Over Sophia

Wie ik ben … de auteur, spreker en trainer die de sleutel heeft gevonden om weer te genezen van ziektes en ongeluk. Bekend door mijn informatieve blog en website. 

Het plaatselijke hotel in Hoogezand, waar ook alle kindertheater was

Je wilt misschien iets over mij weten. Opgroeien deed ik vooral in Hoogezand, een stadje in Groningen onder de rook van aardappelmeelfabrieken en in die tijd ook een heleboel scheepswerven. Pas op mijn 18e kwam ik erachter dat ik Griekse ben. Dat was een fikse shock, hoewel ik er al wel zeker van was dat ik ‘ergens uit het zuiden moest komen’. Ik ging gelijk Griekse letteren studeren en de opleiding voor directiesecretaresse volgen bij Schoevers in Amsterdam.

Daarna wilde ik liever gewoon zelf mezelf ontdekken in Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland. Daar vond ik al mijn wortels. Ik studeerde Griekse en Franse letteren aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki met als afstudeerrichting sociolinguïstiek en Natuurlijk Leren.

Tevens was ik daar zangeres in verschillende muziekclubs. Repertoire: Griekse rembetika, Griekse pop en gewoon mooie muziek, buitenlandse popmuziek, zoals nummers van Mariah Carey, Whitney Houston en jazz. Ik werkte ook met beroemde collega’s, zoals Stamatis Kókotas, Marina Vlacháki (partner van wijlen Stratos Dionysiou) en jazz-artieste en lerares Vicky Almazidou.

Toen ik moeder werd, deed ik het een tijdje rustig aan met deeltijdbanen in het onderwijs als eerstegraads lerares. In 2002 richtte ik mijn eigen talencentrum op: Parnassós Talen. Vaak werkten er freelance trainers voor mij om het werk aan te kunnen. Onder mijn vele klanten mocht ik onder andere deze bedrijven tellen: Stichting Marin Wageningen, Unilever, Teeling Petfood, Menzis, Novartis, Wageningen University and Research center, Aramco en Sodexho, LTP, UWV Arnhem, Melkweg Holland, Campina Wageningen, Friese Poort Bedrijfsopleidingen, Agri Retail (leverancier van Boerenbond en Welkoop), Vertaalbureau Concorde Groep (medische vertalingen in Grieks, Engels en Frans) en Gabriel Tsaligopoulos Translation Agency (alle soorten vertalingen in alle talen).

In 2011 werd ik ziek (onder andere MS) en kon ik geen les meer geven. Ik besloot een praktijk te beginnen voor genezing en daarmee ook te onderzoeken wat ziek zijn precies is, waar het vandaan komt en wat we eraan kunnen doen. Dat heb ik allemaal ontdekt en mijn gezondheid is weer in zoverre opgeknapt, dat ik verder kan gaan met mijn leven.

Dat doe ik door weer trainer en spreker te zijn. Deze keer niet op het gebied van talen en culturen, maar om aan bedrijven en instellingen uit te leggen wat de allerdiepste wortel van ziekte en ongeluk is en hoe we die kunnen verwijderen. Dan gaan we met z’n allen genezen en dat wordt tijd! De oplossing is eenvoudig en voor iedereen toegankelijk.

 

Dank je wel voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Je verdient een lintje
(zei een vriendin over me)

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.