Thètagolven: genezing of onzuivere illusie?

Doodernstig keek het meisje naar me omhoog met haar twee bruine vlechtjes aan weerszijden van haar koppetje. “Jaha echt! Alles is magie. Mijn moeder zegt het zelf”. Plotseling draaide ze zich om en huppelde ze vrolijk weg, haar vriendinnetjes bij naam roepend.

Ik zit hier na te denken over hoe ik je zal uitleggen dat het hele leven van de magie aan elkaar hangt, maar ik weet dat mensen die het niet willen snappen, ook dan niet overstag gaan. Ik gebruik immers geen magie voor mijn artikelen en dan gelooft men het niet. ALLES wat je wél gelooft, daar zit zo’n laagje glitter overheen en dat is met thètagolven gedaan. Oftewel magie. Met krachten waar alle godsdiensten voor waarschuwen en die nergens toegestaan zijn, maar die één op de drie mensen gebruikt hebben.

Hoe ging dat? Gisteren vertelde God me nog dat mensen die ‘vurig’ bidden, die krachten gebruiken. Ze zéggen dat ze vurig bidden, maar ondertussen zitten ze gewoon datgene wat ze willen hebben, af te dwingen. Als het dan ook echt gebeurt, zeggen ze met een schijnheilige kop dat “God hun gebeden heeft verhoord”. Nou, ik spreek God iedere dag en hij is degene die je gebed aanhoort. En die zegt iets heel anders: “Nee je hebt het afgedwongen door heel diep en dwingend te mediteren tijdens het gebed in de kerk, moskee of waar je ook was. Thuis voor mijn part of op cursus”. Ik weet nog van vroeger, toen ik nog naar de kerk moest, dat de dominee de mensen altijd eventjes zelf liet bidden. De man was zelf normaal en deed dat soort rare dingen niet, maar de meeste mensen van zijn gemeente wel. In de orthodoxe kerk laten de priesters mensen nooit zelf bidden. Ik dénk om die reden!

En dat is dus ook gelijk het probleem: het gaat allemaal zo stiekem en mensen gebruiken codewoorden, als ze die krachten gebruiken. Wat ze doen, is dus zich heel diep concentreren, waardoor ze in een soort trance raken. Bepaalde energiegolven: thètagolven. Dat is het. Als je in thètagolven verkeert, krijg je wanen en illusies. Dit zegt de Wikipedia erover:

Thètagolven hebben een frequentiebereik van 4 tot 8 Hz en komen vaak voor bij kinderen, tijdens het doezelen, (dag)dromen en lichte slaap, vlak voor het wakker worden of in slaap vallen, en soms bij hyperventilatie. Verder kan het opgewekt worden door trance of hypnose.

Als je in je thèta’s zit, zogezeid, dan krijg je herinneringen, zo zegt men. Nu ben ik heel vaak in trance geweest, toen ik ging therapieën en mijn ervaring is dat ik nog nooit één herinnering aan een vorig leven gezien heb, die waar bleek te zijn. In dit leven wel en dat was heel handig toen. Zo kon je kleine probleempjes oplossen. Niet dat het veel effect had, maar dat kwam doordat er nog veel meer in de weg zat dan alleen maar een paar hersengolfjes. Mensen “creëren” namelijk van alles in dat thètagebeuren. En dat wat ze dan voor je bekokstoven, dat is echt niet zomaar weg. Muurvast zit het, want ze dwingen het af met een enorme kracht. Het moet en zal gebeuren, want anders kunnen ze niet meer leven. Denken ze. Denken in schaarste noemen we dat in de economie en daar wordt echt geen hond beter van.

Als ze gewoon God gevraagd hadden om hulp, was het ook gebeurd. Gewoon vragen of als ze het zelf willen doen: het creëren en niet het in trance bij een ander wegstelen. In thètagolven kun je niet creëren namelijk! Daarvoor heb je de veel actievere gammagolven: je hersens laten kraken met creativiteit. Een oplossing bedenken, gewoon met je verstand en die dan uitvoeren. Dan zit je in je gammagolven. Niks geen gemediteer, niks geen forceergedoe. Eventueel eerst bespreken met een goeie vrind, maar dan toch echt zelf uitvoeren.

Even terug naar dat thètagedoe. Ik zocht nog even verder met behulp van Google en las ergens dat mensen denken genezing te vinden voor ziektes, als ze in de thètagolven gaan. Nou, daar heb ik toch wel iets tegenin te brengen, want om ziektes te genezen, ga je in je alfa’s (alfagolven). In thètagolven kon je vroeger – nu godzijdank niet meer en dat is dankzij mij – contact maken met andere mensen. Als je zoiets deed, dan wist je dat, want dat voel je natuurlijk. Oh ik zit bij die-en-die nu. Oeps … okee nou, als ik daar dan toch zit, laat ik es effies kijken of ik daar nog wat vandaan kan toveren … Nou, zo ging dat ongeveer. Ik weet het niet exact, omdat ik dat soort idiote dingen nooit gedaan heb. Maar ik kan wel zien wat anderen hebben uitgevoerd en dat is via allemaal etherische (fijnstoffelijke) verbindingen contact maken met een ander en die dan stiekem leegtrekken.

Gebruik hersenfrequenties als dat waarvoor ze bedoeld zijn! Thètagolven zijn er om lekker te dagdromen en niet om stiekem anderen leeg te zuigen. Bah vervelend werk ook. Als je dan toch gaat mediteren, probeer dan je gedachten een beetje stil te krijgen. Dan ben je na een poosje lekker ontspannen en heb je helemaal geen zin meer om aan een ander te zitten. Dan ben je niet meer jaloers of kwaadaardig! Kost een hoop energie hoor en het is echt nutteloos. Lekker zelf creëren! Dan draag je bovendien bij aan een echt mooiere wereld en dan ben je altijd vrolijk en gezellig … is toch wel wat voor te zeggen, niet?

Zo’n plak, vele malen beter dan chocola! 😉

Als je van mediteren houdt, laat dan eens platina door je heengaan. Ik heb hiernaast een staaf platina, die helaas virtueel is. Graag had ik hem in mijn kast willen hebben en nog liever had ik gehad dat iedereen zo’n ding bezat. Maar misschien komt die tijd nog! Voorlopig moet je het nog even visualiseren allemaal, maar dan heb je wel wat: iedere keer dat je dat doet, gaat er van alles uit je weg waar je niet blijer van wordt. En je kunt ook heel goed je leven besturen op die manier. Dus niet door tijdens het door je heen laten gaan van die platina te gaan zitten drukken – een ei leggen, zoals ik dat noem – maar door het gewoon te laten gebeuren en daarna lekker helder te denken.

 

©Sophia Vassiliou 2017

Twitter   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction