Mensen die hun talenten alweer terug hebben

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Toen ik het vorige artikel gepost had, bedacht ik me dat ik natuurlijk ook moet laten zien bij welke mensen ik heb opgemerkt dat ze hun ‘spullen’ terug hebben. Hun talenten, hun gezondheid, hun rechtmatige partner, hun baan, hun geld … alles. Of in ieder geval dat het de goede kant op gaat met die mensen. Dan noem ik dus weer een paar beroemde mensen op. Het stomme is dat ik het wel zie, wanneer ik zo aan het zoeken ben op Youtube. Maar ik ben eigenlijk niet geïnteresseerd in het privé-leven van beroemde mensen en daarom denk ik er nooit aan om te noteren bij wie ik blij geconstateerd heb dat het weer lekker met ze gaat.

Dolf Jansen

Dus ik begin gewoon in Nederland met iemand, van wie ik in ieder geval vond dat hij niet leuk was. Ik vond hem behoorlijk grof en heel ongrappig. Totdat ik zijn Oudjaarsconférence van 2016 hoorde … Die had zijn talent dus terug, dat was duidelijk: Dolf Jansen!

Marinella

Dan hebben we hier twee Griekse

Charoula Alexiou

zangeressen, allebei met een stem als een klok. Marinella is daarbij ook actrice en show-woman, terwijl Charoula Alexiou een paar instrumenten bespeelt en soms ook muziek schrijft. Allebei waren ze jaaaaaaarenlang hun stem totaal kwijt, maar ze zijn weer helemaal terug.

Karen Matheson eerder

Volgende is een Ierse zangeres, van wie ik geen idee hebt of je haar kent. Was eerst een stuurse trien, maar nu opeens hartstikke vrolijk, ontspannen en ze maakt grappen op het podium. Geweldig, kan gewoon niet mooier! O en ze heet Karen Matheson.

Karen Matheson nu

 

Oude foto uit 2012

Hier Mariah Carey met haar ex-man en hun tweeling. Het leek even of ze weer samen waren in april dit jaar, maar zover zijn we geloof ik nog niet. Toch zit er ook hier beweging in de situatie. Je hebt denk ik wel gezien hoe Mariah een straatmeid is geworden en haar stem is kwijtgeraakt. Dat heeft wel even tijd nodig, maar er wordt aan gewerkt 🙂 .

Mariah Carey en haar gezin 2017

Ik heb ze hier toch nog even in dit jaar. Ze komen wel bij elkaar terug … Mensen die bij elkaar horen, vinden elkaar ooit terug, hoe moeilijk ook. Je ziet dat Mariah nog een beetje logica zou mogen terugwinnen met die outfit daar, waar de kinderen bij zijn. En ik voel me nu toch een ouwe tut zeg!!!

En de ouwe tut zelf 🙂

 

Dit ben ikzelf trouwens vandaag. En niet alleen dat, maar dit ben ik dus nádat ik toch wel een uurtje of twee aan het scheppen ben geweest in de tuin. Dat zal ik je ook even meegeven, want dat is dus een stukje achtergrondwerk. Je weet toch dat al dat jezelf-kwijtraken-enzo collectief is! Het ging wereldwijd via mij, hoezee. Zelfs als

De geldplek: nu leeg en de troep die eruit kwam

iemand in Alaska of Nieuw-Zeeland een geest eruit wilde hebben, moest die er via mij uit. En wij zitten hier onze tijd uit in een dorpje in Friesland, omdat daar een fikse achtergrond zit van al dat gedoe, waardoor mensen zichzelf kwijtraken.

De administratieplek! Ongelofelijk toch, dat je daarvoor een plek maakt? Toch!

In ons huis en in de tuin. Ik ben niet blij, want eindelijk heb ik op mijn ouwe dag een eigen huis en dan zit het bommetjevol met hekserijtroep. Dit hier rechts is de geldplek, waar andere mensen van mij en via mij van anderen hun geld konden afpakken en naar zichzelf toetrekken. Dáárom hebben nare mensen het altijd goed, zie je. Op het moment dat het onkruid niet meer zo snel terugkomt, weet je dat je weer een stuk hebt geklaard. En links is – bijna nog erger – de administratieplek. Dusseh zoiets als dat zij hun administratie op orde hebben en een ander niet. En dat zij altijd meevallers hebben van de belastingdienst, terwijl jij echt altijd moet bijbetalen. Toch ken je van die types he? Dan weet je nu waar het helemaal in de basis vandaan komt: onze oprijlaan. Ja, ik ga even chic doen. Dat mag wel vandaag! Omdat het vandaag is.

In de komende tijd zal ik nog wel eens vaker laten zien dat het met sommige mensen beter gaat. Ik kan me nu met de beste wil ter wereld niet meer herinneren bij wie ik dat allemaal gezien had. Zal proberen het een beetje bij te houden.

Hier heb ik een stukje Dolf voor je:

 

©Sophia Vassiliou

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn  –  Pinterest  –  Instagram

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction