Waarom er een ‘klik’ moet zijn op je werk

Tot ongeveer een maand geleden vond ik bovenstaande ongeveer de grootste onzin die er bestond. Ik dacht zo: als ik alleen maar zaken doe met of lesgeef aan mensen met wie ik een ‘klik’ heb, blijven er niet veel klanten over. Bovendien vond ik dat een ondernemer met iedereen door één deur moest kunnen. Nú weet ik dat daar helemaal niets van klopt! Ik zal je uitleggen hoe dat komt en hoe jij net zo kunt werken als ik.

Ik verzorg een paar keer per jaar technische taaltrainingen voor een bedrijf bij verschillende klanten van hen. Vorig jaar had ik met een heel fijne trainer gewerkt, maar de trainingen die ik dit jaar kreeg, waren nogal ver bij hem vandaan. Dus ben ik op zoek gegaan naar twee andere trainers en die vond ik. De ene woonde vlakbij de trainingsplek. Een ‘klik’ was er niet, maar ik vond haar toch erg charmant (tja, ik vind iederéén altijd erg aardig). Dus vroeg ik haar de training te geven en ik vroeg haar hoeveel extra voorbereidingsuren ze nodig zou hebben. Tot mijn schrik vroeg ze exorbitante bedragen en was ze helemaal niet flexibel! De andere trainer reageerde steeds helemaal niet als ik mailde of belde. Dat waren simpelweg voor mij niet de juiste mensen.

Na overleg met de accountmanager van het bedrijf waarmee ik samenwerk, heb ik toen toch maar die trainer van vorig jaar weer gevraagd. Dit is een heel fijne mens en hij geeft ontzettend goede service. Hij doet het graag en dit komt helemaal goed, dat voel ik gewoon. De andere trainer is nog op vakantie en ook zij woont ver weg, maar ik wéét nu dat het goedkomt. Zij is ook een heel bijzondere mens die ik al ken.

Waarom moet die klik er nu zijn? Omdat je met iemand waarmee je werkt, op één lijn moet zitten. Die twee trainers met wie ik wilde samenwerken, doen goed werk en zijn heel aardige mensen, maar kennelijk zitten we toch niet op één lijn. In zo’n geval verloopt de communicatie stroef en is er geen basisvertrouwen. Als die twee dingen niet in orde zijn, kun je simpelweg niet met iemand werken, hoe goed die persoon ook is. Je zelfvertrouwen komt dan in het geding.

Als de communicatie niet makkelijk verloopt, krijg je misverstanden en ergernis. Is er geen vertrouwen, dan ga je aan elkaar twijfelen en krijg je jaloezie en wantrouwen. Het is niet nodig dat je echt letterlijk ‘klik!’ voelt voor je met iemand samenwerkt, maar iemand moet op jouw golflengte zitten. Zoiets voel je direct, daar moet je verder niet over nadenken. Je hebt een klein stemmetje binnenin je dat direct als je iemand ontmoet, zegt: “ja!” of “nee!”. Luister je daar niet naar, dan kun je enorme heibel krijgen.

Luister je wél naar dat stemmetje, dan krijg je een enorme verheffing. Je wordt gedragen en de sfeer is heel positief. Ik heb dit jaar voor het eerst een groepje particuliere cursisten samengesteld en daar Nederlandse les aan gegeven. Dat waren allemaal heel positieve, fantastische mensen en de sfeer was echt geweldig. Zoiets had ik nog niet vaak meegemaakt en ik wist niet wat me overkwam! Als ik dan ergens pech had of iets vervelends meemaakte, sleepte die mooie ervaring met deze cursisten me erdoorheen.

Ik werk dus van nu af aan alleen nog met mensen met wie het klikt! Doe jij dat ook, dan zul je veel meer succes kennen, dat verzeker ik je. Zelfs als je ergens solliciteert en je niet fijn voelt bij dat bedrijf, is het maar beter daar niet te gaan werken. Als je met mensen samenwerkt waarmee je niet op dezelfde golflengte zit, kun je zelfs schandalen meemaken en de schuld krijgen van dingen die je niet hebt gedaan! Als je werkgever je niet vertrouwt, zal hij/zij je bovendien geen promotie geven, geen kans op een opleiding en alles zal stroef verlopen. Ik heb het allemaal meegemaakt, maar wilde het niet geloven. Nu wél! Jij ook?

 

©Sophia Vassiliou 2016

Twitter   –   Facebook   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction