Astrologische invloeden in je leven

Saturnus
Saturnus

Een onderwerp dat best omstreden is geweest, zolang het heeft bestaan, is de astrologie. De één gelooft in vibraties van planeten, die invloed op je karakter en je leven hebben, de ander vindt het kolder. Het ís ook kolder dat er zulke invloeden zijn, maar dat maakt het niet minder waar. Soms zijn dingen gewoon raar, nietwaar? Ja, daar waar alles hoort te roteren, vibreerde het ook nog eens daar bovenop. En die vibraties deden iets met jou. Ze zaten in getallen, letters, sterren en planeten.

De vibraties zijn er gelukkig niet meer sinds een paar jaar (augustus 2014). Als je mij kent, weet je dat ik toen genezen ben van verlammingen door de ziekte van Lyme, die al bij mijn longen zaten. Mijn leven hing aan een zijden draadje. Opeens bereikte ik het eiland Terschelling en hup: alles was weg. Ik kon weer kilometers lopen zonder pijn en zonder dat mijn heupen op slot gingen na 100 meter. Dat ik überhaupt nog kon opstaan en lopen, was puur te danken aan mijn excellente eucalyptuscrème en aan mijn helderziendheid, waarmee ik alles kon weghalen en gelijk kapotmaken.

Maar toen ik op Terschelling aankwam, was het over en dat had een oorzaak. Het was niet alleen de lucht daar, want zóveel serotonine zat er daar nou ook weer niet in de lucht. Er waren een paar mediterrane dennen daar op het eiland en daar zat die serotonine in, die in de noordelijke dennensoorten niet zo aanwezig was. Maar het was de planeet Saturnus, altijd al boosdoener, die me te pakken had. De trillingen die uit die planeet vandaan kwamen, beheersten je zenuwstelsel. In mijn geboortehoroscoop stond Saturnus vreselijk gepositioneerd, dus mijn zenuwstelsel is nooit iets geweest.

Saturnus beheerste het calcium en dat heb je nodig om rechtop te kunnen staan. Je krijgt er stevige botten van en daarnaast stevige tanden, haren en nagels. Maar calcium is ook nodig voor je zenuwgestel. Als dat niet werkt, krijg je allerlei prikkels niet of te veel, gaat er nog veel meer mis en raak je uiteindelijk verlamd. Laat je je bloed prikken op calcium, dan komt een tekort er waarschijnlijk niet uit, want dat bevindt zich niet in je bloed. Je hebt er een voorraad van in je onderrug en dat is nodig om je zenuwstelsel dus goed te laten werken. Heb je die voorraad niet of te weinig, dan werkt je zenuwstelsel niet. Zo eenvoudig werkt je lichaam soms. Soms kun je zulke dingen in je horoscoop zien, soms niet.

Terug naar de astrologie. Als je gewoon heel eenvoudig kijkt naar mensen die onder de invloed van een bepaald sterrenbeeld geboren zijn, dan zie je dat die meestal bepaalde karaktereigenschappen gemeen hebben. Dat kun je niet ontkennen, want het is overduidelijk. Het feit dat die planeten vibreerden, deed dus iets met jou als persoon. Het vervormde het karakter dat je al had. Het stemde je af op bepaalde karaktertrekken en maakte die dominant. Zelf ben ik een Kreeft en ik heb de halve horoscoop in de Kreeft staan. En ja: ik ben een ontzettend moedertype. Zacht, gevoelig en verlegen, maar ik kan ook leiding geven en heel stevig staan. De sikkeneurigheid en de lange tenen van de Kreeft heb ik gelukkig niet. Die heb ik dus ook nooit gehad dan. 🙂

Kijk je dan naar je geboorteuur, dan zie je nog meer invloeden. Enfin, dit wordt geen astrologieboek, want die zijn er al meer dan genoeg. Ik wil alleen aangeven dat het gewoon waar is, dat die hopen met sterren in de hemel boven ons een verregaande invloed op ons hadden. Als je minder leek op het sterrenbeeld waaronder je toch wel geboren was, kwam dat doordat andere invloeden in je horoscoop belangrijker waren. Niet iedereen heeft ook een heel duidelijke persoonlijkheid en zelfs de astrologie met z’n stevige onnatuurlijke trillingen kon dáár geen verandering in brengen. Zo zat het dus.

Er waren ook mensen, die met behulp van astrologische berekeningen de toekomst konden ‘voorspellen’. Uurhoekastrologie heette dat en ik heb daar nooit in geloofd. Wat je wél kon, was gebeurtenissen vastzetten met die psychische krachten. Dus je rekende iets uit en dan zette je het vast met die krachten. Dat deden van die mediums aan de telefoon ook en dan leek het net alsof ze je toekomst voorspelden. Nee, ze zetten iets voor je vast en dat was heel erg fout! Maar deed je dat niet, dan kwamen voorspellingen lang niet altijd uit, omdat de toekomst simpelweg niet vaststaat. Daarom waren astrologen het nooit met elkaar eens over voorspellingen. Ik heb het wel eens geprobeerd en toen gebeurde er ook niets.

Wat je wél kon zien in een horoscoop en wat dus ook te wijten was aan al dat getril van die hemellichamen, dat waren de omstandigheden waarin je opgroeide. De sterren ‘stuurden’ je niet naar een bepaalde familie, maar hadden wel invloed op hoe je het daar ervoer. In mijn astrologieboek stond een prachtig voorbeeld van een man hoe hij zijn ouders zag en zijn ouderlijk huis. Dezelfde astrologe maakte ook van zijn broers en zussen een horoscoop en het grappige was, dat iedereen het anders ervoer. Het was hetzelfde huis, dezelfde familie, maar iedereen ervoer zijn of haar ouders net even anders.

Wat ik ook heb meegemaakt, was een meisje in mijn klas, dat op dezelfde dag als ik was geboren. Ze leek in de verste verte niet op mij! Ze was heel teruggetrokken, terwijl ik altijd joviaal tegen iedereen ben. Ze zal wel op een ander uur geboren zijn, waardoor ze zo leek (dat regelde je geboorteuur), maar zelfs van binnen leek ze niet op mij. Bij tweelingen zie je ook vaak dat ze net een andere ascendant hebben: het zodiakteken dat net aan het opkomen is aan de horizon op het moment van je geboorte. Als dat een ander teken is dan dat van je tweelingbroer of -zus, kun je veel verschillen. Ik heb nog een map vol horoscopen, waar je van alles in kunt zien. En ook van alles niet.

Talenten en ideeën voor een carrière kun je ook opzoeken in een horoscoop, hoewel dat ontzettend veel werk is. Mijn talent voor talen en muziek was er nauwelijks in terug te vinden, dus het had zo z’n grenzen allemaal. En of jij en je partner een beetje bij elkaar passen, kon je zelfs heel gemakkelijk vinden: de zon van de vrouw en de maan van de man moesten liefst in hetzelfde element (water, vuur, aarde of lucht) staan. Dan had je een basis. Als de Venus van de man en de Mars van de vrouw ook een beetje matchten, ging het seksueel redelijk. Daar hadden die rare trillingen allemaal enige invloed op. Je kon niet zien of iemand je tweelingvlam was. Voorbeeldje: mijn tweelingvlam heeft zijn maan in Schorpioen (water), dus dat matcht wel met mijn Kreeft, maar dat is alles. Mijn ex-man had net als ik de hele mikmak in Kreeft staan, maar matchen deden we beslist niet.

Eigenlijk is het zo dat je al een mens bént met een persoonlijkheid, als je hier komt. Nergens voor nodig dat die sterren je ergens naar toe trillen. Feitelijk kan de rest van je persoonlijkheid gewoon geen kant op, want als die niet vriendelijk begroet wordt door de sterren (en planeten uiteraard), kan die niet tot uiting komen. Stel je voor dat jij van nature een sportgek bent en dan als Vis geboren wordt. Met nog een paar gezellige planetenstanden, die maken dat je de sport kunt vergeten. Je lijf werkt gewoon niet mee! Dan ga je waarschijnlijk hele dagen op de bank zitten zappen om voetbalwedstrijden te bekijken. Het geluk betekent echter dat je dat doet, waar je van houdt. En dat is gewoon geblokkeerd.

Of je bent iemand met een snel verstand. En je wordt geboren als Stier met ook nog even Mercurius in de stier. Het is niet zo dat Stieren dom zijn, maar je snelheid wordt er wel enorm door geremd. Een Tweeling bijvoorbeeld denkt veel sneller, ook al is ie niet altijd slimmer. Beheerst denken kan ook uitermate intelligent zijn. Begrijp je wat ik bedoel? Dat is wat de sterren deden. Ze gaven ook hoor, heus. De karaktertrekken die wél pasten op je geboorteuur kwamen prachtig uit de verf. Je kreeg er alleen niets nieuws bij en de andere helft van je lag gewoon plat, zogezeid.

Terpen Tijn, de schilder uit Tom Poes
Terpen Tijn, de schilder uit Tom Poes

Ik kan nu wel heel diep op allerlei fenomenen van de astrologie ingaan, maar de basis is denk ik wel duidelijk: ja, het hele ‘zootje’ aan het firmament trilde en dat had zo z’n invloed op jou. Dat hoorde echter niet zo te zijn en daarom is het nu niet meer zo. Alleen zijn we allemaal wel geconditioneerd door dat getril en dat mag je van je afschudden! Dan ben je weer vrij om te zijn wie je echt bent.

Ken je Terpen Tijn nog, die schilder uit de verhalen van Tom Poes en heer Bommel? Die was altijd boos op Ollie, want die ‘verstoorde zijn trillingen’. Terpen Tijn ving fijne trillingen in de lucht op, die maakten dat hij wilde schilderen, hoewel hij eigenlijk een ruwe kerel was. Trillingen van Venus waarschijnlijk, want die waren kunstzinnig enzo. Ik zit opeens even aan mezelf te denken. Ik had Venus in de Kreeft staan en had daardoor mijn artistieke talenten niet kwijt moeten raken. Toch is dat wel gebeurd.

Maar ook nog iets anders: iemand die, net als die gekke Tijn, een ruwe persoon was, kon opeens geweldig zingen. Of schilderen met enorme finesse en dat soort dingen. Je persoonlijkheid veranderde niet ten goede door de constellaties tijdens je geboorte, maar je kon er wel talenten door krijgen of ze konden plotseling weg zijn. Ik heb op mijn andere blog uit-en-te-na verteld over het stelen van talenten. Wanneer mensen die niet hadden, was dat om een reden: om iets moois te kunnen doen of maken, moet je liefde in je hart hebben. Mensen die geen liefde hadden, wilden per se ook talenten hebben en gingen ze stelen. Dat werkte op vele manieren en uiteindelijk ging het via die trillingen van de planeten. Daarom raken de dieven het nog steeds niet kwijt.

De planeten kunnen je inderdaad wel mooi laten tekenen of mooie muziek laten maken, maar jij als mens verandert er niet door. En de mensen hebben door dat er iets aan jou niet klopt. Hoe kan het nou dat iemand die zelf niet lief is en niet zacht, toch zulke gevoelige muziek maakt of iets anders moois? Je hoort één met jezelf te zijn, maar dat soort mensen zijn dat niet. Artiesten zijn vaak ontzettend grove, onaardige mensen. We vinden dat bijna normaal, maar dat is het natuurlijk niet. Als je iets moois maakt, moet je ook een lieve mens zijn. Anders is het talent niet van jou! Deze mensen kunnen vaak maar één truc doen en falen vaak op opleidingen. Waarom? Omdat ze een klein deeltalent hebben en verder als mens niet creatief zijn, niet liefdevol en ook niet capabel.

Hoe dan ook: het is een zootje geworden met talenten. Je kunt bepaalde dingen wel en dan opeens iets anders helemaal niet. Je snapt het ene schoolvak helemaal perfect en een ander vak zegt je totaal niets. Je bent je verwarming aan het repareren en opeens snap je niet meer wat je aan het doen was. Dan ontbreekt er een klein stukje van een talent en dat kun je nu weer terughalen.

Hoe doe je dat? Nou, lees maar eens over je sterrenbeeld. Dat is het teken van de zodiac – de dierenriem, een verzameling van sterrenhopen die om de aarde heen lijken te draaien – waar de zon in leek te staan tijdens je geboorte. Dus als je vanuit de aarde naar die dierenriem keek, leek de zon in bijvoorbeeld Boogschutter te staan. Dat is je sterrenbeeld. Er zijn officiële data voor wanneer het ene sterrenbeeld begint en het andere eindigt, maar per jaar kan dat enigszins verschillen. Je hebt tabellen nodig om precies te weten waar de zon stond ten tijde van jouw geboorte, als je op de grens van twee sterrenbeelden zit.

Het symbool voor de zon
Het symbool voor de zon

Die tabellen vind je hier op Catharinaweb. Een cirkel met een punt erin is het symbool voor de zon, dus die moet je zoeken in de tabellen. Je zoekt jouw geboortejaar, dan je datum en gelijk het eerste teken (cirkel met punt) dat is de zon en die moet je hebben. Op dezelfde site, maar op deze pagina, kun je ook je hele horoscoop laten uitrekenen (mocht je dat leuk vinden).

Nu moet je nog de uitleg hebben. Die kun je hier vinden. Hier zie je ook de symbolen die voor de tekens gebruikt worden, zodat je de tabellen hierboven kunt lezen. Er zijn heel veel websites hoor, die uitleg geven. Als je liever ergens anders kijkt, doe dan dat gerust! Ik geef alleen een idee. Het gaat erom dat je ziet welk deel van jou wel naar buiten komt en welk deel je misschien wel voelt in jezelf, maar dat geen ruimte krijgt om er te zijn. Ga het niet forceren, want het komt nu wel los. Je kunt het met de tijd weer activeren en je merkt het vanzelf wel als je opeens weer iets kunt of als je persoonlijkheid anders wordt.

 

©Sophia Vassiliou 2016

Twitter: @sophyvass   –   facebook/sophyvass   –   LinkedIn

Dit bericht mag vrijelijk gekopieerd worden, inclusief afbeeldingen, die vrij van copyright zijn, op voorwaarde dat mijn naam en een werkende link naar mijn weblog en website aanwezig zijn.

5 Comments

    1. Barbara, op mijn website wordt míjn kennis gedeeld en op die van Karen Hamakers die van haar. Als je meer uitleg wilt over astrologie, dan kun je mij dat gewoon vragen. En mij niet voor van alles uitmaken: dát is respectloos en dat doe ik ook niet bij jou.

    1. Hoi Barbara, ik zit net aan mijn website te werken en zie je reactie verschijnen :-). Wat schrijf je mijn naam mooi met een y!
      Maar die Karen Hamakers … die zegt al gelijk in de eerste minuut dat het ego voortkomt uit keuzes! Dat is helemaal niet waar. Die weet er niets van! Het ego komt voort uit onzuiverheid :-).
      Groetjes Sophia

Geef gerust een leuke reactie / Please feel free to give a nice reaction