Miljoenpoot – de waarheid – HSP

miljoenpoot

Iedereen wil een paradijs. Dat besefte ik, toen we bij de reptielenwinkel in Leeuwarden waren en we daar een miljoenpoot zagen. Ik vertelde mijn zoon toen dat ik vroeger Koerdische vrienden uit Syrië had. Die kwamen uit een dorp op een berg en tegenover hun berg was nog weer een andere berg met daarop een antiek Romeins (of Grieks, dat wisten ze niet meer) kasteel.

Een keer per jaar gingen de mensen uit hun dorp en nog meer omliggende dorpen allemaal naar dat kasteel. Op die dag kon je in de kelder van dat kasteel komen. Daar woonden namelijk geen miljoenpoten, maar wel duizendpoten. Hele dikke, vertelden mijn vrienden en ze maakten een gebaar van wel zo groot als een handpalm. Ze krioelden daar allemaal op de bodem van dat kasteel, wel een halve meter dik, vertelden mijn vrienden griezelig. Maar op die ene dag in het jaar kon je daar op blote voeten zo doorheen lopen, zonder dat ze je beten. Hun beet is namelijk giftig, begreep ik. Op een pagina waar je kunt lezen hoe je zo’n dier als huisdier kunt houden, staat dat ze gif kunnen uitscheiden, wanneer ze zich bedreigd voelen. Dat konden ze dus op die ene dag niet dan.

Toen ik dit verhaal aan mijn zoon had verteld, reageerde die met een smalend: “Oh en dan moet iedereen naar zeker naar toe”. Ik knikte driftig. “Waarom moet toch altijd iedereen zulke dingen doen?”, vroeg hij met enig misprijzen in zijn stem. “Nou, het is toch gewéldig als je je vrienden kunt vertellen dat je midden tussen de duizendpoten hebt gelopen en nog steeds leeft? Jij vertelt nu toch ook aan iedereen dat je een slang om je nek gehad hebt?”, kaatste ik terug. Ja, dat was wel logisch, vond mijn zoon. En ik besefte op dat moment opeens dat iedereen gewoon iets bijzonders wil ervaren. Dat is toch een vorm van willen leven, als je daar gelukkig van wordt. Persoonlijk zou ik niet tussen die beesten willen lopen, maar smaken verschillen!

iedereen wil een prachtig leven

Eigenlijk wil iedereen gewoon leven. Gisteren sprak ik een bijzondere meneer, die opeens tegen me zei: “Het leven is toch bedoeld om vrolijk en gelukkig te zijn!” en ik dacht gelijk: zie je wel? Ik ben niet de enige die dit soort zinnen uitbraakt. Anderen zeggen het ook! Ja! Het leven is bedoeld om vrolijk en gelukkig te zijn. Alleen zijn veel mensen dus ontstaan door trauma’s en die mensen zijn eigenlijk niet heel. Maar dat zijn we aan het verhelpen.

Hoe dan ook. Als je gelukkig wilt zijn, dan zul je de waarheid moeten accepteren zoals die is! Zonder waarheid geen geluk, het spijt me. Nu ben je veroordeeld tot het lezen van mijn site, want hier vertel ik wat ik iedere keer aan waarheden boven water haal 🙂 .

HSP en waarheid

Ik heb nóg iets ontdekt waardoor je niet bij de waarheid kunt komen. Of eigenlijk was het in mijn geval – in jouw geval misschien ook wel – een stadium waar ik doorheen moest om überhaupt bij de waarheid te kunnen komen.

Hooggevoeligheid!

Ja, want als je je rechter hersenhelft ontdekt met zijn machtige ideeëngenerator, dan wil je alleen dat nog maar. Dan hoef je geen logica meer, want je voelt toch alles? En als je het voelt, dan IS het toch zo? Ja! Waarom heb je twee hersenhelften, als je de ene niet nodig hebt? Nou, omdat die ene, die linker duivel met z’n eeuwige logica, een val is van de reptilians, van de Grays en andere buitenaardse slechteriken, die erop uit zijn om de aarde over te nemen natuurlijk. Duhuh!

Want die willen dat je alleen maar logisch denkt, zonder te voelen of zomaar opeens te weten. Kijk maar eens naar reguliere artsen, naar regulier onderwijs en reguliere politici. Die willen allemaal dat je logisch denkt en je intuïtie laat verzanden! Met je logica kun je niets, alleen maar dom als een soldaatje boeken uit je kop leren, zeggen ze.

Eh nou … daar wil ik toch wel éven iets tegenover zetten, als dat mag. Je linker hersenhelft kan de moeilijkste oplossingen bedenken, die kan ideeën die je rechterkant gegenereerd heeft, toetsen aan de werkelijkheid en die heeft een fenomenaal geheugen onder z’n hoede. Wat dacht je verder van … humor? Ja, links! En je bewustzijn, dat zit ook links. Je bewustzijn ja. Je bent helemáál geen bewuste burger en al helemáál geen nadénkende burger als je linker hersenhelft uit staat. Dán ben je pas in slaap! Ik heb het meegemaakt hoor, dus dat wat ik nu in theorie allemaal weet, dat heb ik ook zo ervaren.

Als je op je intuïtieve vermogens vaart, kun je niet nadenken. Niets wat ik hier schrijf, is beledigend bedoeld. Ik vind het gewoon leuk om wat grapjes te maken tussendoor en mijn soms wat cynische ondertoon is bedoeld om je op te schudden. Nooit om je te beledigen! Onthou je dat? Ga ik verder, okee?

Ik kon dat net zo goed ook niet hoor, toen ik in mijn hsp-tijd zat. Ben niks beter dan jij. Je hersens zijn gewoon aangetast door al die ellende in die tempels vroeger, waardoor je stukken van jezelf bent kwijtgeraakt. Rituele verkrachtingen, ik weet opeens dat de bevolking daardoor zo is toegenomen. Dát gingen mensen doen in oorlogen en toen vielen de slachtoffers uit elkaar in stukken. Zo kreeg je allemaal nieuwe mensen en die waren al getraumatiseerd. Daarom moet ik al die geesten in de bovenwereld bevrijden en terugzetten in de mensen: het zijn afgescheiden delen van mensen en die mogen nu weer heel worden.

Maar even terug naar leven op je gevoel. Ik weet nog dat ik met Brahman bezig was met ‘magie’. Daar had ik nooit zo in geloofd, in ieder geval niet dat mensen zoiets bij míj konden doen. Het leek me wel veilig om dat heel vast te geloven en dat deed ik dus ook. Het bleek niet helemaal te kloppen, zal ik maar zeggen: mijn leven zat er vol mee. In die tijd moest ik spullen waar magie op zat, onder de kraan afspoelen, dan verbranden en vervolgens wegdonderen. En dat kostte me een moeite zeg! Dat waren spullen waar ik aan gehecht was en die wilde ik niet kwijt.

En zo is het ook met die intuïtie van je rechter hersenhelft: die wil je niet een beetje losser laten, zodat je hoofd weer in evenwicht is! Waarom niet? Omdat je iets wat verkeerd is, iets wat behekst is zeg maar, niet kwijt wilt. Het moet afgedwongen worden dat je het kwijtraakt. Het moet kapotvallen, je moet het kwijtraken of het moet je afgepakt worden en pas dán krijg je rust. Daarom heb ik al die delen van mij, die ik was kwijtgeraakt toen ik zelf ritueel was verkracht en die mensen zich toegeëigend hadden, bijna met geweld moeten terughalen. Ik heb er heel wat ruzie door gehad met mensen, die het gewoon ten enen male verrekten om het terug te geven en heel veel mensen hebben achter mijn rug om rituelen en hele ceremoniën zelfs, gehouden, in groepen nota bene, omdat ze die troep niet kwijt wilden. Maar het is van mij, dus je moet er afblijven. Ik heb er net zo goed als iedereen recht op om heel te zijn, dus eventjes opschuiven graag.

Die rechter hersenhelft, dat hsp-zijn, dat maakt je anders-dan-anderen en bijzonder tussen al die types van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Maar in feite moet je het wél loslaten. Je rechter hersenhelft staat gewoon te hard aan, terwijl je linker uit staat. Daarmee ben je uit balans en dat maakt je niet gelukkig. Dat hoef je zelf helemaal niet gedaan te hebben. Er is zóveel gebeurd in de afgelopen duizenden jaren! En echt: ik weet hoe moeilijk het is om weer op aarde te gaan leven.

Ja op aarde! Want als je in je gevoel zit en van alles opvangt van anderen, kun je geen mensen meer om je heen verdragen. Je hebt overal last van en wilt niets meer. Je kunt niet meer functioneren op je werk daardoor, je wilt geen familie meer en geen vrienden, je gaat je overal aan ergeren en je sluit jezelf op in huis. En dan is je huis te klein, te oud, te lelijk. Ja toch, zo is het toch? Stomme wereld met z’n vaccinaties voor kindjes, met z’n chemische pillen, met z’n gif op je eten en in je cosmetica en z’n kwaadaardige, buitenaardse politici. Jij hoort lekker bij een select gezelschap dat dit allemaal wéét! Jij bent bewuste burger, jij denkt na, jij staat boven de rest. Al de trekpoppen!

Ja … even over dat nadenken gesproken? Is het je wel eens opgevallen dat al die alternatieve nieuwswebsites ten eerste oude artikelen publiceren en ten tweede allemaal exact dezelfde teksten op hun websites hebben staan? Nee, want dat zie je niet, wanneer je nog helemaal in je zweefsfeer zit! Ik beledig je niet. Ik vertel wat ik zelf ook zo ervaren heb. Ik vind het nu grappig, omdat ik eruit ben en er nu op terugkijk. Maar jij zit er misschien nog wel in.

Op een gegeven moment gaat dat niet-werken je irriteren. Verhip, al die anderen hebben geld en jij niet! Jah die zitten natuurlijk in het keurslijf van de elite als schaapjes allemaal nabootswerk te doen, duhuh. Daarom hebben ze een beetje geld. Nou, daar doe jij mooi niet meer aan mee, want dat ben jij wel ontstegen. Maar je kunt ook niet meer naar die leuke spirituele beurs zonder geld en niet meer naar die lezing van David Icke en naar een interessante workshop van die en die of een healing laten doen …

Op een ijzige ochtend in januari schud je jezelf dan eens door elkaar, terwijl je in de spiegel kijkt. Je spreekt jezelf toe: “Okee, wat wil je nu, jij loser? Voor altijd een buitenstaander blijven of wil je weer eens leuk meedoen met de mensen?”. Huh brrrr meedoen, al die mensen op m’n nek! Nee, laat maar. Maar ik wil eigenlijk dat ik dat allemaal wél kan. Fuck hooggevoeligheid, weg met hsp en geef me maar eens intuïtie én logica tezamen. Ik wil ALLES!

Als je díe gedachte wel eens gehad heb, ben je er klaar voor: je reïntegratie in de maatschappij. Wat je ervoor moet doen? Niet je intuïtie opgeven in ieder geval! Die is niet fout: het is gewoon je rechter hersenhelft. Nou, aangenaam, ik heet Sophy. Wat je moet doen als je weer wilt meedoen in het leven, dat is je linker óók weer aanzetten. Knoppie om en dan kun je overal tegen. Kijk mij maar! Ik ben hartstikke hooggevoelig, maar ben ook immens stabiel en ik sta uytermaete stevig op mijn onderstel.

Hoe ik dat gedaan heb, dat is door te beginnen met sudoku’s in ieder geval. En doorlopers, die vond ik ook geweldig. Gisteren ontdekte ik in de krant bij Mc Donalds (waar ze trouwens ook hart-stik-ke gezonde salades en wraps verkopen) nog een soort puzzel met nullen en enen. Daarmee moet ik op niveau 0 beginnen, zag ik, want ik bakte er niks van. Maakt niet uit wat voor puzzels: cryptogrammen, kruiswoordraadsels, Zweedse puzzels, doorlopers, sudoku’s of weet ik veel wat je verder allemaal nog hebt. Het gaat erom dat je een probleem voor je bakkes krijgt en dat het je opdracht is om dat op te lossen. Daar heb je beide hersenhelften voor nodig en die moeten dan gaan samenwerken, of ze willen of niet.

Verder ben ik gaan NADENKEN. Klopt het eigenlijk wel dat er een vreselijke dictatuur aankomt? Dat we nog een wereldoorlog krijgen? Dat er buitenaardsen voor de deur staan? De toekomst staat niet vast, dus als je met dat hsp-gedoe meent toch iets in de toekomst te weten, dan zit je er gewoon naast. Hoe kan dat? Nou, je hebt die stukken van mij toch gekregen tijdens rituele tempelceremonies, waar je satanisch verkracht werd? Door al die heisa zijn die talenten en eigenschappen van mij omgedraaid, waardoor ze niet meer goed werken. Weg ermee! Je laat ze los en dan ben je zelf nog altijd helemaal verdraaid en in de war.

Draai jezelf maar weer terug en laat dat hsp-gedoe varen. Wees maar een normale, logische persoon die een paar dingen kán. Iemand die normaal en gezond denkt, want echt: complotdenken is wel een beetje gestoord. Echt wel! Als je normaal gezond en logisch denkt, ben je veel stabieler en gelukkiger. Stabiliteit zit namelijk óók in je linker hersenhelft, zie je! Het is een kwestie van je vertrouwen weer durven geven en daar word je héél gelukkig van. Plus je raakt je intuïtie niet kwijt, dat beloof ik je! Hij gaat juist beter werken, zodat je er nog wat aan hebt.

 

©Sophia Vassiliou 2016

Twitter: @sophyvass   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

1 Comment

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction