou kunnen kiezen. Of niet. Het enige dat je niet meer kunt doen, is een ander blokkeren om zelf te krijgen wat jij hebben wilt. Daar ben je nooit vrij in geweest. Het heeft alleen een vijftigtal jaren gekund door een fikse fout in de ‘kosmos’, maar dat gaf je nog niet het recht om dan ook maar gelijk alles te graaien!

Het doet me denken aan een artikel dat ik een paar jaar geleden schreef naar aanleiding van een fout op een grote verkoopsite. Ik geloof Amazon. Alle artikelen van alle verkopers stonden voor een technische fout opeens te koop voor 1 penny, want het was in Engeland. Verkopers die daar níet in meegingen en gewoon hun prijzen aanhielden, kregen ladingen negatieve beoordelingen van boze klanten. Ik vond dat heel erg, want een webwinkel onderhouden is ontzettend veel werk en je verdient er niet erg veel mee. Je zou met je gloednieuwe vrije keuze misschien eens willen denken over solidair zijn met een ander. Het oude artikel is er inmiddels niet meer. Ik heb het weggehaald, omdat ik al mijn blogs en mijn oude website allemaal op deze website heb geïntegreerd.

Maar misschien wil je wel gewoon eventjes vieren dat je vrij bent. Even gewoon doen wat je nu op dit moment wilt en gaandeweg een nieuwe koers kiezen, die je gaat volgen. Of gewoon géén koers kiezen en van dag tot dag leven. Het kan allemaal! Of het verstandig is, weet ik niet. Ik laat op dit moment een heleboel opties even open, omdat ik anders geen eerlijke keuze kan maken. Dat is mijn manier om ermee om te gaan.

Weet je wat? Ik heb muziek voor je. En als je mijn keuze nix vindt, dan kun je gewoon naar Youtube en kies je wat je wél mooi vindt om nu naar te luisteren. Vier het leven maar! Youp van ‘t Hek zegt het al zo’n 30 jaar: LEEF!!! Dit is een flashmob, waar ik erg van hou. Een Italiaanse opera wordt gezongen in een supermarkt in Londen. Iedereen op slag vrolijk. Beter kan toch niet?

 

©Sophia Vassiliou

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn  –  Pinterest  –  Instagram

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction