Persbericht: eerste stuk pijnappelklier retour

Beetgumermolen 5 maart 2017 – Er is vandaag een stukje pijnappelklier gevonden in Beetgumermolen, een piepklein dorpje in Friesland onder de rook van Leeuwarden.

Het lag bij mevrouw Vassiliou voor de deur, de enige Griekse inwoonster van het dorp en het bleek haar ook toe te behoren. Al jaren was ze het kwijt. Na enig pulken en peuteren zat het piepkleine hersenkliertje weer op z’n plek en ging het gauw aan het werk. Mevrouw Vassiliou vertelde dat ze het gewoon vóélde werken. “Ik kreeg gelijk allemaal seintjes toen dat ene stukje van mijn pijnappelklier terug in mijn hoofd zat. Ik wist precies wat ik wel en niet moest eten en hoeveel. Toen ik boodschappen ging doen, wist ik ook precies wat ik moest kopen. Nu wist ik dat eerder ook wel, maar dat was altijd heel vaag. Vandaag kreeg ik echt seintjes, alsof er iemand aan de bel trok van: “Hé yo, je vergeet de mayonaise!””.

Wel is mevrouw Vassiliou benieuwd of ze de hele dag dit soort seintjes blijft krijgen, naarmate de rest van haar pijnappelklier ook terugkomt. “Als ik voor ieder wissewasje aan m’n mouw getrokken word, is dat wel vermoeiend”, lachte ze, zichtbaar opgelucht dat ze na zoveel jaren hard werken eindelijk het eerste stuk van haar eigendom had weten te ontfutselen aan de dieven. Die laatsten zijn momenteel nog voortvluchtig, maar de politie is driftig naar ze op zoek en verwacht ze gauw te arresteren. “Levenslang krijgen ze”, aldus agent Rapsikees, “iemands hersenen uit mekaar monteren om een pijnappelklier te stelen is de grootste misdaad ooit gepleegd! En dan de reden waarom het ding gestolen is: om zélf slank, gezond en rijk te blijven, terwijl mevrouw Vassiliou geen leven heeft. Schande. We zitten er bovenop”.

Mevrouw Vassiliou heeft voorlopig nog even een na-carnavalslied gecomponeerd op de melodie van André van Duins Er staat een paard in de gang om de terugkeer van het kliertje te vieren. De stemming zit erin in Beetgumermolen. Als u thuis wilt meezingen, dan kan dat uiteraard. De tekst volgt hieronder en mag overal gedeeld worden. Er mogen eveneens sterren uitgedeeld worden en likes. Zoveel mogelijk:

Blijf van me pijnappelklier (wat is dát nou weer?)
Ja ja me pijnappelklier (zo’n ananasding)
Oh oh me pijnappelklier (o ja dát)
Oh tante Annie (ja die heeft um hoor)

Blijft van me pijnappelklier (etc)
oh ome Joop (ja pas maar op voor die man)

Ze was gewoon aan ‘t leren
al een hele lange tijd
Nog geen seconde later
was ze plots’ling alles kwijt

Blijf …. (waar is ie nou?)
ja ja …. ((o kijk daar!)
oh oh … (zie jenum vliegen?)
oh tante Annie (erachteran!) etc.

Nu zit ze maar te kniezen
achter de geraniums
alles vergeet ze door die stomme
mindcontrol jaja

Blijf …

Heb jij misschien gezien waar mijn
lief pijnappelkliertje zit?
Je kunt ‘um komen brengen
‘t is echt niet zo’n lange rit

Blijf … (ik heb um trug hoor)
jaja …. (geloof je het zelf?)
oh oh … (ja kijk maar, hier is ie)
oh tante Annie (ja die tante Annie ook)
Blijf …. oh ome Joop (en nou is het liedje klaar)©Sophia Vassiliou 2017

Twitter   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction