GGZ, jeugdzorg, gezondheidszorg, juridisch stelsel en overheid

Sorry, this entry is only available in Dutch For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De wortel van de overheid kan eruit: GGZ, alles wat met jeugdzorg te maken heeft, de hele gezondheidszorg, het hele juridische stelsel en alles wat met overheidszaken te maken heeft. Ook dáárvan is één iemand de wortelduivel. Het gekke met die types is, dat die in hun dagelijkse leven vaak helemaal niet zo hooggeplaatst zijn! Het gaat erom wat hun etherische bedoeninkje allemaal uitvreet daar in die bovenwereld, want daar komt alle onrecht vandaan.

Ik denk dat alle psychiatrische of neurologische stoornissen dan ook écht helemaal kunnen genezen. Mijn vier stoornissen, waar ik altijd grappen over maak omdat het anders niet uit te houden is, zijn een heel stuk minder geworden door de jaren heen, maar echt weg zijn ze niet. Ik denk dat het binnenkort zal kunnen en geef direct het startschot, zodra het zover is. Daar kun je op rekenen!

GGZ

Van alle bovengenoemde organisaties is de GGZ de kern. Toen ik probeerde het leven van mijn tweelingvlam te redden door hem te laten afkicken, wilde iedereen wel meewerken. Alle instanties, zoals de rechtbank, de medische sector, de verslavingszorg, de burgemeester enzo. Maar degene die macht had, dat was de GGZ: die moest een rapport schrijven, waaruit bleek dat mijn partner inderdaad urgent hulp nodig heeft. Anders kreeg zelfs God hem niet die afkick in! Letterlijk. En de GGZ heeft maar één prioriteit: zoveel mogelijk subsidie van het rijk uit ‘s mensen portemonnee opstrijken, zodat ZIJ een vaste baan hebben en houden. Dat mijn geliefde dan op straat doodvalt, kan hun geen hond schelen. Geen enkele instantie is zó hard als die GGZ – waar jeugdzorg onder valt – en dáár zit de kern van de overheid.

Denk maar niet dat in Afghanistan de Kinderbescherming beter is dan hier en in Venezuela ook niet. Het probleem is mondiaal. Ik kan je zo tientallen verhalen vertellen over de GGZ. Hoe er daar met mensen omgegaan wordt, hoe wetten overtreden worden en zelfs de rechter daar niet tegenop kan … De rechterlijke macht zit immers ook onder de plak van de GGZ en alles wat met de overheid te maken heeft. Wat dacht je van het onderwijs? Eveneens onder de plak! Een stukje geschiedenis dan maar, want in de medische wereld is de GGZ terecht een ondergeschoven kindje tot op de dag van vandaag. Het is zeer onwetenschappelijk wat daar allemaal gedaan wordt en toch wordt óók de medische wereld beheerst door het psychische netwerk.

Beknopte geschiedenis der psychiatrie

Sigmund Freud

In het oude Griekenland waren er al wat theorieën en ideeën over hoe de psyche van de mens in elkaar zou zitten. In het oude China en India ook en waarschijnlijk in alle culturen wel. Over de Griekse weet ik iets meer dan over de rest en ik kan je zeggen dat die het behoorlijk bij het rechte eind hadden. Bovendien vonden ze dat mensen gezelschap en verzetjes moesten hebben om vrolijk te levendig te blijven. Zo moeilijk is het allemaal niet!

Maar aan het einde van de 19e eeuw kwam Sigmund Freud naar voren. Hij deed zijn uiterste best om mensen met psychische klachten te genezen en ontwikkelde een aantal theorieën. De bekendste zijn dat hij dacht dat alles met seksualiteit te maken had en dat hij dacht dat als je per ongeluk iets verkeerd zei, dat een zogenaamde ‘Freudiaanse vergissing’ was: dat je per ongeluk zei wat je écht bezighield en even vergat je hypocriete masker op te zetten. Hij ging in tegen een heleboel collega’s van hem, die eveneens probeerden iets te begrijpen van hoe psychische klachten in elkaar zaten en hoe ze de mensen ervan konden genezen.

Sigmund Freud wilde duidelijk hebben wat er nou allemaal in dat verborgen stuk hersenen van de mensen zat: het onbewuste of het reptielenbrein achterop je hoofd. Terwijl er nog niet eens vastgesteld was dat dat onbewuste überhaupt bestond, ging hij er al vanuit. Hij was afgestudeerd in de neurologie en gepromoveerd op onderzoek bij vissen (!). Hij probeerde in het begin voor alle psychische klachten bij mensen een neurologische oplossing te vinden. Toen dat niet lukte, ging hij psychische oorzaken zoeken.

Misschien kwam het doordat zijn vader drie keer getrouwd is geweest en zijn hele familie financieel en moreel kapotging door een economische crisis halverwege de 19e eeuw. Hij kon zich gevoelsmatig niet openen en had ook geen warme band met zijn kinderen. Typisch voor een psychiater, zul je wellicht zeggen, maar hij gebruikte zelf cocaïne wanneer het allemaal even niet zo lekker liep in zijn leven en schreef dat ook voor aan zijn familie. Een junk die de psyche van anderen onderzocht en een heleboel invloed had …

Alice Miller bijvoorbeeld, een Poolse psychologe die streed tegen kindermishandeling, was het niet eens met Freud

Terwijl een aantal van zijn collega’s een veel beter ontwikkeld en genuanceerd beeld had van allerlei psychische problemen die er bestonden, hadden Freuds ideeën steeds de overhand. De man was erg zoekende en had iedere paar jaar weer andere ideeën over hoe het volgens hem allemaal in elkaar stak. Die ideeën gebruikte hij als uitgangspunt bij zijn patiënten en zijn werk was verre van wetenschappelijk.

En dan komen we op het kantelpunt: het wetenschappelijke karakter van de psychoanalyse. Freud heeft er enorm hard zijn best voor gedaan om wetenschappelijk te zijn, wat niet lukte. Hij hield zich op een bepaald moment bijvoorbeeld bezig met droomanalyse. Helemaal niet fout, maar je weet zelf dat het niet eenvoudig is om hulp te krijgen vanuit een droom. Wetenschappelijk is dat ook niet. In het begin van de 20e eeuw, toen Jung psychiatrie ging studeren, was dat een nogal onconventionele keuze. De psychiatrie had geen beste naam.

Toch nog even iets leuks over Freud: omdat hij joods was, moest hij in 1939 naar Engeland vluchten. De Gestapo dwong hem tot een schriftelijke verklaring dat hij goed behandeld zou zijn door hen en toen schreef Freud dit: Ik kan iedereen de Gestapo aanbevelen. Humor hád hij!

De machtsgreep van de psychiatrie

Na Sigmund Freud was Carl Jung de grootste man op het gebied van de psychologie en psychiatrie. Daar waar hij geweldig werk verzette en voor het eerst in de geschiedenis een paar soorten klachten kon helpen genezen – bepaalde complexen bijvoorbeeld – gebeurde er iets wat minder geweldig was: de psychiatrie kreeg macht. Ze konden een paar dingetjes verhelpen bij de mensen en dus waren psychiaters opeens gerespecteerde artsen.

In de kunst en literatuur vond men de ideeën van Freud waanzinnig. Hier Frans dichter uit die tijd André Breton

Doordat er heel veel mensen zijn, die niet lekker in hun vel zitten, kregen deze mensen veel werk. Er ontstonden allerlei soortementen van opleidingen op allerlei niveaus, waar mensen tot psychiatrische hulpverleners werden opgeleid. Die mochten steeds meer werk op dit vlak verrichten, omdat psychiaters te duur waren (en heel eerlijk: meestal zelf te autistisch om goed werk te kunnen doen). De geestelijke gezondheidssector groeide uit zijn voegen en barstte uiteen in een heleboel stukken, die allemaal bij elkaar tegenwoordig de GGZ vormen.

Er waren pillen gekomen, die de mensen enige rust gaven in hun leven. Dat die enorme bijwerkingen hadden, daar keek en kijkt niemand naar. Niemand weet tot nu toe de diepste oorzaak van psychische klachten. Ja, ik dus, want ik word daarin opgeleid door God zelf en die weet het uiteraard wél. Zodra je de diepste oorzaak weet, kun je beginnen met genezen … maar dat is zeker niet wat de GGZ doet. Die is alleen geïnteresseerd in potten vol subsidie van de overheid en dus willen ze zoveel mogelijk eeuwige klanten.

Vage klachten en wetenschap

Veel mensen hebben tegenwoordig iets wat wordt aangeduid als ‘vage klachten’. De medici weten niet wat ze ermee aan moeten en dus worden die mensen hup de psychiatrie ingeduwd. Als zij geen oorzaak kunnen vinden van een ziekte, ‘zit het tussen de oren’, zo denken zij. Een bovenwereld of iets paranormaals wordt tegenwoordig absoluut niet meer geaccepteerd als een rol spelend bij klachten. Hoor je stemmen, dan ben je onmiddellijk schizofreen. Zie je geesten, dan ook. Klaar.

De psychiatrie hoeft niet wetenschappelijk te werk te gaan, want dat zou immers niet kunnen. Men heeft de echte oorzaken van al die psychische klachten van de mensen immers nog altijd niet gevonden! Ik kan je één ding zeggen: je hebt één lichaam en ook je hersenen horen daar gewoon bij. Psychische klachten worden veroorzaakt, doordat er ergens een klein ministofje ontbreekt of je daaraan een tekort hebt. Zoals we laatst constateerden met die stof asparaginezuur, die onderdeel is van lycopeen en daarna weer van melatonine. Als je daaraan een tekort hebt, ben je moe en depressief. Het is onderzocht en staat op papier, maar niemand die er iets mee doet: de GGZ wil langdurige klanten hebben.

Het is niet de rest van de medische wereld die niet wil genezen, maar de tak van de geestelijke gezondheidszorg. Die is zó bang dat er per ongeluk oorzaken gevonden worden van geestelijke klachten, dat ze alles boycotten en tegenhouden. Jij moet klant worden, zijn en blijven en als jij klachten over hen hebt en dus weg wilt, word je gedwarsboomd: “Hoho, jij hebt psychische klachten. Dat hebben wij geconstateerd, zonder enig onderzoek of onderbouwing overigens, maar dat boeit niet. Wij zeggen het en dus dien jij bij ons in ‘behandeling’ te blijven”.

Die zogenaamde behandeling van hen houdt bijna altijd in dat je verplicht psychofarmaca moet gebruiken. Je moet onder hun macht zijn en blijven en dus komen ze in je huis je kinderen onderzoeken. Wie weet hebben die óók een leuke stoornis en kunnen ze die ook voor altijd inlijven! Ik druk het erg sarcastisch uit, maar dit is wél de manier van werken van de GGZ en dat weet je. Via Jeugdzorg, dat tegenwoordig bestaat uit ‘de Raad’ (oftewel de Kinderbescherming), Jeugdzorg (dat in iedere gemeente weer een andere hippe naam kent) of ‘Veilig Thuis’ (de afdeling voor kindermishandeling). Allemaal zijn ze even doortrapt.

Problemen oplossen of helpen doen ze uit principe NIET. Als jij gelijk hebt in een klacht, krijg je dat NOOIT. ZIJ zijn ‘professionals’ (= horen bij de kliek) en jij niet, dus jij dient je kaken op elkaar te houden. Als zij leugens over jou en je gezin schrijven en je ze daarvoor aanklaagt, krijgen ZIJ gelijk: ZIJ zijn toch professionals en hebben het o zo goed met je voor? Ja, daarom hebben ze je kinderen toch ook in de tang of zelfs afgepakt? Je was een goede ouder en dat mag niet: als jij bij de GGZ belandt, dan heb jij alles gedaan. Een goede ouder heet daar een overbezorgde ouder namelijk.

Het onderwijs, het hele rechtssysteem, de hele verdere gezondheidszorg en hulpverlening én zelfs de gehele regering inclusief gemeentes zitten onder de plak van de Geestelijke GezondheidsZorg. Waarom? Omdat iedereen die tegen hen ingaat, onmiddellijk een label opgeplakt krijgt. JIJ hebt iets tegen hen en dus is er met JOU iets aan de hand. Zij geven hun fouten NOOIT toe! Geen rechter die hen kan dwingen een stap terug te doen. Zelfs de minister niet.

Satanisme en pedofilie?

De gebieden Jeugdzorg en GGZ worden niet geregeerd door pedofielen. Die types zitten overal wel een keer en kunnen ook in deze beroepssector werken. Maar dat wil niet zeggen dat de hele top van Jeugdzorg en GGZ vol zit met satanisten en pedofielen. Nee! Ze hebben macht, omdat ze jou voor gek kunnen verklaren en je dan je hele leven kwijt bent. De mensen zijn bang voor hen!

Pedofielen gaan tegenwoordig naar Thailand en Maleisië. Daar worden ze dan steeds vaker opgepakt en dus kunnen ze niet veel meer. Ze zitten thuis naar naargeestige video’s te kijken en zich daarbij te bevredigen, omdat ze nergens meer heen kunnen. Hetzelfde met satanisten op zoek naar kindjes als slachtoffer te gebruiken. Het wordt steeds moeilijker voor ze en dus doen ze het minder vaak. Godzijdank wel …

Nee, de geestelijke en kindergezondheidszorg worden beheerst door mensen die zélf uit balans zijn. Moeders die hun kinderen in de steek laten om zelf carrière te maken over het lijk van andermans kinderen. De mannen die er werkten, zijn er juist dóór die aantijgingen van pedofilie uitgejaagd! Dat is een slecht teken, want al die kakelende heksen bij elkaar maken er een grove puinzooi van. Ik ken genoeg mensen die daar werken, om te weten dat er echt bijna geen goede mensen tussen zitten. En áls ze er zijn, hebben ze niets te zeggen. Ook de hoogste directies bestaan uit vrouwen, echt waar!

 

 

©Sophia Vassiliou

Twitter:   –   Facebook   –   LinkedIn  –  Pinterest  –  Instagram

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn website aanwezig zijn.

This message may be freely copied and shared including images, on the condition that my name and a working link to my website are present.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction