Je thalamus – Bolletje – onhandelbaar zijn

Al een hele tijd zat ik met het spreekwoord ‘de kip met de gouden eieren’ in mijn hoofd. Eindelijk snap ik nu waarom. Ik heb ook eindelijk de plek in mijn kladden, waar je wilskracht wordt aangemaakt en nog een haile bult meer, zoals de Groningers zeggen. Daar zit gewoon de halve wereld in te zitten. Heb je je jachtgeweer al klaar?

Dit hierboven is een schematische afbeelding van je hersenen. Twee eigenlijk. Op de rechtse afbeelding zie je helemaal in het midden in goudkleur een èvormig è, zoals ik het ding heb gedoopt. De thalamus heet het ook wel, want het internet meldde dat θάλαμος (thalamos) in het Grieks ‘slaapkamer’ zou betekenen. Nou, laat ik het zo zeggen: als je om een thalamos vraagt in Griekenland, dan lig je niet in een slaapkamer hoor! Eerder in een telefooncel of een bezemkast waar je je kont niet kunt keren.

Bovendien is je thalamus helemaal niet je slaapcentrum, maar een hartstikke druk knooppunt in je hersenen. Een soort knooppunt van Vianen. Alle prikkels en signalen van je hele lichaam komen daar binnen. Een soort van evaluatiecentrum en klachtenbureau in één. Met je vingernagels gaat het goed, je maag klaagt over te weinig galvloeistof, je rechter dikke teen ziet er wat zwart uit want die heb je net gestoten. Vraagt om wat extra bloed met extradubbeldikke mineralen en wat pleisters. Je hersenen beklagen zich over je geheugen dat met de dag minder wordt en dat nódig eens vergeven moet worden van een flinke portie eerste kwaliteit magnesium. En ga zo nog maar even door, want samen met een vriend rekende ik vandaag uit dat het ding maar liefst 1383 verschillende signalen opvangt.

Hij blijft leuk!!!

In de boeken en op ‘t net vind ik het niet, maar als ik mijn patiënt eventjes bekijk, dan zie ik dat al die signalen gelijk naar de pijnappelklier gaan. Die beslist of je gal inderdaad wat meer ijzer moet hebben om meer sap aan te maken, hoeveel extra eerste hulp je rechterteen krijgt en hij stuurt onmiddellijk een afgezant om jou een seintje te geven dat je aan de chocola moet voor de beste magnesium die er is. Je pijnappelklier weet wel van wanten met al dat geweeklaag uit alle hoeken van je lijf.

Samen met een jong vriendinnetje zocht ik vanmiddag uit wat die thalamus nou eigenlijk doet. Zij bleek wel twee mooie hersenboeken te bezitten en ik keek mee op het internet. Resultaat: zonder Brahman ben je nergens, want in ieder boek en op iedere website staat het gewoon weer anders. Of er meningsverschillen bestaan over de werking van dat eitje, of mensen het gewoon niet weten of dat ze geen zin hebben om het correct uit te leggen, weet ik niet. Maar het heeft in ieder geval naast het opvangen en weer doorsturen van prikkels en andere signalen nog een functie: het is je wil.

Je wil, je vrije wil, je wilskracht. Allemaal gezeteld in je thalamus, dat kleine eitje in je hersenen, waarvan nergens vermeld staat hoe groot het is. Ik denk een centimeter of 5 à 6 lengte. Dan het kan ook wel twee taken hebben nietwaar? Als je van die mensen hebt, die opeens van de ene op de andere dag wel binnenstebuitengekeerd lijken te zijn, dan heeft iemand iets met hun thalamus uitgespookt.

Ik heb de afgelopen jaren mogen meemaken dat mijn oudste zoon geheel onhandelbaar werd, mijn tweelingvlam was het al en mijn jongste begint ook symptomen te vertonen. Heel veel patiënten van me en ook vrienden en kennissen hebben ook te maken met iemand in hun omgeving, waar geen land meer mee te bezeilen is. Natuurlijk is het ook de puberteit, maar daarvoor is het te erg. Doe niet alles altijd maar gelijk af met: puberteit, ouderdom, menopauze, menstruatie of zwangerschap! Als je thalamus platligt, krijgt je pijnappelklier alle klachten niet binnen die hij moet verhelpen en vallen er gewoon lichaamsfuncties uit. Die kunnen ook betekenen dat je bijvoorbeeld niets meer wilt, dat je geen zelfreflectie meer hebt, dat je jezelf en anderen gaat zitten saboteren, dat je pijn krijgt (vooral als dat aan één kant van je lichaam is) en veel meer.

Je logica kan zich nu wel in je linker hersenhelft bevinden, maar die moet wél aangestuurd worden. En wist je dat er nog een klein frutseltje vlakbij je thalamus zit, dat je lichaamsgewicht regelt? Dat heet hippocampus, wat in het Grieks zeepaardje betekent. En je ziet er niet zo gracieus uit als een zeepaardje, als dat ding dus niet werkt. Kijk mij maar 🙁 .

Wat je er zelf aan kunt doen, is wat ik laatst schreef en daarnaast kun je iedere dag in gedachten ananassap op je pijnappelklier laten vallen. Hele watervallen doe ik zelf dagelijks. En bij iedere scheut komen er allemaal mensen uit me zetten. Die moet ik er dan nog wel uittrekken, maar ik kan ze zien, dus ik ram ze eruit. Je hele lijf zit echt nog vól met meeëters hoor … het maakt niet uit in welk lichaamsdeel ik kijk en bij wie: alles zit bom- en bomvol met types. Misschien moet ik wel eivol zeggen.

Vandaag vond ik nog een vrouw die mijn partner wilde afpakken met een betovering met een ei. “Hij kan zijn ei bij mij kwijt”, kweelde ze en hup krachten erop (dat is dus die wilskracht uit MIJN thalamus). Maar ik zocht allemaal uitdrukkingen met een ei op en toen ik deze opzei, ging ze er heel snel uit: “Als je wilt dat je kip eieren legt, moet je het gekakel accepteren”. Vreemd dat het over een ei ging en dat die thalamus een eivorm heeft …

Er was er nog één, die ook vandaag bovenkwam. Een vriendin uit Wageningen zat erg met een moeilijke dochter. Ze praatte erover met een andere vriendin, die ik ook ken, en die zei: “Oh zal ik even met mijn handjes wapperen? Even krachten erop, dan is ze zó handelbaar”. “Oh?”, zegt mijn vriendin, “waar komt dat dan vandaan? En waarom kan ik dat niet?”. “Nou, uit Sophia”, zei de andere vrouw, “de kip met de gouden eieren loopt hier gewoon vrij rond!”. Mijn vriendin viel bijna flauw. “Jij gaat Sophia kwaad doen om mijn dochter rustig te krijgen? Dat accepteer ik niet!”, riep ze uit. “Sophia is een lieve vrouw, misschien iets te lief naar onze smaak, maar die ga ik niets afpakken!”.

Op dat moment wilde de andere vrouw die krachten tóch gebruiken. Ze zette kracht (net alsof je moet poepen) en … er gebeurde niets. Ze begon te vloeken en mijn vriendin stond stomverbaasd. “Zie je wel dat er een God is? Hij heeft je nu net die krachten afgepakt!”, lachte ze. “Die mag je niet gebruiken en nu ben je gestraft”.

Hoe het verdergaat, weet ik niet. Hele werelden komen iedere dag vrij uit mijn thalamus, die met de thalamus van een heleboel andere mensen is verbonden. Dat moet niet en dus werk ik daaraan. Je kunt gewoon bij me komen als je ook klachten hebt op wat voor gebied ook. Het is steeds verder mogelijk om echt te genezen en klachten echt geheel te laten verdwijnen. Zonder dat een ander er last van krijgt of dat ze terugkomen. Ik maak het steeds vaker mee!

 

©Sophia Vassiliou 2016 – 2017

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

6 Comments

 1. Thalamus, nou ben blij dat hij goed ingekapseld zit in ieder geval, die zit goed beschermd hahaa….goh, wat heb je dit weer smakelijk geschreven Sophia 😀
  heel gezellig om te lezen, alhoewel het toch om iets serieus gaat …maar goed, nog best groot dat “ding”

  ik ga deze reactie maar her en der zetten, heeft het ‘n breder vlak

  1. Ja hij zit mooi tussen je oren, Ankie! 😀
   Als ik enigszins nog moed heb om door te gaan, doe ik wel mijn best om het een beetje grappig te schrijven …
   Maar zie je nu dat iedereen die deze krachten heeft gebruikt, gewoon precies wist wat ie deed? De kip met de gouden eieren … daar schrok ik vandaag wel even van. Dat iedereen mij willens en wetens zo kapotgemaakt heeft!
   Ja zo groot als een klein ei denk ik, zoiets! :-). Dank je wel dat je het wilt delen, fijn!!! Groetjes

   1. Wat vreselijk erg !! Maar wat geweldig dat je dit nu weet.
    Pffff is een groot project vermoed ik. En misschien wel de kern van alle ellende. Die “wil” dus weer, jouw wil in dit geval.
    En de GGZ maar roepen: “het zit tussen uw oren”.

    1. Haha ja het zit tussen je oren!!! Een stukkie hersens zo groot als ‘n eike 😀
     Dit is ook de wil van iedereen hoor, geloof ik. Niet alleen van mij! Maar alles zit altijd in mij. Ook al zou ik iemand in Tibet behandelen of op Paaseiland, dan nog zou ie uit mij tevoorschijn komen. Dat is het idiote. Rare types brrr !!

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction