Meer inkomen dankzij kinderen – enórme Trump tower

Terwijl gisteren in Frankrijk inderdaad François Fillon de verkiezingen tot presidentskandidaat voor volgend jaar met overtuiging won, krijgen best-wel-veel gezinnen hier iets meer inkomen. Verder wordt er een immense toren gebouwd in de Filippijnen, die we eventjes gaan bekijken.

lekker wat geld erbij …

Uit die verkiezingsuitslag kunnen we opmaken dat ook de Fransen liefst de waarheid horen, als is die rauw. Er dienen financiële aanpassingen gemaakt te worden en dat doet pijn aan de portemonnee. Zelf denk ik dat de rijken der aarde eens wat moeten inleveren en aan de kant moeten schuiven voor de rest van de mensen. Maar dat schijnt nogal moeizaam te gaan allemaal.

Enfin, in Nederland krijgen de arme mensen er volgend jaar wel iets aan geld bij. Het gaat om kindgebonden budget en dat betekent dat je daar wel weer wat van moet terugbetalen, als je aan het einde van het jaar per ongeluk net over het grensinkomen blijkt te vallen. Toch zijn er bijna 800.000 gezinnen, die er tot € 100,– per maand op vooruit gaan. Dat is toch best netjes, denk ik dan.

Ik hou er wel een slag om de arm bij, merk ik. Ongewild. Als je boven een bepaald inkomen zit, zo rond het modale geloof ik ergens, dan gaat alles prima met je, maar zit je daaronder, dan is het kommer en kwel. Dan moet je iedere dag rekenen en altijd bang zijn voor een aanslag van de belastingen, een kapotte wasmachine of een verstopt toilet. Het is gewoon zo en dat is niet over met deze maatregel. Mocht je alles willen weten over het kindgebonden budget, dan vind je hier heel wat op de website van het Nibud.

Gigantische toren in de Filippijnen

Hij is wel iets hoger dan de Stompe Toren … Asjemenou!
Trump met Antonio van de Filippijnen

Heel even nog iets leuks. Terwijl we hier in Nederland even blij zijn, is er in de VS alweer consternatie over de stemmentelling bij de presidentsverkiezingen. Trump laat zich zien als een muggenzifter en een verwend jongetje. Bovendien wordt er momenteel weer eens een Trump tower gebouwd voor de verandering. Dit keer in Manila (Filippijnen) en Trumps zakenpartner Antonio daar is ook de vertegenwoordiger van de regering voor contact met de VS én presidentskandidaat. Belangenverstrengeling? Neu … Hier kun je er meer over lezen. Het ding krijgt 57 verdiepingen en wordt aangeprezen met de brutale slogan ‘Live above the rest’.

Ik heb vandaag ons betonnen aanrecht maar eens azuurblauw geschilderd. Leek me dé passende bezigheid met al die sores op de wereld. Het afgrijselijke ding was eerst donkergrijs en de drempels ook. Maar nu vrolijkheid alom. Wat ik ook denk, is dat de Iederedaggies een kritische blog aan het worden zijn. Hij was bedoeld als soortement van vitaminepil, een beetje vrolijkheid, maar hij gaat ergens anders heen en ik vind het eigenlijk wel goed. Ik wens je een fijne dag!

Cheers,

Sophy

 

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en facebook aanwezig zijn.

Twitter: @sophyvass   –   facebook/sophyvass   –   LinkedIn

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction