Mensen die gek worden en hoe ze terugkeren

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Het allerverdrietigst krijg je mij, wanneer je me mensen laat zien, die helemaal gek geworden zijn. Mensen die lief, goed en positief waren en door trauma’s en shocks helemaal zichzelf zijn kwijtgeraakt. Meestal wordt er hard over die mensen geoordeeld, maar hier kun je niets tegen doen!

Gebied van Broca en gebied van Wernicke

Je wordt namelijk onbewust en dan heb je niet meer in de gaten wat je doet. Ik vertelde al een aantal malen over het Gebied van Wernicke, helemaal achterop je hoofd, vlak boven je achterhoofdskwab oftewel je reptielenhersenen oftewel je onderbewuste. Zie foto.

Het gebied van Wernicke, dat IS je bewustzijn of je bewuste, als je het liever zo zegt. En als je daar een aanval krijgt (schade dus), dan ben je helemaal onbewust. Ik kan je moeilijk laten zien hoe het gaat met gewone mensen. Dat schendt hun privacy en omdat ze zich echt niet meer bewust zijn van wat ze doen of zeggen, zal het hun ook pijn doen, wat jammer is.

Voorbeelden van kapotte mensen

Michael Jackson

Daarom heb ik wat voorbeelden van bekende mensen. Ik denk dat je dan mijn punt wel begrijpt. En ik ga ook laten zien hoe we die mensen terugkrijgen. Dit is Michael Jackson op latere leeftijd. Ja, hij had de huidziekte vitiligo, waardoor hij steeds witter werd, maar hij was ook enigszins in de war. Daardoor ging hij ook geloven in die complottheorieën. Hij geloofde dat de overheid en de muziekindustrie achter hem aanzaten, omdat hij de “waarheid” vertelde, maar dat ís

Michael Jackson vroeger

helemaal niet de waarheid. Hij had last van paranoia en dat is heel erg sneu. Hier rechts is hij nog even zoals hij begon. Naarmate hij zieker werd door de vitiligo, kreeg hij ook het idee om een niet-gekleurde mens te worden, zodat hij naar zijn gevoel de rassen oversteeg. Echt zo triest dat dit kon gebeuren. Zo’n mooie mens, kijk nou …

 

Sinead o’Connor vroeger

Vandaag op Facebook las ik bij een vriendin iets over Sinead o’Connor. Misschien ken je deze Ierse zangeres nog wel. Ze heeft een fabuleuze stem, maar is emotioneel heel onevenwichtig. Een klein kijkje op het internet leverde de informatie op dat ze zwaar is

Sinead o’Connor later

mishandeld door haar moeder. En wie weet wat ze nog meer heeft meegemaakt, want zo snel raak je niet depressief en suïcidaal. Ze heeft een moeilijk leven achter de rug en vecht hard tegen haar depressies. Dat betekent dat stap 1 van de terugkeer is gezet: ze heeft door dat er iets met haar aan de hand is en gaat vechten.

Rodrigo Alves

Dan hier iemand die ik écht heel triest vind. Eerst moest ik erom lachen, maar het greep me toch aan en ik zocht een foto op van hoe hij er van zichzelf uitzag … Mijn hemel, dat was een lieve, zachtaardige jongen en kijk hem nou! Links vroeger als tiener en rechts de verandering. En ergens hieronder nog hoe hij er nu uitziet. Hij is bezig zichzelf helemaal om te bouwen tot de pop Ken, de man van Barbie. Hij lijkt er nog op ook en hoe krijg je al die chemicaliën er weer uit bij zo’n man? Wat gaat er met hem wel niet gebeuren, als hij bijkomt en ziet wat er met zijn leven is gebeurd? Zijn hele mannelijkheid is weg. Zie je dat? Wat heeft die man wel allemaal niet meegemaakt in zijn jeugd? Je kunt gewoon nog zien hoe oud hij is gebleven. Je ziet het aan zijn uitdrukking: ik schat een jaar of 12, zoiets. Toen is er dus iets met hem gebeurd, wat dit heeft veroorzaakt. Hij was nooit goed genoeg, vermoed ik.

Amy Winehouse later

Als laatste heb ik de Britse zangeres Amy Winehouse voor je. Hier rechts zoals ze eerst was en dan links hoe ze is geworden. Verslaafd aan cocaïne en drank, helemaal volgetatoeëerd en niet meer in staat om op te treden. Tatoeages zijn ook een vorm van automutilatie … Mensen zeggen dat ze het mooi vinden, maar eigenlijk is het destructie.

Hoe dit gebeuren kan

Ik heb heel vaak verteld dat je steeds verder bij jezelf vandaan raakt, wanneer je getraumatiseerd wordt. Als je ergens heel erg van schrikt of een erge shock krijgt. We zitten immers allemaal met z’n tweeën in een lichaam: jijzelf en je alter ego, die duivel weet je wel. Je schaduwzijde. Die heeft de wil om de macht over jouw leven te grijpen en dus duikt die er steeds dieper in, wanneer je erge dingen meemaakt. Je kunt verslaafd raken aan de allerergste drugs, helemaal gek worden, allerlei psychische stoornissen krijgen en ook lichamelijk ziek worden.

Bij mij is het laatste gebeurd, maar godzijdank ben ik er geestelijk nog. Hoe dat kan, is ingewikkeld te vertellen, maar wees maar blij dat het zo is. Nu kan ik tenminste nog helpen om alle mensen terug te halen bij zichzelf. En ik kan nagaan wat er gebeurd is met mensen en het uitleggen.

Na iedere shock word je dus een stukje minder bewust. Of je bent in één klap veranderd: dat kan ook. Het ligt er maar helemaal aan wat de shock was en hoe het ging en dergelijke. Het allerergste van dit gebeuren is dat de persoon in kwestie niet meer naar rede luistert en zichzelf saboteert. Hij of zij is (een beetje) paranoïde, een heel klein beetje narcistisch (totaal op zichzelf gericht en kan keihard zijn) en er is geen land meer mee te bezeilen. Ze luisteren gewoon niet en glijden overal tussendoor, dus ze in therapie krijgen gaat je vast ook niet lukken.

Zo word je weer jezelf

In mijn omgeving is dit gebeurd met een paar mensen waar ik veel van hou. Ik weet intuïtief wat ik moet doen om in ieder geval te zorgen dat het niet nog erger wordt met hen en zodat ze hopelijk op een dag terugkeren bij zichzelf. Bij de één is dat hem zoveel mogelijk ontwijken en alle ruimte geven en bij een ander moet ik die juist steeds confronteren met wat hij doet. Ruimte moet je iemand in ieder geval altijd geven, als je die kwijt bent. Als zo iemand zich beknot of beperkt voelt, kan hij of zij enorme woedeaanvallen krijgen. En daar is niet over te praten! Pas dus liever op, want als de relatie met die persoon verpest is, kun je er helemáál niets meer mee. Niet dat het jouw schuld is, als dat gebeurt …

Je kunt de persoon van een afstandje heel voorzichtig kleine draadjes logica aangeven. Dus niet: “Meid, wat zie je er weer uit vandaag! Moet dat nou zo hoerig?”, maar bijvoorbeeld: “Oeh dat is wel gewaagd. Weet je zeker dat je zo over straat wilt?”. En ondanks het antwoord voorzichtig volhouden: “Ik zou het niet doen, want je lokt confrontaties met lastige mannen uit en je krijgt geen respect”. Of: “Weet je nog de vorige keer toen je die kleren aan had? Toen werd je aangerand”. Jah, heel erg moeilijk, ik weet het! En ook ik doe het heel vaak verkeerd, want ik hou helemaal niet van voorzichtig om de brij heendraaien. Bleh!

Meer dan dit kun je eigenlijk pas doen, als de persoon in de problemen raakt. Als hij (ik wissel even af met hij en zij, anders wordt het onleesbaar) op straat terechtkomt, bijvoorbeeld, kun je hulp van een organisatie inroepen. Of als ze aan de drugs raakt, de prostitutie ingaat, school verlaat, zijn baan kwijtraakt, opeens van je wil scheiden … Dan kun je die persoon nog altijd niet terughalen bij z’n logica, maar in ieder geval kun je hem met een beetje geluk van de straat houden. Blijven confronteren met haar domme gedrag. Dat ze zichzelf kapotmaakt en vragen waarom dat zo hard nodig is …

Kaneel helpt!

Wat ik daarnaast nog kan doen, is via healings de persoon terughalen. Er zijn dingen gebeurd in diens leven en er zijn mensen geweest die hem of haar erge dingen toegewenst hebben. Met kracht erop, zodat het ook echt gebeurde. Daarvan zijn allemaal sporen plus de daders zitten er nog als geest. Die kan ik weghalen en daarna hun bolwerken van kwade wensen of zelfs vervloekingen. Als de allerlaatste persoon, die mogelijk heeft gemaakt dat mensen zichzelf überhaupt kunnen kwijtraken, weg is, kunnen deze mensen terugkeren bij zichzelf en bij hun geliefden.

In september zijn er weer verse granaatappels! Ze zijn heerlijk en zitten vol molybdeen

Is iemand met wie dit gebeurd is, bij je in huis of krijg je het wel gedaan om iets te drinken of eten voor die persoon te maken, geef dan zwarte thee met kaneel en granaatappels. Bieten helpen ook en uien. Verse haring met een lading uitjes. Daar zit namelijk allemaal molybdeen in en dat mineraal helpt om je bewustzijn terug te halen. Het gaat allemaal heel langzaam hoor, maar iemand valt minder hard weg met deze voeding en uiteindelijk win je die toch terug. Dus als je het erin krijgt bij ze … probeer het maar eens uit!

Recept voor zwarte thee met kaneel

De Dubbele Theepot

Ik doe kaneel ook in de koffie, op mijn fruit (de kinderen vinden dat niet lekker) en overal waar ik het kwijt kan. Kaneel is een groots ding en in het Midden-Oosten hebben ze van die geweldige dubbele theepotten, waarmee je de thee nog tot iets bijzonders maakt ook. Bovendien is ie dan langer houdbaar, wat handig kan zijn. Ik heb er op Facebook les in gehad, dus kan je nu ook uitleggen hoe het werkt. Dat doe ik, omdat de thee op die manier heel sterk wordt en dat moet je hebben als je optimaal gebruik wilt maken van het molybdeen dat erin zit:

Koop een dubbele theepot in een Turkse (of wellicht anderszins buitenlandse) winkel. Ze zijn niet duur; die van ons was €15,00. In de onderste doe je water en dat kook je. Ondertussen doe je losse zwarte theebladeren in de bovenste (kleinste) pot: 1 theelepel per glaasje. Voor een hele pot voeg je ook een kwart kaneelstokje toe. Als het water kookt, giet je het in de bovenste pot, die je bovenop de onderste plaatst. Eerst voeg je nog wat water toe, want je gaat de thee verdunnen. Als de tweede portie water kookt, is de thee klaar. Je giet het in een glas en verdunt het naar smaak met heet water uit de onderste pot.

En wees niet bang om er rietsuiker in te doen! Dat spul zit vol met mineralen, want suikerriet is een helende plant (geloof me of niet). Uiteraard kun je ook gewoon water in een pannetje laten koken. Voeg zwarte theebladeren en kaneel toe wanneer het kookt en laat het een minuut of 3 doorkoken. Dan zeven. Als je echt een suikerfobie hebt, neem dan maar honing. Geen stevia of allerlei soorten stroop, want dát is nou slecht. ja sorry! Om de glucose eruit te krijgen, maken de producenten van deze troep het hart van de plant kapot. Het kan dus wel, als je er maar genoeg op ramt. Glucose hoort hij fosfor en maakt ook deel uit van mangaan. Fructose is hetzelfde verhaal. Niet nemen hoor! Neem alsjeblieft gewoon rietsuiker. Dat is goed spul en daarvoor hoeft de plant niet kapot, waardoor je er nog ziek van wordt ook. En slank blijven doe je ook absoluut niet met die rotzooi!

Hier heb ik nog het (vind ik) allermooiste lied van Sinead O’Connor, Nothing compares 2U.

 

©Sophia Vassiliou 2016 – 2017

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction