Een nieuwe richting

Misschien heb je de laatste tijd al wel gemerkt dat ik anders ben gaan schrijven. Niet meer over mijn eigen leven, maar over de manier die ik gevonden heb om weer gezond en blij te worden.

Ik heb een nieuw logo en een nieuwe naam voor mijn bedrijf. Voordat ik genoodzaakt was om een praktijk te beginnen, werkte ik met zakelijke klanten. Dat was iets wat ik graag deed en ook tot grote tevredenheid van klanten en cursisten. Hoogst zelden had ik bijvoorbeeld problemen met betaling of met een lege agenda. Ik heb besloten nu weer met zakelijke klanten te gaan werken. Dat is beter, want het bedrijfsleven en de overheid hebben veel meer mogelijkheden om mensen echt te helpen om succesvoller, gelukkiger en gezonder te worden dan de mensen zelf. Zo kan ik ook meer voor hen betekenen.

Hoe anders werd dat met mijn praktijk. Dat is een pikzwarte bladzijde in mijn leven van ruim 7 jaar. Hoe ik het heb overleefd, weet ik niet. Ik wist niet hoe andere mensen die ongeveer hetzelfde werk beweerden te doen als ik, te werk gingen en soms veel sneller resultaten leken te boeken dan ik.

Het was een paradox, want als je een klacht bij iemand weghaalt met foute kruiden of dito healings en die gewoon ergens laat liggen, worden er andere mensen ziek van. Energie is net zo echt als materie, al is het onzichtbaar! Plus de persoon zelf wordt ook weer ziek: die wordt immers verzwakt. Het is alsof je bacteriën uit iemand wegzuigt in plaats van die persoon de kans te geven daar zelf voor te vechten. Dat mag je toch niet ‘genezen’ noemen!

Inmiddels heb ik de oorzaak gevonden van wat ons huis zo vochtig en klam maakt: een verstopping helemaal aan de andere kant van het huis, die invloed heeft op de hele afvoer van het water. Wat je ook niet zult geloven, is het volgende: onze auto hoort ongeveer 1:12 te rijden. Nou, met een volle tank van 45 liter reed hij nog geen 380 km (op en neer naar Wageningen). Dat is dus 1:8! Sinds een paar dagen is dat opeens afgelopen en rijdt hij ergens tussen de 1:12 en 1:15. Ik had verwacht er uiteindelijk een aanwijsbare oorzaak voor te vinden, maar die was er kennelijk niet. Energie …

Ik zou zeggen: keep up the good work! Maak er maar wat moois van dit weekend en altijd eigenlijk.

 

©Sophia Vassiliou – Vassiliou Empowerment

Twitter   –   LinkedIn   –   Pinterest   –   Youtube

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

4 Reacties

 1. Gossie meid, wat is er in korte tijd toch veel duidelijk geworden bij jou, ja je hebt ‘n hele metamorfose gehad zeg, ben blij dat het nu beter gaat met jullie, wat zal dat ‘n rust gaan geven in huize Vassiliou 🙂

  1. Goeiemorgen Ankie,
   Mwah rust nog niet hoor! De gigantische knoop die mijn leven en dat van mijn kinderen is geworden, doordat andere mensen zich ermee bemoeiden, is een héél klein beetje aan het loskomen. Maar opschieten doet het beslist niet hoor
   Gaat het met jou een beetje allemaal? 🙂

   1. Nou ik zit nog midden in het proces hoor, is haast niet vol te houden, maar moet even, daarbij heb ik al 4 maanden ‘n FrozenShoulder, kon er ook nog wel bij, maar binnen ‘n half jaar zal er weer ‘n andere wereld voor mij opengaan….als alles naar plan verloopt tenminste, het zal wel over bergen en diepe dalen gaan, maar we gaan richting het doel …..tja en als iets al jaren duurt daar b.v. bij jullie Sophia, dan kan dat ook niet zo maar 1-2-3 opgelost zijn, maar het komt met beetjes, je hebt ‘n aardige omslag gemaakt zeg…chapeau !!

 2. Even in een reactie nog het volgende. Ik werd vroeg wakker na een inmiddels voor mijn doen onrustige nacht. Allerlei inzichten kreeg ik door het verhaal van het vocht in en rondom ons huis.

  De vorige bewoners beweerden dat ze, na het tekenen van het contract met mij, opeens een beerput hadden ontdekt. Ze beweerden dat ze die tank gauw hadden laten schoonmaken. Meer wilden ze er niet over loslaten, ook niet waar het ding dan zat. Maar toen we een verstopt toilet hadden, ging de ontstoppingsman wel 20 m de rioolbuis in, zonder een tank tegen te komen. Rara hoe zat dat?

  Ik had toen al gevraagd of er geen vochtproblemen waren in het huis en ze hadden dat met een stalen gezicht keihard ontkend. Nou … en óf er vocht in dat huis zit. Ik zat met mijn handen in het haar, totdat ik een paar dagen geleden opeens ontdekte dat er nóg een kast in mijn praktijkruimte is, die helemaal groenzwarte muren heeft van het vocht. Precies aan de buitenkant van dezelfde kastmuur zit een gootje tussen ons huis en de garage. Die vorige bewoners en ook de makelaar trouwens, hadden me expliciet gezegd dat ik daar niet aan moest zitten: dat gootje liep niet vol en raakte niet verstopt, ik moest er afblijven. Maar dat gootje is waarschijnlijk verbonden met het toilet: die beerput zit natuurlijk onder de badkamer, die tussen mijn praktijkruimte en het toilet in ligt. Daardoor stroomt het terras ook steeds zo onder als het even regent en explodeert het huis letterlijk van het water.

  Hun oplossing voor het oprukkende vocht: op de energetische manier met die idiote gedachtekracht eisen dat het huis droog bleef. Gevolg: ze gingen weg, de gedachtekracht stopte met werken en het ging een paar maanden later gieten zonder einde. Plus als je je van die krachten bedient, kun je de oorzaak voor een probleem niet meer vinden. Dat hebben we dus gemerkt!

  Als je je nog afvraagt waardoor ik zó ziek geworden ben, nadat we hier zijn komen wonen? Door dat vocht in en rondom het huis! Ik kon daardoor niet meer werken, want ik was op van de pijn, de jeuk en de ellende met rechtszaken en instanties op mijn dak enzovoort. Echt bijzonder dat iemand hier laatst reageerde en iets over jicht schreef. Ik denk dat de ziekte die ik dit jaar (gehad) heb, geen MS meer is geweest, maar jicht. Het is een reumatische aandoening, lees maar hier: http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/jicht/over-de-ziekte. Misschien heeft zij hier ook iets aan, want ze schreef ook iets over vocht in huis, meen ik.

  Nu snap je dus ook waarom ik geen inkomen heb: hoe kun je nou werken, als je zo’n gruwelijke pijn hebt dat je krom loopt?? De kinderen reageren ook op het vocht, want als een huis zo vochtig is, raak je daar geïrriteerd van. Mijn jongste zoon heeft dezelfde gezondheidsproblemen als ik en dat is logisch: we wonen immers in het zelfde huis! De oudste heeft weer zoveel last van voetschimmel en dat komt ook daardoor. Ons vorige huis was óók heel erg vochtig en daar hadden we ook ongedierteplagen en last van onkruid. Daar zijn mijn oudste zoon en ik zo ziek geworden. Inderdaad begon mijn jongste in dat huis ook al ziek te worden en ik wist intuïtief, maar niet bewust, dat er naast het probleem van de instanties nóg een reden was waarom we daar weg moesten. Ik ben benieuwd wat de ontstoppingsmensen maandag zeggen.

  Misschien heb je hier iets aan voor jezelf. Herken je er iets van: ongedierte, onkruid, een klam en kil huis en pijn in je gewrichten of schimmelklachten. Als je je in huis voelt alsof je er niet mag zijn, alsof je niet kunt ontspannen en het altijd koud is, kan het door vocht komen!

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction