Wereldvrede in het nieuwe jaar

Vuurwerk in de haven van Sydney!

In Australië is het nieuwe jaar al begonnen met een vuurwerkshow in Sydney. Zo relatief is het leven af en toe. Hier in Friesland, maar dan weer niet bij ons in de omgeving, zijn een paar mensen zwaargewond geraakt tijdens carbidschieten. Je weet wel: schieten met melkbussen, wat enorme ontploffingen geeft en groot plezier bij sommige mensen. In Kampen deden mensen dat altijd in onze wijk en dat vond ik eng. Maar op het platteland moet het kunnen, vind ik eigenlijk heel stiekem.

Ook is het Woord Van Het Jaar gekozen en dat is ‘brexit’ geworden. Jammer eigenlijk, want op de tweede plaats staat een véél leuker woord: boze witte man. Maar ja, dat zal wel discriminatie geweest zijn. Op nummer 3 staat ‘nepnieuws’ en dat is geloof ik leuk, omdat Geert Wilders nogal in de ban is van het woord nep en nu iedereen daar nepgrappen over maakt. Over nep wel te verstaan. Hier heb je de hele top 10, mocht je het leuk vinden.

Nog één leuke: de fabrikant van cobravuurwerk (nogal iets heftigs, begrijp ik) is ontstemd, want ‘Chinezen en maffia’ maken zijn vuurwerk na. Ja hehe allicht, dat doet toch iedereen! Daarom moet je zolang mogelijk proberen je geheim te bewaren en het daarmee verdiende geld goed besteden, zodat je iets nieuws kunt lanceren als de koek op is. Dat is hoe het werkt 😉 . Maar ja, verzin maar eens iets nieuws als je het allerergste vuurwerk al hébt uitgevonden! Misschien kan ie er nog wat leuke kleurtjes in monteren? Wat sterretjes? Een muziekje? Kom mijn blog maar lezen, dan krijg je ideeën!

O nee even serieus! Ik was aan het boemelen tussen allemaal plugins. Dat zijn kleine programmaatjes eigenlijk, die je in je website kunt laten draaien en dan gebeurt er iets op je site. Eén daarvan geeft vertalingen. Dus als je bovenin het menu rechts op welke pagina ook op m’n site kijkt, zie je dat je de pagina vertaald kunt krijgen in het Engels. Het is behoorlijk goed leesbaar. Niet zo leuk voor vertalers misschien, maar wel knap werk, even goeie vrienden! Misschien krijgen we wel lezers uit verschillende landen!

2016, een vrij zwaar jaar

2016 heeft voor mij ont-zet-tend zwaar aangevoeld. Het heeft veranderingen gebracht, maar die gingen gigantisch moeizaam en achteraf was iedere keer de vraag daar of de verandering nu wel echt een verbetering was. Ja, het was zo, maar je moest wel heel erg goed en helder kijken om zulks te zien. Het duidelijkste voorbeeld daarvan is onze verhuizing naar Friesland. Als je oppervlakkig kijkt, denk je: nou, daar zit ze dan. Nu in Friesland, alweer alleen en alweer instanties achter d’r gat an.

Maar als je nou eens kijkt naar hoe het geweest was als we in Wageningen waren gebleven, dan zie je dat de waarheid over het getreiter achter onze rug om wel degelijk boven water komt, hier en nu in Friesland. Nú kun je duidelijk zien wie al die instanties letterlijk en bewust tegen ons opgezet heeft. Alles wijst naar één persoon en die kan ik hopelijk aanpakken in het komende jaar. Die houdt namelijk niet zelf op en biedt ook geen excuses aan. Nou, prima, ze moet het zelf weten. Dan maakt zij ook maar eens mee hoe het is als mensen je de weg versperren.

Deze tarantulahavikswespen, bedoelde ik 🙂

Weet je dat deze vrouw ook blijkbaar die tarantulahavikswespdingen heeft gevonden? Ja, en toen heeft ze gewenst dat ik daar voor altijd door gestoken zou worden. Zoiets gebeurt dan, alleen is het etherisch en dus niet bewijsbaar. Maar ik kreeg jarenlang dagelijks vreselijke elektrische schokken en nu ik dat beest ontdekt heb en er enorme hoeveelheden van uit mijn lijf komen (!), heb ik die schokken niet meer gehad.

Wereldvrede op komst

En niet alleen bij ons, maar overal wel. Kijk maar eens naar The Gambia, dat minilandje in Afrika. De dictator die dat landje 20 jaar lang heeft geteisterd, moppert nog steeds, maar kan niet anders dan ruim baan maken voor de nieuwe gekozen president. Ik las eendere verhalen over nog meer landen in Afrika, want mensenlief, wat hebben daar een dictators gezeten! Ik wist niet dat het zo erg was. Ze gaan er nu allemaal uit en echt allemaal dit jaar!

In de Verenigde Staten is nu wel een beetje excentrieke persoon aan de macht, die Donald Trump, maar stel je eens voor dat we het met Hillary hadden moeten doen! Die draait haar hand er niet voor om om moorden te beramen. Die wilde echt een derde wereldoorlog, te beginnen met Rusland. Trump is een beetje raar en zeker geen goeie president, maar het allerergste is toch wel afgewend in dat land.

Wereldvrede is denk ik nu wel gewaarborgd, ook al smalen de kranten nog zo over de wil van Rusland om een goede band aan te knopen met Trump. Laten we eens blij zijn dat er nu vriendschap mogelijk is! Bekijk de zaken eens van de andere kant in plaats van altijd maar zuur te doen. Dat is wat ik denk hoor! Obama had er de kracht niet voor.

Hier in Europa heb je verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Misschien nog wel in meer landen, maar dit is wat ik tot zover weet. In Frankrijk zijn een paar goede mogelijkheden geopend om in ieder geval een capabele president te kiezen. Iemand die problemen kleiner maakt in plaats van groter. In Duitsland rommelt het erg, want die Merkel die zit werkelijk vastgeborduurd daar op die plek. Ik hoop dat ze eruit gaat, maar je weet het nooit.

Hier in Nederland is het CDA goed op dreef en de SP ook. Twee partijen waar je op kunt stemmen voor verbetering. Daar zitten nú mensen aan de top, die in ieder geval goede dingen willen en ook capabel zijn. Dat is toch stap 1 naar verbetering, denk ik. Zelf zou ik niet zo snel op het CDA stemmen, maar de SP, daar geloof ik wat meer in. VVD en PvdA hebben tijd nodig om op te krabbelen, dus ik denk dat het niet zo verstandig is om daar straks in maart op te stemmen. Dan stem je voor wéér zo’n regering als we nu al 16 jaar lang hebben: afbraak van het land om de kas van de elite steeds meer te spekken en schandalen steeds meer te laten doorgaan. Niet doen, dat is jammer!

Hiermee sluit ik af voor vandaag. Ik denk dat we kansen te over hebben om het over een paar uur 365 dagen lang hartstikke goed te gaan doen met z’n allen. Maak er maar een mooi feest van of niet en hang aan deze avond je jaar niet op! Ik ken veel mensen die alleen zijn en dat is helemaal niet erg. Je hebt een heel jaar voor je vol met kansen! Kies maar iedere keer het allerbeste en als je het achteraf fout blijkt te hebben gedaan, treur dan niet: je hebt je best gedaan en dat is alles waard! Ik wens je nogmaals het allerbeste jaar dat je ooit gehad hebt. Dat het maar zó mooi mag worden als je in je stoutste dromen niet hebt durven denken!

 

©Sophia Vassiliou 2016

Twitter: @sophyvass   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction